Swift

Courtney Carbone: Goddess ​of Thunder! - Értékelés



Courtney Carbone Goddess ​of Thunder! c. kötete a Thor 4.: Szerelem és mennydörgés premierjére látta meg a napvilágot a Little Golden Book kiadói sorozatban. Mint ahogy a Doctor Strange esetében, úgy itt sem a film cselekményéhez kapcsolódik a történet, csupán a középpontba helyezi Mighty Thor karakterét, azaz Jane Fostert.
Mint ahogy a Little Golden Book kiadói sorozattól már megszokhattuk, a nyelvezet igen egyszerű, a szöveg kevés, míg a teret az illusztrációk uralják, hogy a célközönség számára sikerélmény legyen az olvasás, avagy az olvasni még nem tudó gyerkőcöket is elvarázsolják a teljes oldalas, csodaszép illusztrációk.
A kötet engem is elvarázsolt - egy újabb Little Golden Book, ami nem okozott csalódást!

"Jane Foster is a Super Hero known as the 
Mighty Thor. Wearing a mask, cape, sand suit of armor, 
she bravely soars into action, protecting the realms 
of Earth and Asgard alike!"

A kötet Mighty Thor karakterének bemutatásával kezdődik. A Mjölnirt forgató szőke harcos védelmezi a Földet és Asgardot a rá rontó ellenségtől, szörnyektől, s mindenféle különös teremtménytől. A harcos erejét és eszközeit bemutató oldalakon túl megtudhatjuk, hogy Mighty Thor szuperhős jelmeze alatt Jane Foster, Thor földi barátja bújik meg, aki beteg volt, s miután Thor elveszítette az erejét, ő maga is megpróbálta felemelni a Mjölnirt, ami elfogadta őt gazdájának, s hatalmas erővel ruházta fel a lányt. 

Miután Jane szuperhőssé vált, Thor oldalán a Bosszúállók csapatában harcol a gonosz ellen...

"There, Jane met Thor's parents, the All-Father 
and the All-Mother Lady Freyja."

A Goddess of Thunder! egy rendkívül minőségi, gyönyörű illusztrációkkal teli ismertető mesekönyv lett, amit öröm kézbe venni és lapozgatni! 


Hollie Mengert varázslatos szépségű illusztrációi, az amúgy információgazdag és érdekes szöveget is maga mögé utasítja, s teljesen elvarázsol és új, lenyűgöző dimenziókba vezet el. ❤
Mighty Thor története egy picikét más, mint amit a filmekben láthattunk, s több köze van az eredeti képregényekhez, mivel azonban abból is rengeteg verzió létezik, ne lepődjünk meg, hogy ez is egy picikét másképp meséli el Jane történetét. Az írónő, Courtney Carbone Thort és Janet is barátokként mutatja be, szerelemről szó sincs a lapokon, s bár az asgardi isten is tiszteletét teszi a lapokon, a hangsúly mindvégig Janen marad.
A kötet bemutat, információt ad - nem is keveset - az apró rajongók számára, mégsem válik egy pillanatra sem feministává és férfigyűlölővé, ami manapság már nagy szó. Így bátran ajánlott fiúk és lányok számára egyaránt!

Nyelvtanulás céljából a kötet kifejezetten ajánlott a magyar lurkók számára, s még az ára is egészen alacsony a mai árakhoz képest, továbbá könnyen beszerezhető külföldről. Marvel-rajongóknak kihagyhatatlan darab!


Értékelés: 5/5 Mjölnir









Idézetek

"Jane Foster is a Super Hero known as the Mighty Thor. Wearing a mask, cape, sand suit of armor, she bravely soars into action, protecting the realms of Earth and Asgard alike!"

"There, Jane met Thor's parents, the All-Father and the All-Mother Lady Freyja."

"As the Goddess of Thunder, Jane was totally transformed into a Super Hero - and a blonde!"

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 megjegyzés

Flickr Images