Swift

David Lewman: Minions: ​The Rise of Gru - Értékelés



David Lewman Minions: ​The Rise of Gru c. kötete a Minyonok 2. - Gru felemelkedése premierjére látta meg a napvilágot a Little Golden Book kiadói sorozatban. A legfrissebb megjelenésekkel ellentétben a kötet a mesefilm rövidített történetét meséli el. David Lewman kiváló mesét írt, kiemelve azokat a részleteket, amiket ő maga fontosnak a tart a hamarosan mozikba kerülő történetről. Kötete felkelti a kíváncsiságot, s a már egyébként is tűkön ülve, izgatottan várt történetet még vonzóbbá teszi a rajongó számára, aki alig várja, hogy ő maga is részese legyen a teljes mesének.
Mint ahogy a Little Golden Book kiadói sorozattól már megszokhattuk, a nyelvezet igen egyszerű, a szöveg kevés, míg a teret az illusztrációk uralják, hogy a célközönség számára sikerélmény legyen az olvasás, avagy az olvasni még nem tudó gyerkőcöket is elvarázsolják a teljes oldalas, csodaszép illusztrációk.
A kötet engem is elvarázsolt - egy újabb Little Golden Book, ami nem okozott csalódást!

Figyelem! Ha nem szeretnéd a mozifilm megtekintése előtt megtudni a történet néhány részletét, ne olvass tovább! A poszt spoilereket tartalmaz!!!

"When his teacher asked what he wanted to be 
when he grew up, he answered, "A supervillain!"
All the other kids laughed at him."

A történet régre nyúlik vissza. Helyszín: a dzsungel, ahol Wild Knuckles a nagy hatalommal bíró, ősi Zodiac Stone-t keresi. Bár a férfi rálel a kőre, a Vicious 6 nevű, gonoszokból álló csoport elárulja legidősebb tagját és Belle Bottom vezetésével magával ragadja a követ...

Eközben az iskolapadban egy parányi fiú felel a tanítónő kérdésére: mi szeretne lenni, ha nagy lesz?
A válasz: "szupergonosztevő"
A felelet nevetésre készteti az egész osztályt, ám a gonosz terveket szövögető Grunak nagy tervei vannak az életben, aki mögött már ott áll minyonokból álló "hadserege".

Gru meghívást kap a Vicious 6 tagjai közé, akik döbbenten tapasztalják, hogy egy kisfiút invitáltak a főhadiszállásra. Gru - miután kinevetik, s elküldik - ellopja a banda orra elől a Zodiac Stone-t és elmenekül. Ám Gru hibát követ el...

A követ Ottóra bízza, aki elcseréli azt egy születésnapi zsúron... A Vicious 6 tagjai Gru nyomába erednek, akit azonban elrabol a visszatért Wild Knuckles!

A minyonokra nagy feladat vár: visszaszerezni a követ és pici gazdájukat!

"The ride was a little bumpy but they 
managed to fly a plane to San Francisco!"

A Minions: The Rise of Gru egy igazán minőségi, gyönyörűen illusztrált kiadás lett, ami nagy vonalakban, de érthetően és könnyen követhetően vezeti végig az olvasót a mesefilm történetén. Tökéletesen alkalmas arra, hogy még többet akarjunk Gruból és a minyonokból, ami egy rajongó esetében nem kis dolog, hisz már önmagában véve is remegve várjuk a mozikba érkező teljes estés rajzfilmet! ❤


David Lewman ügyesen játszik a szavakkal, csak annyit árul el a történetből, ami elengedhetetlenül szükséges a megértéshez, ám a részleteket nem bontja ki. Erre természetesen lehetősége sem lenne, hisz a kötet mindössze 24 oldal, amibe mindennek beleférni képtelenség, mégis mindennek benne kell lennie, hogy teljes egészet kapjunk. Nem egyszerű és hálás feladat, nem is sikerült minden Little Golden Book-kötetnek, ám Lewmannek sikerült összehoznia!
Meséje mellett Alan Batson illusztrációi is kiemelkednek, a képi világ egyszerűen varázslatos, mind Gru, mind a minyonok hozzák a tőlük megszokott és elvárt karaktert, viselkedést és stílust. Öröm elveszni a teljes oldalas illusztrációkban, amik már önmagukban is elmesélik a teljes történetet. Lewman szövege sodor minket tovább és tovább, míg csak azt vesszük észre, hogy ennek bizony vége, nincs hová lapozni. 

Minyon-mániásoknak kötelező!
Nyelvtanulás céljából a kötet kifejezetten ajánlott a magyar lurkók számára, s még az ára is egészen alacsony a mai árakhoz képest, továbbá könnyen beszerezhető külföldről. Engedd, hogy a minyonok és Gru téged is elvarázsoljanak! :3


Értékelés: 5/5 Mini Boss

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 megjegyzés

Flickr Images