Swift

Dave Croatto: Trouble ​in the Dream Dimension - Értékelés



Dave Croatto Trouble ​in the Dream Dimension az egyik legfrissebb a Little Golden Book megjelenés, melynek története bár nem egyezik meg az idei Doctor Strange 2. film történetével, mégis a filmpremier miatt látta meg a napvilágot, hogy a Doctor Strange rajongók - mint például én ^^ - se maradjanak új kötet nélkül. :3
A történet mindenesetre erősen köthető a multiverzumhoz, ám itt az álomvilágban járunk majd, ami veszéllyel fenyegeti a világunkat is...
Mint ahogy a Little Golden Book kiadói sorozattól már megszokhattuk, a nyelvezet igen egyszerű, a szöveg kevés, míg a teret az illusztrációk uralják, hogy a célközönség számára sikerélmény legyen az olvasás, avagy az olvasni még nem tudó gyerkőcöket is elvarázsolják a teljes oldalas, csodaszép illusztrációk.
A kötet engem is elvarázsolt - egy újabb Little Golden Book, ami nem okozott csalódást!

"Doctor Strange, Earth's Sorcerer Supreme, 
was working late one night in the library of his
headquarters, the Sanctum Sanctorum, when he heard 
someone yelling from down the hall."

Doctor Strange, a misztikus tanok mestere késő éjjel a könyvtárban dolgozik, mikor különös zajt hall. A furcsa hangok barátja és asszisztense, Wong szobájából szűrődnek ki, akit rémálmok gyötörnek. Miután Strange felébreszti Wongot, a férfi beszámol a rémálmában felbukkanó, új, hatalmas erővel bíró ellenségről, aki az Álmok Dimenziójában élve felelős az emberek rémálmaiért. 

Nightmare nem csupán Wong "ellensége", de Strange ellenlábasa is, így a Legfőbb Varázsló útra kel az álmok birodalmába, hogy felvegye a harcot ezzel az ősi ellenséggel...
Eközben a Sanctum Sanctorum veszélybe kerül...

""My library is filled with magical objects and 
books," he said. "They could be dangerous in the wrong hands!""

A Trouble in the Dream Dimension egy rendkívül minőségi Little Golden Book Marvel-kötet, ami a Doctor Strange rajongóknak garantáltan nem fog csalódást okozni!


A remek, rövidségében is megfelelően kidolgozott és eseménydús, izgalmas történet elrepített az álmok birodalmába, míg a Shane Clester által készített illusztrációk teljesen rabul ejtettek!
Clester illusztrációi tökéletesen passzolnak Doctor Strange világába, a stílusa egészen magával ragadó, rendkívül szerethető.
A képi világon túl a kötetben található mese is izgalmakat rejt, rövid, ámde tartalmas, ami nem minden Little Golden Book-kötetről mondható el.
Doctor Strange karakterében minden benne volt, amiért én magam szeretem őt, s megmutatta, milyen erős Marvel-hős is a Legfőbb Varázsló. Ezek a rövid történetek tökéletesen alkalmasak arra, hogy bevezessék a Marvel világába az apró rajongókat, akik a karakterek eredeti verziójával és erős képével találkozhatnak, mikor nem szorítja őket háttérbe senki és megmutathatják, mire képesek, anélkül, hogy bármi modern, kényszeres elvárás lenne beleerőltetve a történetbe...
Noha ez a rövid történet felettébb a szívembe lopta magát, tagadhatatlan, hogy a legnagyobb erőssége Clester illusztrációiban van, hisz a lenyűgöző képi világ szinte beszippantja az embert.

Nyelvtanulás céljából a kötet kifejezetten ajánlott a magyar lurkók számára, s még az ára is egészen alacsony a mai árakhoz képest, továbbá könnyen beszerezhető külföldről. Marvel-rajongóknak kihagyhatatlan darab!


Értékelés: 5/5 Legfőbb Varázsló
Kedvenc kötet

Idézetek

"Doctor Strange, Earth's Sorcerer Supreme, was working late one night in the library of his headquarters, the Sanctum Sanctorum, when he heard someone yelling from down the hall."

"Doctor Strange realized that while Wong was asleep and he was in the Dream Dimension, the Sanctum Sanctorum was completely unprotected."

""My library is filled with magical objects and books," he said. "They could be dangerous in the wrong hands!""

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 megjegyzés

Flickr Images