Swift

Bookhaul 7/2022 - Július... - 7/2022 - Júliusi hónapzárás...



Kedves Olvasóim!

Eltelt a pokoli, tikkasztó meleget adó július is, bár e sorokat épp az ablak mellett ülve, az eső kopogását hallgatva az üvegen írom.
Július utolsó hetében a nyári szabadságom is megkezdődött, így egy viszonylag kipihent hetet tudhatok magam után, míg az egész hónap bővelkedett könyvekben, olvasásban és értékelésekben is. Hatalmas öröm és megtiszteltetés is ért továbbá több ízben is, egyre több író keres meg, hogy olvassa a blogom, s tetszenek neki az értékeléseim, s egyre több kiadóval dolgozom együtt, akik megtisztelnek engem a bizalmukkal, amit ez úton is hálásan köszönök!
Az elkövetkező hónapok tervei közé tartozik, hogy igyekszem majd írásaimmal minél több olvasóhoz elérni, s egy stílusváltást is szeretnék az oldalon, ami bár nem lesz olyan nagy változás, mint a pár évvel ezelőtti, de úgy érzem, itt az ideje egy másik színkombinációt is kipróbálni az oldalon.
Remélem, hogy továbbra is kitartóan olvastak majd, a sok-sok leírás és részletes értékelések mellett is, s velem tartotok még számtalan kalandban! :3
Szép augusztust kívánok, s köszönöm, hogy velem tartotok és olvastok, valamint egyben köszöntöm az új feliratkozókat és követőket is! 

  • A hónap legelső könyveit 6-án, míg a hónap utolsó könyveit  27-én szereztem.
  • 16 db angol nyelvű kötettel lettem gazdagabb. :3


A hónap leggyönyörűbb borítója díjának nyertese - nem is volt kérdés -  Mo Xiang Tong Xiu: Heaven ​Official's Blessing: Tian Guan Ci Fu 3. c. kötete lett. 


Ebben a hónapban pedig a különdíjas Shou Harusono: Sasaki ​and Miyano 5. gyönyörű kötete lett


A hónap legcukibb borítója díját pedig Tatsuya Endo: Spy ​x Family 7. c. gyönyörű kötete kapja. 


A legszebb illusztrációkat készítő alkotó díját Cserkuti Dávid nyerte. ❤

A legjobb mangaka díját pedig Hitsuzi Yamada nyerte. 

A "Legrondább könyvborító" díját ebben a hónapban szerencsére egyetlen kötetnek sem kellett kiosztanom.  :(


Magánkönyvtár 2022 - Július - Új Szerzemények

Összegzés

Ajándék könyvek száma: 4 db névnapi ajándék + 11 db recenziós példány (+4 db reci)
Saját vásárlások száma: 25 db 

Júliusi összesítő: 40 db 📘 

Ha tetszenek a képeim, kövess Instán ;)


Olvasmánylista

Elolvasott könyvek száma
- 41 db kötet

Statisztika
- 33 db mesekönyv/mesegyűjtemény
- 1 db meseregény
- 2 db manga / manhwa / képregény
- 5 db ifjúsági regény
- 0 db regény
0 db novella/ismeretterjesztő/verseskötet/papírszínház/egyéb

Magyar nyelvű olvasások száma: 29 db
Angol, német és japán nyelvű olvasások száma: 12 db 

Elolvasott oldalak száma: 3.752 oldal

Összesen (2022): 15.318 oldal 


Magánkönyvár olvasottsága: 35%

Megszerzett Moly-plecsnik száma: 2 db
- 07.02. 150 könyv 2022-ben 
- 07.23. 15000 oldal 2022-ben


Blog

Posztok száma: 27 db


Új kedvencek:
-  The ​Masterful Cat Is Depressed Again Today 


Ebben a hónapban olvasmányaim közül a szívemnek legkedvesebb olvasmány Hitsuzi Yamada: The ​Masterful Cat Is Depressed Again Today 1. lett !


Molyon megosztott, rövid értékelések

Arie Kaplan: The Threat of Thanos

Érdekes egy történet volt… Az illusztrációk gyönyörűek, de a „mese” csak arra jó, hogy a pici olvasók betekintést nyerjenek a Marvel világába, s kedvet kapjanak hozzá.
Mikor Thanos a kesztyűs kezébe fogta a Mjölnirt, amit aztán Thor magához hívott, s ezzel együtt repült a kesztyű is, nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek. Kreatív egy ötlet nem mondom, de ha ilyen egyszerű lett volna, miért ölték meg Vasembert??? ^^ Humoros na…
Ami még nem tetszett, hogy egyedül Vasember, Fekete Párduc, Thor és a Darázs szállt szembe Thanossal. És kb. semmi szerepük nem is volt, kivéve Thort.
4,5/5*

Billy Wrecks: The Invincible Iron Man

Szépen bemutatja nagyobb léptékben Vasembert és az ellenségeit, az életét, s hogy védi a világot. Az illusztrációk nagyon szépek, de a többi Marvel Little Golden Bookos kötethez képest gyenge.
4/5*

Arie Kaplan: Loki

Remek! Gyönyörűen illusztrált Loki-Thor történet, amiben minden benne van, amit Lokitól, valamint kettejük párosától várhatnánk! Loki igazi csínytevő, Thor meg a mindent megoldó, de itt szerencsére Loki lesz az értelmi szerző. Bemutatja a gyerekkorukat, valamint a testvérpárt és még egy mókás kalandnak is volt ideje benne. Az egyik legjobb Marvel Little Golden Book kötet! <3
5/5*

Toyo Tyler: My Little Golden Book About San Francisco

Gyönyörűen végigvezet San Francisco városán és az illusztrációkra sem lehet panasz, nagyon mutatósak. Sally igen bájos idegenvezető, s a humor sem maradt ki.
4,5/5*

Apple Jordan: My Little Golden Book About New York City

Jobb, mint a San Franciscoról szóló kötet, sokkal humorosabb egy galamb szemén keresztül látni a Nagy Almát, aki ráadásul mindig az adott helyszínnek megfelelő hacukában feszít. Humoros, tartalmas, gyönyörűen bemutatja a várost. Imádom!
5/5*

John Sazaklis: Rocket to the Rescue!

Groot(ot)??? elrabolják! Persze parányi kis mókás főhősünk felettébb jól érzi magát a bitang markában, s halálosan élvezi a kalandot és társai szerencsétlenkedését, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy visszaszerezzék magatehetetlen, cserepes barátjukat.
Az illusztráció csodaszép, különösen Groot hatalmas mosolyai tetszettek. Kockásra nevettem a hasam olvasás közben. ^^ <3
Azért Gamora bicepsze kicsit megszaladt itt-ott… XDXD
5/5*

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 megjegyzés

Flickr Images