Swift

Matthew J. Gilbert: Totally ​Turtles! - Értékelés



Matthew J. Gilbert Totally ​Turtles! c. kötete a Litte Golden Book kiadói sorozat tagja, amit már régóta szerettem volna megkaparintani.
Az évem első fele igen gazdagnak bizonyult ezekből a könyvekből, s az egyik legfrissebb példányom a gyermekkorom óta imádott Tini Nindzsa Teknőcök "bemutatkozó" kötete, melyből megismerhetjük főhőseinket és New York (Manhattan) világát.
Mint ahogy a Little Golden Book sorozattól már megszokhattuk, a nyelvezet igen egyszerű, a szöveg kevés, míg a teret az illusztrációk uralják, hogy a célközönség számára sikerélmény legyen az olvasás, avagy az olvasni még nem tudó gyerkőcöket elvarázsolják a teljes oldalas, csodaszép illusztrációk.
A kötet engem is elvarázsolt - egy újabb Little Golden Book, ami nem okozott csalódást!

"No matter who or what threatens this city... they will 
be there. They are my friends. They are heroes in a half shell.
They are TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES!"

A történetet és a bemutatást April O'Neil követi el. April, a teknőcök segítője és barátja a narrátor szerepét vállalta magára. Ő lesz az, aki elmeséli nekünk, hogyan is lett Szecska mester patkány és mi történt négy teljesen átlagos teknőssel, akik a titokzatos "mutagen" anyag hatására változtak át, s lettek mutáns teknősök.
A teknőcöket Szecska mester vette a pártfogásába, nevelte fel, s tanította meg a ninjutsu minden titkára. Ettől kezdve ők négyen azok, akik védelmezik Manhattant a rosszfiúktól!

"Splinter taught them everything he knew, training 
them in the art of ninjutsu.
He also gave them their names..."

Totally ​Turtles! tökéletes bevezető kötet a Tini Nindzsa Teknőcök világába, a hossza és az információanyag pedig kiválóan alkalmas arra, hogy felhívja a figyelmet az eredeti történetek/képregények iránt az apró olvasóval. 


Nekem, mint régi rajongónak (cirka 25 év... o.O OMG) igazi nosztalgia volt a kötet, ami felszínre hozta a legkedvesebb emlékeimet a teknőcökről... Leonardo, Rafaello, Donatello és Michelangelo egészen pici koromban lopták be magukat a szívembe, s minden, ami hozzájuk köthető, az számomra instant szerelem.
A Totally Turtles! képi világa megrezegtette a szívem, s örömmel olvastam újra ebben a rövidített formában kedvenc hőseimről. :3
Mivel minden Little Golden Book kötet a legkisebbek számára készül, egészen nyúlfarknyi, így a felnőtt olvasó ne várja tőlük azt, hogy mikroszkópi részletességgel olvashat bennük mindent. Ezt nem árt szem előtt tartani, mielőtt felnőtt olvasó veszi kézbe ezeket a köteteket. Mindazonáltal a nosztalgiafaktor elindítására, valamint arra, hogy újra kedvenc hőseink világába csöppenjünk - tökéletesen alkalmasak ezek a kötetek!

Nyelvtanulás céljából a kötet kifejezetten ajánlott a magyar lurkók számára is, s még az ára is egészen alacsony a mai árakhoz képest, továbbá könnyen beszerezhető külföldről.
Tini Nindzsa Teknőcöknek - azaz TNT-rajongóknak ^^ :P - kihagyhatatlan olvasmány!


Értékelés: 5/5 tini nindzsa teknőc
Kedvenc kötet













Idézetek

"The mutagen also changed a man called Hamato Yoshi into a rat named Splinter.
Splinter taught them everything he knew, training them in the art of ninjutsu.
He also gave them their names..."

Leonardo
He's the leader. He keeps his brothers on point with his ninja swords.

Raphael
His greatest weapon is his attitude. He's mean and green, and he's not afraid of anyone or anything!

Michelangelo
The only thing he likes more than fighting crime is eating pizza!

Donatello
He's one techy turtle. He's an inventor who makes sure the Turtles are always geared up with the greatest gizmos, like the Turtle Glider...

"No matter who or what threatens this city... they will be there. They are my friends. They are heroes in a half shell.
They are TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES!"

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 megjegyzés

Flickr Images