Swift

Bookhaul 9/2022 - Szeptember... - 9/2022 - Szeptemberi hónapzárás...



Kedves Olvasóim!

Eltelt a szeptember is, én pedig az utolsó napokat ágynak dőlve töltöttem, sehová sem jutottam el, egy bejegyzést se sikerült megírnom, így a szeptemberi összesítővel is kicsit megkésve érkeztem meg.
Sajnos az idei éven sem a Könyvhétre, sem a Könyvfesztiválra nem jutottam fel, amiért vérzik is a szívem rendesen, de betegen nem vállalkoztam egy hosszú vonatútra, aminek a fele ráadásul vonatpótlós is lett volna. :( 
Így a könyvfesztiválos újdonságokat előrendelésben kaptam meg, folyamatosan érkeznek (s még érkezni is fognak) hozzám az újabb szépségek, amikben nem győzök gyönyörködni! :3
Olvasásban bár gazdag hónapot zárhatok magam mögött, sajnos az értékelésekkel nagyon durván megcsúsztam, amiket az elkövetkező napokban igyekszem pótolni. Bár még egy kicsit náthás vagyok, az agyam egyre jobban pörög, így talán gyorsabban pótolni tudom majd az elmaradásom.
Ebben a hónapban volt nyereményjáték is a blogon a Csimota kiadónak köszönhetően, s most októberre is tervezek egy kis meglepetést, kövessétek a Facebook-oldalamat, hogy ne maradjatok le semmiről! 
Szép októbert kívánok nektek, köszönöm, hogy továbbra is velem tartotok és olvastok! 

  • A hónap legelső könyveit 6-án, míg a hónap utolsó könyvét 30-án szereztem.
  • 1 db német nyelvű kötettel lettem gazdagabb. :3


A hónap leggyönyörűbb borítója díjának nyertese fej-fej mellett Berg Judit Rumini a Fényvizeken és Rumini kapitány c. kötetei lettek. 


Ebben a hónapban pedig a különdíjas Ali Hazelwood A ​szerelem képlete gyönyörű kötete lett


A hónap legcukibb borítója díját Berg Judit Rumini ​és a látóüveg c. gyönyörű kötetei kapják. 


A legszebb illusztrációkat készítő alkotó díját Nagy Zoltán nyerte. ❤

A legjobb mangaka díját pedig - nyerte. 

A "Legrondább könyvborító" díját ebben a hónapban szerencsére egyetlen kötetnek sem kellett kiosztanom.  :(


Magánkönyvtár 2022 - Szeptember - Új Szerzemények

Összegzés

Ajándék könyvek száma: 5 db ajándék + 17 db recenziós példány
Saját vásárlások száma: 11 db 

Szeptemberi összesítő: 33 db 📘 

Ha tetszenek a képeim, kövess Instán ;)


Olvasmánylista

Elolvasott könyvek száma
- 50 db kötet

Statisztika
- 35 db mesekönyv/mesegyűjtemény
- 2 db meseregény
- 9 db manga / manhwa / képregény
- 4 db ifjúsági regény
- 0 db regény
- 0 db novella/ismeretterjesztő/verseskötet/papírszínház/egyéb

Magyar nyelvű olvasások száma: 39 db
Angol, német és japán nyelvű olvasások száma: 10 db 

Elolvasott oldalak száma: 5.440 oldal

Összesen (2022): 25.620 oldal


Magánkönyvár olvasottsága: 35%

Megszerzett Moly-plecsnik száma: 1 db
- 09.13. 250 könyv 2022-ben



Blog

Posztok száma: 19 db


Új kedvencek:
- Hoppi mesék - Morci 
- The ​Legend of Sleepy Hollow


Ebben a hónapban olvasmányaim közül a szívemnek legkedvesebb olvasmány minden kétséget kizáróan a két legújabb Rumini kötet ❤ (Rumini a Fényvizeken és Rumini kapitány), valamint Leigh Dragoon: Heartless ​Prince c. kötete lett!


Molyon megosztott, rövid értékelések

Szegedi Katalin: Hófehérke
A Grimm fivérek meséje nyomán

Egyszerűen káprázatos, varázslatos! <3 Imádtam a gyönyörű illusztrációkat, Szegedi Katalin képi világa páratlan – nem véletlenül az egyik kedvenc illusztrátorom.
A mesét is sikerült érdekesen, ötletesen adaptálnia, kisebb változtatásokkal, de gördülékenyen és tudott újat adni, annak ellenére, hogy egy, a végletekig ismert meséről van szó. A királynő és a tükör közötti párbeszédek kifejezetten ötletesek, ritmikusak, imádtam őket!
5/5*

Rachel Bright: A benned élő oroszlán

Pro: Gyönyörű, teljes oldalas illusztrációk – az alkotó képi világa csodaszép!
Kontra: Bár eleinte jól indul a szöveg, a végére teljesen rímtelenné váló, sok helyen nagyon zavaró ritmustalanság elveszi a kedvet az olvasástól.

Szép történet, a mondanivaló remek, a befejezés túl gyors, a fordító pedig ügyelhetne a rímekre… (Ha az eredeti is ilyen kusza szövegű, akkor nyilván más a helyzet, bár egy kis ügyes cselezéssel biztos megoldható lenne a rímelés.)
4/5*

Marc-Uwe Kling: Takonypóc hercegnő

A mondanivaló az nagyon jó lenne, de a tálalás és a csomagolás nem csak hogy rémesen rossz, de valami förtelem is… Vannak benne humoros mondatok, van olyan illusztráció is, ami szépnek mondható, s ugyan nem ez a legnagyobb baja a kötetnek, de mi a francot keres bikiniben a parton egy nem modern korban élő hercegnő, vagy épp miért lóg a falán egy „sportkocsi”?? képe… Ettől lesz trendi? Illetve bocs, ez a szó már vérciki, szóval mittomén mit használjak erre…
Gusztustalan nevek, ostoba szereplők. Nem is értem az amúgy minőségi köteteket hozó kiadónak ezt a választását… Sokkal ötletesebb és kevésbé gusztustalanabb formában is a gyerkőcök elé lehet tárni, hogy nem minden a felszín, na de ez a hercegnő olyan ostoba, hogy szegény a csattanónál se érti, mit mond neki a kislány…
2/5*

Brad Meltzer: Én, Abraham Lincoln

Gyönyörűen megálmodott és kivitelezett darab, ami hűen mutatja be Lincoln életét. Az illusztrációk aranyosak, a fiatal, szinte „baba Lincoln” a kis kalapjában egészen mulatságos, de figyelemfelkeltő és ez a lényeg. Tele a könyv megfontolandó, gyönyörű gondolatokkal, bár ha azt vesszük, kiről is szól, ez nem meglepő. Bár modern gyerekeknek készült, a Lincoln szájába itt-ott adott, modern szavak engem kizökkentettek az élményből és nem is illenek az adott korba. Ettől eltekintve a sorozat egyik legjobb darabja – szívből ajánlom!
5/5*

Micimackó – Kincset érő barátok

A klasszikus, jól ismert mesék gyűjteménye az eredeti, gyönyörű illusztrációkkal karöltve. Ezt a részét imádtam; a jó pár modern, a történettől teljesen idegen szóhasználat azonban egy picikét levont az élvezhetőségből… A mesék mellett a tartalmat megspékelték némi információval is a négy karakterről, akiket központba helyeztek: Micimackó, Malacka, Tigris és Füles – ez egészen ötletes volt, ahogy a versikék is, amiknél már csak a rímekre nem sikerült figyelni…
4,5/5*

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images