Swift

Julia Donaldson: Sziasztok, ​barátaim! - Értékelés



Julia Donaldson legújabb kemény lapos lapozója a Sziasztok, ​barátaim! a Tölgyerdő lakóinak eddigi kalandjait gyűjti egy csokorba. A Pagony kiadó Könyvfesztiválos újdonsága igazi csemege lesz a Tölgyerdő meséi könyvsorozat szerelmeseinek!

"Ő itt Mókus.
Szerinte a havas táj a legszebb.
Rigóval egy nagy hóembert
építeni mennek."

A nagy alakú, masszív, kemény lapokból álló kötet végigvezet minket az eddig olvasott történeteken. Többek között újra megkereshetjük róka zokniját, Vakond szemüvegét, láthatjuk az erdei zenekar fellépést, Cicus könyvimádatát és együtt rajonghatunk Mókussal a télért, sőt! még az általa készített hóembernek is nevet adhatunk!

A mókás versikék ugyanazokról a történetekről szólnak, ám a szöveg természetesen más! Éppoly zseniális, rímes-kedves, mint Papp Gábor Zsigmond eddigi fordításai, s egy újabb, melyet ismét kívülről fújhatunk!

"Ő itt Cicus.
Sokat olvas, gyakran megy könyvtárba.
Este sajtos makarónit
készít vacsorára."


Sziasztok, barátaim! tulajdonképp egy gyűjteményes kötet, melyben Tölgyerdő minden lakója tiszteletét teszi, s mi láthatjuk, mik a kedvenc elfoglaltságaik, mivel töltik napjaikat, s hogy milyen összetartó, kedves közösség is ők...

A csodás látványvilágot ismét Axel Schefflernek köszönhetjük, akinek sikerült ismerős, ámde mégis új képeket is a régi képkockák mellé varázsolni. Vannak illusztrációk, melyek az apró lapozókban csupán a rejtett fülecskék alatt bújtak meg, itt azonban nagyméretű verziójában csodálhatjuk meg őket, ami által újabb apró részleteik tárulnak fel előttünk.

A teljes oldalas illusztrációk új játékos feladatokat rejtenek magukban, keresgélhetünk, számolhatunk, s felhőtlenül szórakozhatunk olvasás és böngészés közben!

A kemény lapokat vizuálisan gusztusos félkörívek választják el egymástól, melyek mindkét oldalán az adott lapon szereplő karakter és a hozzájuk köthető tárgy bújik meg!

A lapozó a Tölgyerdő meséi könyvsorozat rajongóinak egyenesen kötelező darab, de akkor is remek választás, ha csupán most ismerkedsz az erdő bájos lakóival! 


A könyvet köszönöm a Pagony kiadónak!

Értékelés: 5/5 tölgyerdő

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images