Swift

Nyúl ​Péter világa - Szülinapi kincsvadászat - Értékelés



A Nyúl ​Péter világa - Szülinapi kincsvadászat a Manó Könyvek egyik nyári újdonsága, melyben ismét egy kincsvadászatra indulhatunk főhőseinkkel. Nyúl Péter után azonban most Benjámin kapja a főszerepet, kinek barátai egy titkos meglepetéssel készülnek... 

A nagy alakú, gyönyörű kivitelben napvilágot látott kötet igazán minőségi kiadás, mely élénk színeivel, kukucskálós ablacskáival és bűbájos történetével pillanatok alatt rabul ejt!

"- A születésnap a szerencse napja! Ma nem eshet 
bajod, ne félj! - mosolygott rá Péter."

Gyönyörű nyári nap virrad, mikor a nyúlüreg lakói izgatottan készülődnek és várják vendégüket. A titokzatos látogató természetesen nem más, mint a szülinapos Benjámin, aki új papírsárkányával érkezik legjobb barátjához, s hívja, menjenek játszani.
Nyúl Péter felköszönti barátját és elárulja, ő is készült ám ajándékkal, de eldugta azt, ezért közösen szülinapi kincsvadászatra indulnak!
Péter és Benjámin útját elrejtett nyomok mutatják, mely közben régi ismerősökkel találkoznak és bebarangolják a vidéket. 

Vajon milyen ajándék várja Benjámint az út végén?


A Szülinapi kincsvadászat egy tündéri, bűbájos, szívet melengető mese kedves kis hőseinkkel, akik ismét megmutatják, mennyire szeretik egymást és milyen hatalmas ereje is van a szeretetnek!


Nyúl Péter szülinapi meglepetéséről a Boldog Születésnapot! c. kötetben olvashattunk, s bár az is egy remek kis történet volt, számomra Benjámin születésnapja lekörözött mindent! 
A barna kabátos nyuszi "önálló kalandja" már éppen esedékes volt, melyre megérte várni! A mese kalandos, nyomozós-titkos, elrejtett utalásokkal és nyilvánvaló kis "hazugságokkal", melyek mind-mind mosolyt csaltak az arcomra. A kukucskálós ablakok mögött most igazi nyomokra akadhatunk, ám ezek mellett természetesen ismét jelen vannak a csupán izgalmas kis képkiegészítőként szolgáló fülek is, melyek alatt parányi egérkék és állatok bújnak meg, felcsigázva az olvasót - vajon mit rejtenek maguk mögött? Figyelem, pókiszonyosként majdnem eldobtam a könyvet egy ferrrrrrtelmes pók miatt, amit nem vártam az ablakocska mögött, tessék szépen vigyázni! :P

A kötet képi világa lenyűgöző, a régebbi kötetekhez képest talán még élettel telibb és szikrázóbb, s a stílusában sem találni semmi kivetnivalót - igazi Nyúl Péteres cukiság! A nagyobb méret jót tesz neki, sokkal részletesebb, bebarangolhatóbb, mint a kisebb méretű társai, s a lapok is kellően vastagok ahhoz, hogy bírják a pici kezek strapáját is.

Kedvencem természetesen maga a kincskeresés, a nyomok megkeresése volt, ám az asztalon cseresznyéző pufók egérke, a tavas életkép, a Gergelyfi bácsi miatt aggódó, lekonyult fülű Benjámin, s természetesen magát a meglepetést rejtő, kihajtható fülecske volt még az, ami teljesen rabul ejtett!


Nyúl Péter-rajongóknak bátran ajánlom a kötetet, főleg azoknak, akiknek a kedvenc karaktere maga Benjámin, ám ha csupán minőségi kukucskálós könyvet keresel a csemetédnek, akkor is remek választás!


Értékelés: 5/5 nyom

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images