Swift

Sandra Grimm: Segítség! ​Vámpír vagyok - Értékelés



Sandra Grimm Segítség! ​Vámpír vagyok c. kötete a Scolar kiadó egyik érdekes újdonsága. 
A kiadó új könyvsorozata a Hurrá, tudok olvasni! az egyre népszerűbb olvasást segítő könyvek sorába áll be, s tulajdonképpen kínálja ugyanazt: segítséget nyújtani a kezdő olvasók számára, akik így egyre érdekesebb, színesebb és szélesebb kínálatból választhatnak maguknak olvasmányt.

Jelen kötet ajánlott korosztálya a 2. osztályos tanulók, s azt sem árt, ha a gyerek érdeklődik a vámpírok, denevérek, pókok, patkányok világa iránt, hisz bár egy rééémesen aranyos történet bújik meg a lapok között, azért vámpírokról mesélni vámpírisztikus dolgok nélkül igen nehéz lenne... 

A kötet ismertetőjegyei közé tartoznak a nagyobb betűvel szedett szöveg, a rövid mondatok és a tér legnagyobb részét elfoglaló illusztrációk, mely minden olvasást segítő könyv sajátja.

"És te mi vagy?
Szellem? Vérfarkas? Remélhetőleg nem ember?!"

Főhősünk Ella, a vámpírlány épp úton van a Vérholdünnepre, mikor testvére, Frici elátkozza őt. A lány mesélőként szól ki az olvasóhoz a szövegből, s a főhős te magad leszel!

Ella útmutatásai alapján az lesz a feladatot, hogy mindenféle talányt és rejtélyt megoldj és kiszabadítsd őt a fogságból, hogy időben odaérjen az ünnepségre!

Feladatod teljesítése közben remekül szórakozhatsz, megkopogtathatod és rázhatod a könyvet, de pókokat számolhatsz, rejtvényt fejthetsz és - ó, te jó ég!!! - még a lapokat is behajthatod!

Vajon sikerül időben kiszabadítanod Ellát és odaér az ünnepségre? Csak rajtad múlik!

"Várj! Az orrát ne!
Megőrültél?
Azt a korhadt koporsóját!"


Segítség! Vámpír vagyok egy remek interaktív, az olvasást könnyed, szórakoztató módon segítő könyv, melyben vámpírbarátot szerezhetsz és megmutathatod a vérszívónak, hogy az embereknek nincs is macskapisiszaga!


A kötet legnagyobb erőssége a humora, a Josephine Wolff által készített lilás-vöröses-narancsos képi világa, valamint az ötletes átoktörő feladat.
A történet rövid, de szórakoztató - értsd hatalmasakat fogsz kacagni olvasás közben -, s a vámpírvilág egy picike szeletkéjét is bemutatja nektek. Pontosan annyit, ami még nem ártalmas egy 2. osztályosnak, de azt garantálom, hogy többet akarsz majd... ;)

"Bólintasz? Nem látok ugyebár semmit. Koppints a fejemre, 
ha hajlandó vagy segíteni.
Koppintottál!
VÉRFAGYASZTÓAN KIRÁLY!"

Én magam felnőtt fejjel is hatalmasakat kacagtam a történeten és a feladatokat is megfelelő erősségűnek és érdekesnek találtam a célközönség számára. 
Kedvenc karakterem az elképesztően aranyos és morcos denevér lett, de a taknyos patkány is szorosan ott liheg a nyomában. ^^ Egyetlen szívfájdalmam, hogy ismét egy női főhőst kaptam Ella személyében - nagyon kevés fiú főhőssel találkozom manapság, amit nem feltétlen tartok jó iránynak... Természetesen ezt semmiképp nem rovom fel a kötetnek és negatívumként sem emlegetném, hisz az írónő így teremtette meg, lábjegyzetként mindenesetre itt kell hagyom a gondolataim lenyomataként.

Ha a szülők pedig kételkednének a vámpírtartalom miatt, ne tegyék! - ez valóban egy édes-bájos, rendkívül szerethető mese, ami közös olvasásra is tökéletesen alkalmas és a felnőtt sem fogja kaparni a falat közben!!! Csak ajánlani tudom! 


Értékelés: 5/5 patkánytakony

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images