Swift

Top5 Ifjúsági regény (Külföldi)


A magyar ifjúsági regények után következzen a külföldi YA kategória, ahol a dobogósokon túl még további két, szívemnek kedves címet is megosztok veletek.

5. helyezett
Yvonne Struck: Anyám, ​a pasik, és egyéb zűrök c. kötete, mely a maga bohókás, gyermeki bájával vett le a lábamról. A történet romantikus, humoros, s nem kevés súlyos témát is boncolgat...
4. helyezett
Serena Valentino: Ki ​a legszebb? /A Gonosz Mostoha története/ c. kötete, mely a Gonosz Királynő történetének és múltjának egyfajta lehetséges verzióját meséli el. Disney-rajongóknak kötelező!

S íme, a dobogósok...
Dobpergést kérek...
3. helyezett - Bronz érem

Eric Walters - Kathy Kacer: Nagyapa ​hegedűje c. kötete nyerte, mely egy, a lélek legmélyére hatoló írás a 2. világháború és a terrorcselekmények borzalmairól, a múlt feldolgozásáról, a zene szeretetéről és a szeretet mindent elsöprő erejéről. 

2. helyezett - Ezüst érem

J. D. Salinger: Zabhegyező c. kötete, melyet végre az eredeti fordításában tudtam elolvasni, hála a Helikon kiadónak. Innen is köszönet érte! 
A kötet értékelése jelenleg megírás alatt áll, elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy nem véletlenül klasszikus, nem véletlenül megosztó, s nem véletlenül lélekbe hatoló írás ez... 

1. helyezett - Arany érem

Az arany érem toronymagasan, mindent elsöprő sikerrel megnyerő története nem más, mint Holly Black: A levegő népe-trilógiája és a kiegészítő kötetek együttvéve, melyek közül csupán egy, kiegészítő kötet értékelésének megírása várat még magára. Olvassátok el az értékeléseimet - ha még nem tettétek - és megtudjátok, miért is lett ez a szívemnek legkedvesebb (ifjúsági) történet ebben az évben!   

Értékelések:

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images