Swift

Mike Maihack: Pókember: ​Kisállatok gyülekező! 1. - Értékelés



Mike Maihack Pókember: ​Kisállatok gyülekező! c. képregényének első kötete mintegy véletlenként talált rám szombat délelőtt a könyvtárunk újdonságai között. Marvel-rajongóként természetesen a kötet hazavándorolt velem, amit a délután folyamán hatalmas kacagások közepette sikerült is "elfogyasztanom". A történet ötletessége és humora, valamint bájos grafikája pillanatok alatt szerelembe ejtett, s rajtam kívül a férjem személyében is új rajongókat szerzett magának! 

Bár nem Pókember a kedvenc Marvel-karakterem, s igazán közel soha nem is került hozzám, ennek a képregénynek sikerült elérnie, hogy sokkal jobban megkedveljem a fiatal Peter Parkert és modernebb, humorosabb, mai gyerekeknek írt formáját...

"Vasember: Ja, a halat mellesleg JARVISNAK neveztem el.
Pókember: Mindent Jarvisnak nevez el."

A képregény narrátora maga Pókember, aki a történet kezdetén először annak rendje és módja szerint szuperhőssé válásának körülményeivel ismerteti meg az olvasót, s a Marknak elnevezett galambot, aki hű társává válik a történet folyamán... legalábbis úgy tűnik, hogy a galambnak nem nagyon akaródzik elmozdulni Pókember mellől.

Az ismerkedés és a televíziós csatorna hallgatása közben az édes nyugalom igazi kaotikus eseményláncolattá változik át - hirtelen felbukkan Vasember, aki Pókember segítségét kéri! 

Egy gonosztevő veszélyezteti a rendet a Central Parkban, s Vasember éppen oda tart, ám ahelyett, hogy Pókembert is magával vinné, inkább a fiúra bízza aranyhalát, Jarvist... Pókember mintegy babysitterré válik, s pillanatok alatt, derült égből a villámcsapásként érkeznek hozzá a további hősök, akik szintén házikedvenceiket bízzák a fiúra, míg ők a Central Parkban leszámolnak a gonosszal...

Pókember nem keseredik el, minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minden házikedvencet épségben tartson. 
De mi történik, ha Marvel kapitány cicája szemet vet Vasember aranyhalára? És akkor, ha (az egyik...) Sólyomszem kutyájának meg KELL kergetnie a macskát? 

Kövesd nyomon te is a fiatal Pókember őrületes, humoros kalandját!

"Pókember! Nagyon éhes.
Ha hamarosan nem kap enni, az lesz csak rémes."


Pókember: ​Kisállatok gyülekező! egy humorban és helyzetkomikumban gazdag történet első felvonása, melyben a fiatal Pókember a szuperhősök állatkáinak felvigyázója lesz! 

Peter Parkert hátrahagyván a szuperhősök a Central Parkba tartanak, hogy leszámoljanak egy gonosszal, ám ennek a gonosznak a kilétére az első kötetben még nem derül fény. Természetesen Pókember eleinte nehezen tolerálja, hogy háziállat-megőrzővé avanzsálták, de pozitivizmusának köszönhetően igyekszik meglátni a kialakult helyzetben a jót és nem elkeseredni. Az egyre több háziállatra való figyelés azonban kezd sok lenni a szuperhősnek, melynek következményeit minden bizonnyal láthatjuk majd a következő kötetben, ahogy gyanítom azt is, neki magának és a rábízott állatoknak is nagy szerep jut majd annak a gonosztevőnek a legyőzésében...

A képregény alapvetően a legkisebbeknek szól. A pici Marvel- és Pókember-rajongóknak, akiknek még kemény falat lenne a komolyabb képregényekből szemezgetni, ám ez a mesésebb grafikájú, kevés szöveget és rengeteg humort tartalmazó füzetecske tökéletes bevezetőként szolgál. Ezt a tényt nem árt figyelembe venni, s előtte tájékozódni, hisz a komolyabb Marvel-rajongók számára csalódás lehet az egyszerűbb, gyermekibb történet, ha nem olvassák el előtte, miről is szól a kötet. Ezt pedig jó volna elkerülni, ugyanis a képregény a megfelelő helyén kezelve a Marvel-rajongó felnőttek számára is remek szórakozást nyújthat, míg a gyerekeknek elsőrangú választás lehet!
A sötétebb, komolyabb hangvételű Marvel-történetek kedvelői is kellemesen csalódhatnak, ha kézbe veszik a képregényt!

A Mike Maihack által megteremtett Pókember belopta magát a szívembe. Nyilván ehhez hozzájárult a mesésebb, bohókásabb grafika és a rengeteg vicces kalamajka is, amibe a fiú belekeveredik. A főhősünkre bízott állatok közül abszolút kedvencem Thor békája és a valószínűleg megboldogult, szerencsétlen aranyhal, Jarvis lett, de ki kell emelnem még a gyönyörű sasmadarat is. 
Egyébiránt minden állatkának van valami jellemző vonása, ami már az első felbukkanáskor kitűnik, s jelenleg úgy tűnik, mindegyikük remekül passzol szuperhős gazdájához. 

Az állatok közt kakukktojásként megtalálható a történet eleje óta Pókember mellett lebzselő galamb, aki maga is irtó vicces fejeket vág, ám érdemes megfigyelni a kiskedvencek arcára kiült érzelmeket, s nyomon követni a háttérben zajló kis kalandjaikat, melyek úgymond Pókember "háta mögött" zajlanak, s nyilvánvalóan következmények nélkül sem maradnak majd a zűrjeik.
A háttérben zajló kalandok folyamatos nevetésre késztetnek, ahogy Pókember elkeseredett helytállási próbálkozása és egyre konyuló lelkesedése és "arckifejezései" is. A képregény grafikája első osztályú!

Pókember: Kisállatok gyülekező! egy remek és ötletes bevezető történet, mely a legkisebb korosztálynak szól, s ahol a szuperhősök egy gyermekibb, ártatlanabb oldalának is szemtanúi lehetünk. A családban abszolút kedvencet avattunk, s izgatottan várjuk a folytatást, melyhez remélhetőleg minél hamarabb hozzájutunk majd!


Értékelés: 5/5 háziállat
Kedvenc kötet

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images