Swift

Axel Scheffler: Pipp ​és Polli nagy szótára - Értékelés



Axel Scheffler óriási Pipp és Polli böngészőjének megjelenését - nem túlzás állítani - egy egész országnyi Scheffler-rajongó várta! A Pipp ​és Polli nagy szótára március közepén látott napvilágot a Pagony kiadó gondozásában, s rögtön a sikerlista élére is vándorolt a vásárlók körében! 

A hatalmas méretű böngésző rendkívül jó minőségben, kemény lapos és borítós kiadásban jelent meg, melyben 30 kinyitható fülecskét is elrejtett az író-illusztrátor, amik mögé bekukucskálhatunk. 

A böngésző Pipp és Polli már jól ismert világába kalauzolja el az olvasót - gyermeket és felnőttet egyaránt, s bizton állítom, hogy a felnőttek éppoly kitörő lelkesedéssel lapozgatják a kötetet, mint maga a célközönség. 

A kötetben 10 helyszínt/témát és egy extra oldalpárt találunk. Különlegessége továbbá, hogy a világhírű szereplőpáros életében - és természetesen a valódi életben - szereplő tárgyak bemutatása magyar és angol nyelven is olvasható, így a nagyobb gyerekek számára tökéletes lehet első angol "tankönyvként" is, melyből megtanulhatják a tulajdonképpen 90%-ban alapvető angol szavakat, ez által egy alap, erős angol szókincsre tehetnek szert. Amennyiben a böngészőt nyelvtanulás céljából használjuk, a hátsó borítón található QR-kódot beolvasva meghallgathatjuk az egész böngésző szövegét angol nyelven, mely segíti az ifjú tanulót a helyes angol kiejtésben is. Szerzői jogok miatt értelemszerűen nem tudok megosztani veletek részleteket a hölgy által felolvasott könyvből, ám szeretném elmondani, hogy mind a zenés bevezető, mind a kötet bemutatása és a témakörök előadásmódja engem meggyőzött, eszméletlenül élveztem hallgatni a zenével megfűszerezett "hangoskönyvet".

A böngészőt felcsapva Pipp háza előtt találjuk magunkat, s megismerkedhetünk az utcán közlekedő és látható mindennapi használati tárgyakkal, járművekkel is. Ezt követően szépen haladunk tovább és felfedezzük a kert szépségeit, elbújt kukacokat és csigákat leshetünk meg a kihajtható fülek mögött, s láthatjuk Pippet kerti munka közben. Ezt követően a játszótéri életbe nyerünk bepillantást, ahová nem csak a gyerekek járnak, majd "bevásárolhatunk" a boltban, ahol mindenféle finomság és takarítási kellék is kapható. 

Az esős napok után beköszönt a nyár, s mi főhőseinkkel együtt a tengerpartra utazunk, homokvárat építünk és természetesen bekukkanthatunk egy fagylaltozóba is. ;) Ám a tengerparti móka is véget ér egyszer, azonban csüggedni semmi okunk, menjünk együtt Pollihoz, akinek születésnapja van! 
Az ünnepek gyorsan váltják egymást, elérkezik a karácsony, s ezzel együtt a tél is beköszönt, ami hozza magával a havat! Itt a téli sportok ideje is!

A nap végén Pipp és Polli fürdőt vesz, karosszékbe kucorodva esti mesét olvas, majd nyugovóra térnek könyvektől zsúfolt könyvespolcok és alvósállatok körében!

Az extra oldalpáron az olvasó a legalapvetőbb színekkel, számokkal, formákkal, továbbá az évszakokkal és az ellentétekkel ismerkedhet meg.

Tartalomjegyzék

  • Pipp háza
  • Kerti játékok
  • A játszótéren
  • A boltban
  • A tengerparton
  • De jó itthon!
  • Itt a karácsony!
  • Hó, hó, hó!
  • Buborék!
  • Jó éjszakát!
  • Tanulj Pippel és Pollival!


Minden oldalpár egy igazi kis böngészőmennyország! Legyen a kedvenc akár a játszótér, akár a kert megművelése, mindenki megtalálhatja a szívének legkedvesebb témakört, melyet bebarangolhat. Scheffler aprólékos, gondos és természetesen gyönyörű, nagy illusztrációkat készített az egyes témákhoz, melyeket közrefogva, fehér keretben kiemelve fognak közre az eszközök, tárgyak, növények és a többi, és a többi... A kinyitható fülecskék magukban a nagy illusztrációkban és az oldalsávban is megbújnak, izgalmas perceket okozva olvasás közben. Vajon mit rejthetnek?

Vajon mi bújik meg az ágyásban? Mi mászhat a játszótéri elefántrugó alatt? Mi van a szemetesben? Na és a tengerparti háló mit rejteget? Hol bújnak meg a játékkatonák? Vajon van a hóembernek lábnyoma??? o.O
Ezekre a kérdésekre mind választ kaptok, ha ti is felcsapjátok Pipp és Polli nagy szótárát, ami nem csak a rajongóknak ajánlott! 
Személyes kedvencem a Pirosegérke és a farkas c. könyvet ábrázoló, kihajtható fülecske, ami mögött nem más rejtőzik, mint A Nagy Gonosz Farkas!

A piacon lévő böngészők közül is kiemelkedik ez a tartalmas, tudásban és képi világban is gazdag kötet, mely Pipp és Polli-rajongóknak egyenesen kötelező, míg az íróval most ismerkedő, vagy csupán angolul tanulni vágyó érdeklődőknek is elsőrangú választás! Scheffler-rajongóként én magam szívből ajánlom!


A könyvet köszönöm a Pagony kiadónak!

Értékelés: 5/5 fülecske

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images