Swift

Pavla Hanácková: Vigyél ​haza! Vizek a nagyvilágban - Értékelés



Pavla Hanácková Vigyél ​haza! sorozata idén a vizek lenyűgöző, csodás világába kalauzolja el az olvasót. A tavaly megjelent Erdők a nagyvilágban c. kötet után, a Móra kiadónál idén februárban jelent meg a következő kötet, mely a Vizek a nagyvilágban címet viseli. 
Az Erdők a nagyvilágban egy szépséges, rengeteg hasznos információt tartalmazó kötet volt, mely az én tetszésemet maximálisan el is nyerte és örömmel fogadtam a hírt, mikor láttam a következő kötet érkezését. 
Az író ezúttal a vizek birodalmába enged bepillantást, a koncepció pedig már az előző kötetben látottakat követi. 

Főhősnőnk, Anni a tengerparton játszik. A kislány kagylókat keresgél, hogy azokkal díszítse homokvárát, mikor észrevesz egy hatalmas szállítókonténert, melyet partra vetett a víz. A konténerben állatok vannak, akiket elraboltak szülőföldjükről és most nem találják az utat haza! 
Anni felajánlja a segítségét és oldalán a hét állatkával felkerekedik, hogy bebarangolja a vízi területek világát. 
Miközben a kislány a pirája, a polip, az aligátor, a béka, a rák, a pingvin és a levesteknős élőhelyét keresi, társaságukban bebarangolhatjuk a különböző vizeket. 

A kislány végigvezet minket az Atlanti-óceánon, a Sarki tengereken, megnézhetjük a Korallzátonyokat, az Amazonas lenyűgöző vidékét, bebarangolhatjuk a Mocsaras síkságot Floridában, a Mangrovemocsarat Ausztráliában, míg végül - kalandozásaink végén - egy tóhoz jutunk Közép-Európában. 

Az Erdők a nagyvilágban kötethez hasonlóan itt is számtalan érdekes információ birtokába juthatunk. Megismerhetjük az óceánok, a folyók és a tavak jellemzőit, láthatjuk ezen lenyűgöző helyek állat- és növényvilágát, lemerülhetünk a tengerek habjaiba, megtanulhatjuk, milyen állatok élnek a Napfény-, a Homály-, és az Éjfélzónában, majd - miután minden állatkánk otthonra talált -, megnézhetjük milyen üzenetet küldtek otthonukból segítőjük és jótevőjük, Anni számára. 


Pavla Hanácková munkája elképesztően minőségi! Kötetei mindenki számára szolgálhatnak új, érdekes információkkal, melyeket eddig még soha nem hallott... Az író ismeretterjesztő, mégis élvezetes írását Linh Dao gyönyörű, cuki rajzai teszik teljessé, kinek köszönhetően megelevenednek az olvasó szeme előtt a világ tájai és a különböző állatfajták. 
A kötet rendkívül minőségi, gondos kiadás, masszív, kemény lapokkal, melyeket időt állóra alkottak a rengeteg forgatás végett. 
A kötet mindössze 26 oldal és mégis annyit ad, mint egy jóval hosszabb ismeretterjesztő kötet. Az oldalakon annyi tudás van felhalmozva, hogy az olvasó csak győzze szusszal az új ismeretek befogadását!!! :) Ez a kötet figyelmet és időt igényel és érdemes olyankor leülni elé, mikor ki tudjuk zárni a külvilág hangjait és csakis az előttünk megelevenedő természet hangjaira figyelni! 

Tökéletes kikapcsolódás felnőttnek és gyermeknek egyaránt, mindazoknak, akiket érdekel bolygónk vízi világa, vagy éppen csak szeretne elmerülni egy igazán élvezetes ismeretterjesztő kötet lapjaiban! 
A Vizek a nagyvilágban garantáltan nem okoz csalódást forgatójának és véleményem szerint ezekkel a gyönyörű, érdekes kötetekkel igencsak fel lehetne dobni az uncsi tanórák hangulatát az iskolákban...!

A kötetet hálásan köszönöm a Móra kiadónak! 

Értékelés: 5/5 tavacska

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images