Swift

Dávid Ádám: Koppány titkokra vadászik - Értékelés



Dávid Ádám Koppány-sorozata immár a harmadik résznél tart, hisz néhány hete jelent meg a Koppány titkokra vadászik c. kötet a Pagony kiadó gondozásában. 
A Koppány betűket firkál és a Koppány szavakkal focizik után azt kell mondjam, a harmadik kötet a sorozat legkiemelkedőbb darabja. Sajnos az első két részről nem készült blogbejegyzés, de itt és itt elolvashatjátok nyúlfarknyi - Molyon megosztott értékeléseim. 
A Koppány titkokra vadászik c. kötetnek azonban nem volt nehéz bezsebelnie az aranyérmet, hiszen ez a rész már egy jóvalta hosszabb és összetettebb mesét tartalmaz, melyben hosszabban el lehet merülni és élvezni az író mesés fantáziájából kikerekedő történetet. :3 

"Indulás, kint vár a tér,
csak használd a szárnyamat!
Hol a két rajz összeér,
segít majd a számadat."

Történetünk főhőse Koppány, egy éles eszű, okos kisfiú, aki születésétől fogva rajong a titkokért. Egy forró nyári napon, váratlanul egy piros papírrepülő repül be Koppányék házának ablakán, ahol Koppi és bátyja, Milán összeverekednek a zsákmányon. A papírrepcsi szárnyai ugyanis titkot rejtenek magukban, mely egy izgalmas kaland ígéretét kínálja hősünknek. 
Koppány a repülő utasításai követve végigjárja a parkot, jelek után kutatva, míg végül arra lesz figyelmes, hogy minden kortársa szerteszét kószál a parkban - szintén ugyanazokat a nyomokat követve... 
Vajon mi történik itt? Koppány nem adja fel, kitartóan hajszolja az újabb és újabb nyomokat és senki sem gyorsabb nála... 
A kisfiú végül összefut legjobb barátjával, Hangával, s a keresés párban már csupa móka és önfeledt szórakozás...
De vajon ki küldte a papírrepülőt és mi lesz a megoldás? Mi várja főhőseinket az út végén?



Dávid Ádám meséje bájos, szórakoztató és kellemes kikapcsolódást nyújt. Koppány szerethető főhős, de a kötetről kötetre felbukkanó bátyus, Milán mellett se menjünk el szó nélkül, aki szintén nagyon kedvelhető. (Itt éppen a melegtől omlik össze a lelkem. ^^) 
A bátyus-öcsi testvérviszály és harc itt is felüti a fejét, ám amilyen hamar gyülekeznek a fellegek, olyan hamar fel is oszlanak. ;)
A kötet - az előző két rövidebb történethez képest - már egy szép "hosszú" mesét tartalmaz, melyben a gyerkőcök jó sokáig elmerülhetnek és a cselekmény végett maguk is bekapcsolódhatnak egy izgalmas nyomozásba. 
A kötet illusztrációit ismételten Kasza Juliannának köszönhetjük, aki élettel teli képeivel megeleveníti a gyermekek szeme előtt a történetet. A rajzok minden fontos eseményt rögzítenek, így a kisebb, még olvasni nem tudó, avagy bizonytalanabb olvasók is nyomon követhetik szemükkel a történetet. 

Kíváncsian várom Koppány következő kalandját - remélem lesz még neki és a fiúcska úgymond a "szemünk előtt" nő majd fel... :)

A könyvet köszönöm a Pagony kiadónak! 

Értékelés: 4,5/5 papírrepülő

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images