Swift

Julia Donaldson: Béka ​szabadnapja - Értékelés



Julia Donaldson Tölgyerdő meséi könyvsorozatának legújabb kötete a Béka ​szabadnapja nemrég jelent meg a Pagony kiadó gondozásában. Az Axel Scheffler által illusztrált lapozó igazi nyári kötet, melyben jól ismert és szeretett hőseink elutaznak, hogy egy jót pancsoljanak a tengerben.

"Béka nem bír nyugton ülni, 
Izgalmában ugrál.
- Nyugi, nyugi! Nézd a tengert!
Mindjárt ott vagyunk már!"

Főhősünk, Béka épp a vasútállomásra tart, ahol már várja őt Kutya és Macska. Lassan megérkezik Borz és Süni is, de a csapat természetesen kiegészül Malaccal és Hóddal is.
Tölgyerdő lakói a tengerpartra utaznak - hűsölni, játszani, mókázni...

Vajon ki mit visz magával a bőrönd mélyén?

"Lent a tengerparton előkerül
Uzsi, lapát, labda.
Béka fürdőruhát vesz fel.
Hű, de jól áll rajta!"


Béka szabadnapja egy újabb bűbájos, nyúlfarknyi szösszenet Tölgyerdő lakóinak életéből. Rövid, frappáns kukucskáló-könyv, amivel egyszerűen képtelenség betelni!

Papp Gábor Zsigmond ismételten brillíroz a magyar fordítással, ahogy Axel Scheffler is a képi világgal. Az ablakok mögött elrejtett dolgok ismét igazi cukiságok - béka úszódresszén konkrétan hangosan felnevettem, hát elképesztően zabálnivaló!!! -, s bár túlságosan is rövid, mégis betekintést nyújt szeretett főhőseink életének egy újabb szeletkéjébe.

Tölgyerdő meséi-rajongóknak kötelező darab a legújabb kötet is, melyben egy nagyon aranyos szereplő kerül a középpontba. Béka az egyik legszerethetőbb főhős a maga türelmetlenségével, izgatottságával, nyaralási bezsongásával együtt, akit barátai igyekeznek türelemre inteni. Picit olvastam volna még tovább, ismét elkelt volna még egy-két oldal plusz, s bár e nyúlfarknyi történetek kerek egészek, olyannyira imádnivalók, hogy az olvasó annak ellenére többet és többet akar belőlük, hogy elérkezünk egy végpontra - ami amúgy folytatható, ez által a gyerekekkel is közösen tovább szőhető. ;)
Szerelem - imádás továbbra is!


A könyvet köszönöm a Pagony kiadónak!

Értékelés: 5/5 fürdőruci

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images