Swift

Nyúl ​Péter világa - Karácsonyi csillag - Értékelés



Beatrix Potter híres nyuszijának világa új kötettel bővült! Nyúl ​Pétert azt hiszem nem sokaknak kell bemutatnom, hisz biztos, hogy a többség hallott már róla, vagy látta magát a karaktert valamilyen formában. A Manó Könyvek egyik legfrissebb újdonsága a Karácsonyi csillag, ami tökéletes olvasmány Szentesére. Szülők és gyermekek, nagyszülők ülik körbe a gyönyörűen feldíszített fát, a házban karácsonyi illatok szállnak, esetleg szól a muzsika, majd egy picit lecsendesedünk és anya vagy apa felcsapja a gyönyörűen illusztrált, szívet melengető történetet magában rejtő kötetet, s a gyerkőcök a felnőttek ölébe kucorogva hallgatják áhítattal a mesét. Ugye, a ti szemetek előtt is lejátszódott ez a varázslatos jelenet?  ❤
Gyertek, kukkantsatok be velem együtt a lapok közé!

"Mindent felforgattak, bekukkantottak az ágy alá, sőt 
még az edényekbe is benéztek, de a csillagot sehol sem találták."

A nyúlüregben karácsonyi hangulat uralkodik! Nyúl Péter és testvérei, Pamacs, Tapsi és Füles a karácsonyfát díszíti - meg akarják lepni a mamát egy gyönyörűen feldíszített fával! 
A fára szépen sorban kerülnek fel az égők, a gömbök, a girlandok, de ó jaj! - az utolsó doboz, mely a csúcsdíszt rejtette magában üresen tátong! Most mi lesz?

Szeretett kis nyuszijaink mindenhol keresik az eltűnt csillagot, de sehol sem találják, ezért úgy döntenek, saját karácsonyi csillagot készítenek a fa tetejére ágakból, szalagokból és makkból! Ám a legújabb csúcsdísz igen törékenynek bizonyul...

Vajon mi lesz idén a karácsonyfán Nyúl Péterék otthonában?

"Ekkor jöttek rá mindannyian, hogy már meg is 
kapták a legszebb ajándékot: azt, hogy egyetértésben 
és szeretetben készítettek valamit, aminek mindannyian örülhettek."


A Karácsonyi csillag egy szívet melengető, bájos karácsonyi történet, melyet átitat a karácsony és  a szeretet varázsa! 
Megjelenik benne a testvéri szeretet, az ajándékozás öröme, az együtt töltött idő fontossága és gazdagsága, valamint a "jobb adni, mint kapni" örök igazsága. A gyönyörű, nyúlfarknyi, ámde gazdag történet mellett elvarázsol a képi világ, mely szemkápráztató, s éppoly tündéri, mint maga a mese.

A Nyúl Péter világa kiadói sorozatot gazdagító kötet igazi karácsonyi ajándék gyermeknek és szülőnek egyaránt, melynek olvasása és lapozgatása közben tartalmas, léleksimogató és emlékezetes közös időt tölthetnek együtt a családok. A Karácsnyi csillagnak ott a helye a klasszikus karácsonyi és téli mesék között, gazdagítva azokat!

Bár a történet csupán néhány oldal, a történet bája és mondanivalója kárpótol a lapozó rövidségéért, ami masszív, kemény lapokkal látott napvilágot, tehát maximálisan strapabíró, minőségi kiadvány lett. 
A tavaszi, a szülinapos és a bájos, alvós "NyusziPeti"-kötet után itt az első karácsonyi mese, ami remekül illeszkedik a sorba, s ami az Esti nyuszivadászat mellett személyes kedvencemmé is vált! 

Szívből ajánlom a Karácsonyi csillagot Nyúl Péter-rajongóknak, nyuszibolondoknak, s természetesen a karácsonyi mesék szerelmeseinek! :3 


Értékelés: 5/5 csillag
Kedvenc kötet

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images