Swift

Julia Donaldson: Boszi ​seprűnyélen - Értékelés



Nemsokára itt a Halloween, s én már javában készülök is az ünnepre! Ezen készülődés közepette pedig nincs is jobb alkalom arra, mint hogy pótoljak egy "régi elmaradást" és egy ízig-vérig boszorkányos, erre az időszakra tökéletesen illő könyvet ajánljak nektek, ami nem más, mint Julia Donaldson Boszi ​seprűnyélen c. verses meséje, ami sokunk hatalmas, megunhatatlan kedvence! 

"Seprűnyélen lovagolva
Szelték az égboltot."

Főszereplőnk egy áldott jó szívvel megáldott, kedves boszi, akinek különböző állatok segítenek, majd kérnek tőle helyet formás kis seprűnyelén, ahol egyre többen lesznek...

Fúj a szél, tombol a vihar, huss, elrepül egy masni, leesik a pálca, ám segítőkész állatokból szerencsére nincs hiány ezen a környéken. 

Ám a seprűnyél egyszer csak megadja magát, s szereplőink egy bűzös mocsárban landolnak... 

"- Én egy gonosz sárkány vagyok,
Aki sose viccel,
És ötórai teámhoz
Boszit eszem csipsszel."


Boszi seprűnyélen egy sziporkázóan szellemes, bűbájos és szívet melengető történet egy tiszta szívű bosziról és a mellé szegődő önzetlen állatokról.

A történet Papp Gábor Zsigmond zseniális magyar fordításában bájolja el évről-évre a rajongókat és szerez új olvasókat, s aki egyszer a rabjává válik, annak többé nincs menekvés! A mese pillanatok alatt rabul ejt, hatalmas kacagásokra késztet, s meglágyítja a szívet. Ezen felül pedig rééééémesen tanulságos, hisz egyszerűen, de nagyszerűen mutatja be milyen jó érzéssel tölthet el, ha segítesz valakin, s egy-egy nemes cselekedet milyen jutalmat von maga után.

A történetben természetesen megjelenik a "gonosz" is, aki nem csupán hoppon marad, de jól meg is ijed, s neki köszönhetjük a cselekmény - számomra legalábbis - legzseniálisabb jelenetét.

A boszorkányosan jó mesét Axel Scheffler illusztrációi díszítik, akinek sikerült ismét tökéletesen elkapott karaktereket papírra vetnie - figuráit képtelenség nem szeretni!

Ha Te, Kedves Olvasó még nem ismered Donaldson eme remekművét, el ne szalaszd azt beszerezni a közelgő Halloween alkalmából!!! 


Értékelés: 5/5 seprű

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images