Swift

Shou Harusono: Hirano ​and Kagiura - Értékelés (Figyelem! 18+ tartalom!)



Shou Harusono Sasaki and Miyano c. mangája évek óta hatalmas szerelmem. A Yen Press jóvoltából pedig végre hivatalosan is a kezünkbe vehetjük az "eredeti" történetben nagy szerepet játszó Hirano senpai külön sorozatát, ami a Hirano ​and Kagiura címet kapta. Ebben a sorozatban a mangaka a sokak által hőn szeretett Hirano-sant állítja a középpontba és mutatja meg az életét, a mindennapjait, valamint mutatja be a Kaigurával való kapcsolatát.
Kettejük párosa eredetileg egy rövid kis történetben szerepelt a Sasaki and Miyano egyik kötetében, ám a rajongók olyannyira beleszerettek kettejük párosába, hogy a mangakának "nem volt más választása", mint megírni a történetüket - a mi legnagyobb örömünkre.

"It doesn't matter what day it is. When you want 
to give someone something or thank them for 
something, you should do it...
Huh. Sounds nice. I like it."

Főhősünk, Hirano-san és szobatársa, az első éves kosárlabdás Kagiura-kun az iskolások megszokott életét élik. Ki-ki a maga óráival és kötelezettségeivel foglalkozik, ám a megosztott szoba végett természetesen elkerülhetetlen, hogy rengeteg időt töltsenek együtt.
Hirano eleinte pont úgy bánik a langaléta sráccal, mint bármelyik kohai-jal, ám ahogy telnek a hónapok, úgy válik a kapcsolatuk egyre szorosabbá. Ebben a felvezető kötetben azonban még nem beszélhetünk szorosabb kapcsolatról, legalábbis nem olyanról, ahol mindkét fél beismeri, mit is érez valójában.
Kagiura csodálja Hiranot, s végtelenül nehéz napokat él át, mikor a sensei több napra elutazik az osztályával, ám a kirándulás során Hirano gondolatai is folyton visszatérnek szobatársára, akit minden nap ő maga ébreszt, ugyanis Kagiura borzasztó nehezen viseli a reggeleket.

Vajon minden rendben lesz, míg ő távol van és Kagiura időben beér az óráira?
S vajon milyen érzések törnek fel a srácokban ennek a néhány külön eltöltött napnak köszönhetően?

"Oh, so it's muscle memory? Cool."

A Hirano and Kagiura éppoly szerethető, mint a Sasaki and Miyano. Shou Harusono továbbra is elképesztően gyönyörű illusztrációi elvarázsolnak, míg a történet és a szeretett főhősök visszarepítenek a srácok iskolájának falai közé, s a manga olvasása jóleső, melengető érzéssel tölt el.


Hirano mindig is a kedvenceim közé tartozott, így örülök neki, hogy mélyebb és részletesebb betekintést nyerhetek az életébe. Mellette Kagiura karaktere sem okoz csalódást, sőt, egy olyan színfolttal gazdagítja ezt a világot, amiért érdemes várni a folytatást.
Kettejük párosán kívül a mangaka a Sasaki and Miyano szerelmeseinek is tartogat meglepetéseket, hisz Miyano és Sasaki elengedhetetlen részét képezi Hirano életének, így a két srác több jelenetben is felbukkan, ami megdobogtatja a rajongói szívet.

Ebben a kötetben még azonban ne várjatok szerelmes jeleneteket, egy csók sem csattan el, s bár néhány szereplő már sejti, mi megy végbe főhőseink életében és Kagiura sem titkolja, mennyire szereti Hiranot, semmi sem kerül kimondásra. Romantikus pillanatokból azonban nincs hiány, ám ezt a gyönyörű gondolatoknak és az éjszakai környezetnek, avagy éppen a különleges atmoszférának köszönhetjük.

Sasaki and Miyano-rajongóknak a mangaka új sorozata mindenképpen ajánlott! A sensei újra elvarázsol a gyönyörű látványvilággal és a szépen kibontakozó történettel.

Értékelés: 5/5 ébresztőóra

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images