Swift

Legyél te is könyvmecénás!


Szeretnéd látni a neved egy könyvben? Vagy netán annak a nevét, aki a legfontosabb a számodra? Itt a lehetőség!
Tudod mi az a könyvmecénás?

Könyvmecénás az lehet, aki támogatja egy könyv megjelenését és még a nyomdába adás előtt megvásárolja a kötetet.

Ma, annak ellenére, hogy minden termék ára emelkedik, s a papírhiány is megnehezíti a helyzetet, a kiadók lelkesen, minden erejüket megfeszítve dolgoznak azon, hogy az olvasók újabb és újabb minőségi köteteteket vehessenek a kezükbe. Ez sokszor egészen embert próbáló feladat.
A konyvmecenas.hu oldal célja az értékteremtő könyvek megjelenésének támogatása. A könyvmecénásoknak pedig lehetősége adódik arra, hogy a nyomdába adás előtt megvásárolja a kötetet, mely támogató felajánlásnak köszönhetőn a neve (vagy az általa választott szeretett személy neve) megjelenik a könyvben.

Így jelent meg többek között Zalka Csenge Virág A százegy ajtajú palota - Újraálmodott népmesék c. kötete a Móra kiadó gondozásában, Maros Krisztina Alvó nő rókával c. Papírszínház meséje a Csimota kiadó gondozásában, az Amikor a kukák világgá mentek antológia szintén a Móra kiadó gondozásában és a sort még folytathatnám.

Nem mindennapi kezdeményezés, mellyel mi, olvasók támogathatjuk kedvenc kiadóinkat egy-egy kötet megjelenése kapcsán. A könyvmecénás nagy szerepet játszik a kötet megjelenésében, hisz saját felajánlott összegével támogatja azt, ez által örökre beírja magát egy kötet lapjai közé, nem beszélve arról a jóleső érzésről, mikor az ember egy jó cél érdekében adományoz.

A mecénás a támogatást követően kulisszatitkokba is bepillantást nyer, s láthatja, hogyan önt végső formát a könyv.
Természetesen a "jótett helyébe jót várj" elv itt is működik, ugyanis amint a kötet kigördül a nyomdából, a mecénás azonnal kézhez kapja a saját példányát, az általa megadott módon, amit a támogatási űrlapon tud kitölteni.


Jelenleg mit támogathatsz? 

A Hol készül a művészet? Művészettörténeti böngésző c. kötet megjelenését.

A kötet adatai

Író: Révész Emese
Illusztráció: Grela Alexandra
Kiadó: Csimota
90 oldal
keménytáblás kiadás
ISBN: 9786156472069

Megjelenése: 2020. november

A kötet ismertetése 

A Hol készül a művészet? bepillantást enged az olvasó számára a művészet történetébe. A kötet az altamirai balrangrajzoktól kezdődően, a Banksy-graffitikig mutatja be a művészet történetét. 

A mecénási időszak szeptember 30-ig tart.

Belelapozó: ide kattints.

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images