Swift

Indul a Kaméleon Olvasóklub!!! - Figyelem! Nyereményjáték a posztban!


Indul a Kaméleon Olvasóklub! Vigyázz, le ne maradj!
S hogy mi is ez? Nézzük meg közelebbről!
A Kaméleon Olvasóklubot a Csimota kiadó indította útjára néhány évvel ezelőtt. A 2022/2023-as tanév néhány nappal ezelőtt kezdetét vette, így eljött az ideje a levelező játék legújabb fordulójának!

Nem hallottatok még erről a remek kezdeményezésről? Semmi baj, ebben a posztban megpróbálom nektek röviden bemutatni, miről is van szó. 
A Kaméleon Olvasóklub egy négy fordulóból álló levelező játék az alsó tagozatos korosztály számára, melynek célja, hogy megszerettesse és megismertesse a gyerekekkel a gyermekirodalmat, valamint mindemellett természetesen célja a szövegértés fejlesztése és az olvasóvá nevelés is. 
A négy fordulóban a kiadó kortárs és klasszikus szövegekből egyaránt válogat.


Ahogy a mellékelt képeken is látszik, a diákok egy szépen illusztrált, gondosan összeállított feladatlapot kapnak, ha jelentkeznek a játékra. A feladatlapok mellett egy-egy külön lapon találhatók meg az elolvasandó szövegrészletek, melyre a feladatok épülnek. A feladatok változatosak és az életkor növekedésével természetesen egyre nehezednek is. A cél az olvasás megszerettetése és nem az, hogy a legbonyolultabb feladatok felsorakoztatásával pont ellenkező hatást érjünk el. A hangsúly a szórakozás mellett a fejlődésen van, hisz ezeknek a feladatoknak köszönhetően fejlődik a szövegértés képessége, szépül az írás, fejlődik a helyesírás!, növekedik a motiváció, javul a koncentráció, s még hosszan sorolhatnám...

A feladatlapok további érdekessége, hogy egy-egy megadott mese kapcsán sohasem olvasható a teljes történet, csupán egy-egy érdekes részlet, mely remélhetőleg felkelti majd a gyerekek figyelmét a teljes mű iránt, amit aztán a könyvtárból kikölcsönözve, vagy a könyvesboltban megvásárolva "megszerezhet magának" és elmerülhet a teljes történetben!
A feladatlapokat a gyerekek természetesen a szüleik és/vagy tanáraik segítségével, avagy közösen is megoldhatják - a cél, az olvasás és a fejlesztő játék!

A kitöltött feladatlapokat a kiadó részére kell visszajuttatni, akik ellenőrzik és pontozzák azokat az egyes fordulók végén. Minden feladatlap mellé egy apró ajándék is becsempészésre kerül, mellyel a kiadó kedveskedni szeretne a résztvevőknek. A játék végén pedig akár értékes könyvcsomagot is nyerhettek! 

Az olvasóklubra való jelentkezéshez az alábbi linken találtok segítséget.

Ez mind a Kaméleon Olvasóklub és még annyi minden más!
Jelen bejegyzésemmel én csupán a felszínt karcolgattam meg, de az olvasóklub oldalán minden kérdésetekre választ kaphattok!

A 2022/2023-as tanév elindult, a nevezés szeptember 5-én kezdődött és szeptember 30-ig tart!
Nevezési díj: 4.500 Ft/ fő  (ez négy körre lebontva 1.125 Ft/kör)

Fontos kérdés lehet, hogy az első osztályos gyerkőcök, akik most tanulnak írni-olvasni, miként tudják megoldani a feladatlapot - mint ahogy azonban fentebb is említettem, a szülők, illetve pedagógusok segíthetnek a gyerekek számára a kitöltésben!

Ha többet szeretnél megtudni, kattints ide

A képeken a tavalyi feladatlapokból láthattok néhányat. Tavaly többek között az alábbi kötetek szerepeltek a repertoárban: Bingaminga és a babkák, Barátságháló, Mihályi Csongor és az időgyurma, míg idén is igen színes palettával vár titeket a kiadó! Olyan címekből olvashattok majd mint a Nyaralás a szigeten, a Ramszesz 80 gyereke, az Emma csöndje, a Robotmese vagy épp A virágot jelentő deszkák! Véleményem szerint vétek lenne kihagyni, hisz az idei feladatsorok rendkívül kecsegtetőnek ígérkeznek, s nem egy kimagasló írás várja, hogy minél szélesebb réteg megismerje! 
 

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

A Csimota kiadó jóvoltából pedig most egy nyereményjátékot is hirdetek nektek, melynek végén egy fő ingyenesen részt vehet az idei olvasóklubon!

Hol játszhattok? 
A Facebook oldalamon (katt a linkre!)

Mik a teendőid, hogy részt vehess a játékban?
2. Kövesd az oldalam
3. Írd meg a Facebook-bejegyzés alá (ide: https://www.facebook.com/photo/?fbid=583630669906187&set=a.538937207708867 ), hogy melyik a kedvenc Csimotás könyved, vagy amennyiben még nem olvastál tőlük, melyik kötetet olvasnád szívesen? 
A kiadó könyveiből itt szemezgethetsz: https://csimota.hu/

Meddig játszhattok?
szeptember 23. éjfél

Ki játszhat?
Mindenki, de azt vegyétek figyelembe, hogy 1-4. osztályos gyermeket tudtok benevezni a játékba!
(Az 5. osztályos gyermek is játszhat még, erről részleteket az olvasóklub oldalán találtok!)

Eredményhirdetés: szeptember 24.

Ne feledjétek! Szeptember 30-ig lesz lehetőségetek felvenni a kapcsolatot a Csimota kiadóval!

A nyeremény pontos leírása

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images