Swift

Könyvborító Kedd - Laura Ellen Anderson: Amelia ​Fang and the Barbaric Ball


Holnap felvirrad Halloween napja, s én már nagyon készülök erre a csodás kelta ünnepre! *-* ❤ Éppen ezért, most egy borzongatóan jó Halloween könyv borítójáról fogok nektek mesélni. :)


Laura Ellen Anderson: Amelia ​Fang and the Barbaric Ball

A ​GORGEOUSLY GOTHIC, WICKEDLY FUNNY NEW SERIES FROM WITCH WARS ILLUSTRATOR LAURA ELLEN ANDERSON

Welcome to the world of Nocturnia, where darkness reigns supreme, glitter is terrifying, and unicorns are the stuff of nightmares! Amelia Fang would much rather hang out with her pet pumpkin Squashy and her friends Florence the yeti (DON'T CALL HER BEAST!) and Grimaldi the reaper than dance at her parents' annual Barbaric Ball.

And when the King's spoiled son Tangine captures Squashy, Amelia and her friends must escape the party to plan a daring rescue! In their race against time, they begin to realise things in Nocturnia may not be quite what they seem . . .

Join Amelia on her very first adventure. She won't bite!

This gloriously ghostly new series from the creator of EVIL EMPEROR PENGUIN is perfect for 7-9 year olds and fans of THE WORST WITCH and WITCH WARS. Amelia Fang is a modern Wednesday Addams – but much more loveable!


Most nagyon nehéz helyzetben vagyok, hiszen le kellene írnom, hogyan is szereztem tudomást erről a kötetről, de köt a titoktartás, így sajnos a részletekbe nem mehetek bele. ^^ Mindenesetre megpróbálom picit fátyolosan megfogalmazni. :D

A kötet mintegy varázsütésre került velem szembe, tulajdonképpen egy asztalról pislogott rám, és hívogatott, de kegyetlenül! Halloween, tökök, denevér, gyönyörű illusztráció, élettel teli kép... "Dalma, én kellek neked!" Ezt mondta! XD ^^ Nem viccelek... ^^ Belelapozva az érzés egyre csak fokozódott, az illusztrációkat szemlélve pedig tudtam, hogy végem...

Rá pár napra leadtam a megrendelést, és a kötet szeptember 27-én meg is érkezett hozzám. *-*



A borító gyönyörű kék, narancs, fehér és fekete színekben pompázik. Élettel teli, vonzza a tekintetet, és felcsigázza a fantáziát a történet iránt. Ordít róla, hogy egy gyerekeknek és fiataloknak, na meg fiatal felnőtteknek íródott fantasy tündérmeséről van szó, aminek köze van a Halloweenhez és a természetfeletti dolgokhoz... :)
A borító központjában maga Amelia Fang áll. Alakja betölti a tér kétharmad részét. A kislányról már első pillantásra megállapíthatjuk, hogy vámpír, hiszen mosolygós ajkai mögül kibukkan két parányi vámpírfog, és a hátán felfedezhetünk két apró denevérszárnyat is. ❤
A kislány hatalmas szemekkel, érdeklődve és kedvesen nézegeti a kezében tartott, mosolygós, pironkodó tököt. Kettejük alakját denevérek veszik körbe. 
A kislány régies, abroncsos ruhát visel, fekete-fehér csíkos harisnyával, és karcsú alakja erőt sugároz.
A sötét éjszakában álldogál egymagában egy temető dombján, körülötte sírkövek és egy magányos holló. Ám van még valami, ami a földből kibukkanva a fény felé tör, mégpedig egy kéz, ami valószínűleg egy zombihoz tartozik... 
Amelia alakját a hatalmas, fényes telihold világítja meg, míg a temető többi része sötétségbe borul. 
A kertkapu gótikus és cikornyás vonalai középkori, kelta temetők hangulatát és látványát idézi meg, ráadásul a kapu teteje pókhálóval beszövődött és narancssárga fénnyel megvilágított terület, ahonnét egy világtó szemű pókocska ereszkedik alá. ^^
A kertkapu tetején két apró denevérszárny is megjelenik, s a kapu boltívébe került feltüntetésre Amelia neve is.

A borító sötét alapját apró, narancssárga, félkör alakú motívumok ölelik körbe, melyekben tökök és absztrakt formák kerültek elhelyezésre, amik szépen sorban követik egymást. 

A lány arcáról nem olvasható le egy cseppnyi szorongás sem, és láthatóan nagyon jól érzi magát a temetőben. Arca kedves és mosolygós, elpirult, és szeplős, tekintete tiszta és nyílt, haja rendezetlenül öleli körbe fejét. 


A kötet gerince tökéletes keretet alkot az előlappal, illetve a hátlappal. A fekete alapszínnel rendelkező gerincről már a borítóról megismert töki mosolyog ránk, szerencsére azonban más pozícióban, ami igen ritka manapság. A gerinc alján pedig az előlapon látható ajtó egy nagyobb változata is helyet kapott. 

A borító hátoldala ennél cukibb már nem is lehetne. A kék, narancs és fekete színek továbbra is remekül harmonizálnak egymással, míg a temető kapujának rácsa tükörképként jelenik meg. A temetőkert kapuját itt is beszőtte a pókháló, ám a sötétebb komorabb hatás kedvéért nem kapott narancssárga megvilágítást. A fekete és narancs színekkel írt fülszöveg egy fehér ködfoszlányban olvasható, amit körbevesz a sűrű, mélysötét éjszaka. 

A hátsó borító jobb szélén egy HALÁLI ^^, apró kaszás szellem kapott helyet, ami mintha a gerinc mögül leselkedne ránk. A szellem bájos, mosolygós és rózsaszín pír futja el a pofiját. *-* Ahwww :3 ❤ Az egyik legcukibb lény, akit valaha láttam! *-* :) 
A bal oldalon egy nagy, fehér, szőrös leginkább macskaszerű lény foglal helyet, amit a történet elolvasásának híján még nem tudok jól beazonosítani, ám az apró, piros masni a feje búbján és a kötött fekete pöttyös pulcsi alapján nem kelti éppen egy vérfagyasztó démon képét. ^^ Természetesen ekkor szokott megtörténni, hogy a kezdetben még ellenséges lény válik főhősnőnk társává, és fontos szerepet játszik majd a történetben, így ezt a fordulatot meg is tenném most egy tippnek, a könyvről szóló értékelésemben pedig kitérek majd rá, hogy igazam lett-e vagy sem. :) ;) ^^ Más szempontból azonban lehet, hogy ezek az apró szörnyek már a regény elején Amelia barátai lesznek... Hmm... Elbizonytalanítottam saját magam. :D

A regény belíve is hasonlóan minőségi munka (a poszt alján található képek megtekintésével erről magatok is megbizonyosodhattok). A lapszélek a tök narancssárga színében játszanak.

Ez a kötet egy minőségi, gyönyörű kiadás, amin látszik a ráfordított energia és alaposság!

A borító piciny, Halloween imádó szívemnek maga a mennyország, elképesztően részletes és varázslatos, és minden olyan motívum megtalálható rajta, ami egy vámpírregényhez szükséges! :) A fekete-fehér csíkos harisnya motívuma a kedvencem *-* , de természetesen imádom a borítót a legapróbb tollvonásáig! ❤



Laura Ellen Anderson

Író és gyermekkönyv illusztrátor. 1988-ban született Essex-ben, ma Londonban él. 
Imádja az őszt, az őszi hangulatot, az illatokat, a ropogós faleveleket, a kötött pulcsikat. Kedvenc időszaka a Halloween és tök a patrónusa. 
Amikor nem dolgozik, akkor Harry Potter karaktereket álmodik meg, eszik és "To Do" ("Miket kell megcsinálnom!") listákat készít.
UK és US könyveket egyaránt illusztrált, és szerencsésnek vallja magát, amiért ilyen csodálatos könyveken dolgozhatott. Rengeteg izgalmas könyvborítót tervezett, pl. Terry Pratchett könyvei számára is, és ő illusztrálta Cornelia Funke (Tintaszív): Dragon Rider c. sorozatát is. Szeretne azonban még több könyvet, sütit és TÖKÖT az életébe. :D ^^
Illusztráció szakon tanult. 
Az Amelia Fang-sorozat mind szerzőként, mind rajzolóként az első széppróza műfajában alkotott könyvsorozata, ami egy fiatal vámpír lányról és barátairól szól. Az Amelia Fang and the Barbaric Ball c. kötet elnyerte a Leeds Book díjat, a 7-9 éves korosztálynak szóló kategóriában.
Az Evil Emperor Penguin c. képregények szintén az ő keze munkái.  

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images