Swift

Kalandozás a barátság és az időjárás világában...



A héten egy remek hangulatú foglalkozást tartottam. Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy mind a résztvevők, mind én magam rendkívül élveztem minden egyes percet szerda délután, mikor együtt kalandoztunk az időjárás és a barátság világában.

Felvezetésként az egyik kedvenc történetemmel kezdtünk, ami nem más, mint A Kád-tenger kapitánya, amit egyszerűen lehetetlen megunni. Az ötletes "találós kérdés-mese" tökéletes választás, ha el akarjuk varázsolni a gyerkőcöket, hisz a gyönyörű illusztrációk mellett arra is figyelniük kell, vajon hol is hajózhat ez a mi kapitányunk.

Ezt követően beléptünk Medve és Madár csodálatos világába, ahol A virág és A takaró c. meséket hallgattuk meg. A virág története azt hiszem elsöprő sikert aratott, s a közönség hatalmasakat nevetett a virágba szorult Madár és az őt kereső Medve vicces szócsatáin. Ugyan az őszi hónap ellenére még tikkasztó nyári meleg nap volt, picit előretekintettünk a bekuckózós időszakra, s megnéztük, mit csinálunk majd néhány hét múlva, ha lapul otthon nálunk is egy Zsuzsi-Muzsi.

A remek történetek sorozata azonban még nem ért véget, elkalandoztunk egy picit a Zsebaljai időjárók világába is, ahol csatlakoztunk Pehelyhez, Gomolyhoz és Elvirához. Megnéztük, miként készíti az időjárást Tájfun séf, s a bátor gyerkőcök választása alapján megnéztük milyen ismertetőjelei is vannak a félelemnek...

A mesék után pedig következett az alkotás, a másik nagy blokk, mely természetesen az elhangzott mesékhez kapcsolódott.


Először elkészítettük a napi időjárást egy A6 méretű kártyán, majd a Pagony blogján megosztott, a Zsebaljai időjárókhoz készített sablonokat felhasználva készítettünk egy könyvecskét, melyet már bármikor felcsaphatunk, csak ki kell néznünk, milyen épp az időjárás, s megnézni, miből is tevődik össze.
A kiadó egy gyönyörű színezőt is megosztott a kötethez, melyhez az alábbi feladatot találtam ki.

A kötetben, az utolsó oldalon egy érzelem-arc párosító feladat található, mely érzelmekhez színek tartoznak. Miután ezt megcsináltuk, a színsablon alapján tintapárnák és pamacsok segítségével festettük be a karaktereket olyan színűre, amilyen érzelmi állapotban vannak. Ez által a színezőből egy remek kis érzelmi térképet készítettünk, s szerencsére megállapítottuk, hogy a szomorúság és a harag mellett a legdominánsabb érzelem még mindig a boldogság, hisz nincs is jobb, mint nevetni. :)

Ezt követően, utolsó feladatként a Pagony kiadó által a részemre bocsátott Medve és Madár "feladatlappal" folytattuk az alkotást. A fekete-fehér illusztráció többféleképpen is felhasználható. Mivel az őszbe léptünk, azt találtam ki, ujjacskáink segítségével öltöztessük fel a fát őszi színekbe. A hintán ücsörgő főhősök feje fölé szívecske került, s a kreatív anyukák úgy gondolták, kapja meg Medve is ujjlenyomatokból a maga színét, így barna Medvénk a sárgás-barna levél színeibe öltözött! Elképesztően szép és cuki alkotások születtek, hisz teljesen máshogy hat egy felnőtt ujjlenyomattal készült produktum, mint a pici, cuki gyerekujjacskákkal készült alkotások!

A Medve és Madár sablont és engedélyt a használatra hálásan köszönjük a Pagony kiadónak!

A letölthető és felhasználható sablonokat itt és itt találjátok. A saját ötleteim felhasználása engedélyköteles! A Medve és Madár sablon a Pagony engedélye nélkül nem használható!

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images