Swift

Madar Emőke: Má-tyás ​me-sék /Szó-ta-go-ló/ - Értékelés



A Móra EDU kiadói sorozatának Szó-ta-go-ló alkategóriája új kötettel bővült. A népmesék és rövid mesék után megérkeztek a Mátyás mesék, ami a már oly jól ismert királyos meséink közül válogat. Csakúgy, mint a sorozat előző darabjai, jelen füzetecske is az olvasás gyakorlásában nyújt segítséget az első osztályosok/kezdő olvasók számára.
Az olvasás elsajátítása és gyakorlása így a népszerű, kedves, okos és tanulságos mesék segítségével sokkal könnyebb, mint valami sótlan, minden érdekességtől mentes történetet olvasni. 


A kötetben a mesék értelemszerűen szótagolt formában olvashatók. A mesék rövidek, néhol rövidítettek is, így viszonylag hamar elolvashatók, amik talán a türelmetlenebb gyerkőcök számára is sikerélményt adnak majd. Az egyszerű és letisztult forma újfent tökéletes, ahogy a fekete-fehér illusztrációk is, mint díszítő elemek, amik jelen kötetnél a leghumorosabbak.
Minden mese végén találunk egy külön feladatsort is, ami az adott történethez kapcsolódik és leméri a tudásunkat, mennyire figyeltünk a cselekményre. Ezek a feladatok egyszerűek és szórakoztatóak, de ha magával ragadt a történet, nem is biztos, hogy olyan könnyű megválaszolni azokat... ^^
Az illusztrációk kiszínezhetők, tehát az olvasás gyakorlása mellett a gyerekek kreativitását is felkelti, s szorgalmazza. (A képi világ Orbán Orsolya munkája.)

Az igazságos Mátyás királyunk klasszikus történetei közül a kötet az alábbi öt mesét tartalmazza:
  • Mátyás király meg az öreg ember,
  • Mátyás király Gömörben,
  • Az okos leány,
  • Az időjós szamár,
  • Mátyás király meg az igazmondó juhász.
Klasszikus és örök Mátyás-mesék, melyek közül az egyik személyes kedvencem Az okos leány.

Ha a gyerkőcödnek meggyűlik a baja az olvasással, netalán gyakorlókönyvet keresel számára, válaszd a Szó-ta-go-ló sorozatot a Mórától! Klasszikus, örök érvényű, minőségi mesék jópofa köntösben! A kötet tökéletesen alkalmas az olvasás gyakorlására, s ajánlom azt önálló forgatásra, de tanári segédeszközként is!

A korábbi kötetekről itt olvashattok.

A könyvet köszönöm a Móra kiadónak!

Értékelés: 5/5 korsó

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images