Swift

Matt Huntley: Half-Shell ​Heroes /Teenage Mutant Ninja Turtles/ - Értékelés



Matt Huntley Half-Shell ​Heroes c. kötete a Tini Nindzsa Teknőcök világába vezeti el az olvasót, s szélesíti a rajongásig szeretett univerzumot.
A Little Golden Book sorozatban megjelent kötet a legkisebbek számára is tökéletes választás, hisz a teljes oldalas illusztrációk mellett, oldalanként csupán néhány sor szöveg található. Ezek a kis könyvecskék azért is tökéletesen alkalmasak a picik számára, mert egyszerűbb, rövidebb meséken keresztül ismerhetnek meg hatalmas univerzumokat.
A Teenage Mutant Ninja Turtles világa külföldön újra és újra bővül, aminek a hazai rajongók is örülhetnek, hisz magyar nyelven sajnos már nem igazán juthatunk hozzá kedvenc teknőceink kalandjaihoz. Jelen kötet érdekessége továbbá, hogy un. Funko-kötet is egyben, ami azt jelenti, hogy a karakterek Funko Pop figura alakjait szerepelteti a mesében, tehát az eredeti illusztrációk helyett, egy cukibb, mesésebb, gyermekbarátibb képi világot kapunk.

"The Turtles were in their secret lair, which was hidden 
in the sewer system - and they were sick! Leonardo, Michalangelo, 
Raphael, and Donatello had turtle pox."

A teknőcök egyik legnagyobb ellenfele, Krang újabb tervet sző, hogy elpusztítsa ősi ellenségeit.
Miközben a rosszfiúk épp legújabb, nagyszabású tervük végrehajtására készülnek, addig a csatornák mélyén szeretett teknőceink épp az ágyat nyomják...

Leonardo, Raphael (Rafaello), Michalangelo és Donatello betegek, s ahogy April is mondja, képesek igazi kisbabák módjára dünnyögni és szenvedni a láztól... ^^
Ám amikor Krang és újdonsült tervezése, Metalhead színre lép, főhőseink kénytelenek megfeledkezni testük gyengeségéről és a betegségről...
Harcba kell szállniuk, hogy legyőzzék Krangot! 

""For a bunch of heroes in a half shell," April 
said, "they can be real babies.""

Half-Shell ​Heroes egy hamisítatlan "teknőc-mese" - a legkisebbek számára. Hozza az eredeti világ atmoszféráját, mégis egyedi, s gyerekmese révén elképesztően bájos és humoros is.


A Little Golden Book sorozat tagjai mindössze 24 oldalasak, így egy gyors tempójú és történetvezetésű mesét kapunk, amiből azonban nem hiányzik semmi. Megvan benne a konfliktus felvezetése, a támadás és a gonosz legyőzése is természetesen, mindezt megfűszerezve beteg és nyűgös teknőcökkel - humoros keretbe csomagolva ezzel a történetet.

A betegségtől szenvedő teknőcök és ábrázolásuk egészen haláli, értem ezalatt a végtelen cukiságot, de az egész kötet képi világa csodás. A Funko-karakterek jól működnek az illusztrációkon, aranyosak és mosolyt csalnak az arcunkra. A történetek komorságát és sötétségét a jól ismert humor oldja valamelyest fel, ami egy picit visszavesz a sötét képi világból, s ez jót is tesz, hisz alapvetően most egy gyerekeknek szóló mesével van dolgunk.

"Metalhead clanked into the room carrying 
a big, healthy... pizza!
'Cowabunga!" Michelangelo exclaimed."

Angolul tudók számára; akik szeretik a Tini Nindzsa Teknőcök világát, vagy épp szeretnék egy klasszikus, grandiózus univerzummal megismertetni a gyermekeiket, a kötet kifejezetten ajánlott!


Értékelés: 5/5 teknőc
Kedvenc kötet

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images