Swift

M. Kácsor Zoltán: Az ​elátkozott amulett (Berci és a koboldok 3.) - Értékelés



M. Kácsor Zoltán Az ​elátkozott amulett c. meseregénye a Berci és a koboldok könyvsorozat várva várt harmadik, s egyben befejező kötete.
A történet az előző rész, a Bizsur király csapdájában cselekménye után veszi fel a fonalat, ami erős függővéggel zárult. Jelen kötet a labirintusból kivezető utat, s a koboldok királyának titkát felfedő lezáró epizód, ami az előzmények ismerete nélkül sajnos nem olvasható, így feltétlen ajánlott beszerezni az előző részeket, ha még nem tettétek volna meg korábban. ;)
A Móra kiadó Már tudok olvasni kiadói sorozatának 3. szintű olvasmányát tarthatja a kezébe az olvasó, ha kezébe veszi a kötetet, ami már egy hosszabb, több szereplőt felvonultató, hajmeresztő kalandokkal teletűzdelt meseregény, ami egy pillanatra sem ereszti az olvasót... 

"Berci már óvodáskorában arról ábrándozott, hogyha 
nagyobb lesz, nemcsak hallgatja majd a meséket, hanem
meg is éli őket. Ha a felnőttek tréfásan megkérdezték tőle, 
„Mi leszel, ha nagy leszel?”, szemrebbenés nélkül rávágta, 
hogy „ Mesehős!”."

Berci az előző kötet végén kiszabadította Borkát, s társaikkal, Fricivel és Ricsivel Bizsúr király labirintusában ragadt, ahonnan ezer út vezet kifelé, ám a kijáratok egymásba kapcsolódnak, így a kijutás reménytelennek tűnik...
Okos főhőseink azonban felfedeznek egy ajtót is a király szobra mellett, aki előtt sajnos lelepleződik hollétük, s aki szörnyű haragra gerjedve "igyekszik maga is a labirintus felé"...

Berciék átlépnek az ajtón, ami mögött a király által fogságba vetett koboldokat találják egy kalickába zárva, míg végül maga a király is testet ölt...

Vajon sikerül Bercinek és újdonsült barátainak megmenteni a fogságba vetett koboldokat és leleplezni Bizsur titkát? Megdőlhet-e a gaz király uralma? 
Az utolsó kötet minden kérdésedre választ ad!

"Berci a portásra kacsintott, majd futásnak eredt az 
iskola folyosóján. Jónás, a portás megcsóválta a fejét.
- És még ő mondta, hogy az iskolában nincsenek
 varázslatok! - mormogta a bajusza alatt.
Aztán végre ő is elmosolyodott."

Az elátkozott amulett egy minden eddiginél eseménydúsabb és izgalmasabb kaland, s egyben remek befejező kötet, ami tökéletesen elvarrja a szálakat, ám a dús fantáziával megáldott olvasónak teret hagy további kalandok szövésére is.


M. Kácsor Zoltántól megszokhattuk a minőségi történeteket, amik a kaland mellett humorral, kreatív ötletekkel és csavaros szálakkal vannak megspékelve, ahogy a feloldás, a csattanó és a lezárás is minőségi, s semmi kivetnivalót sem hagy maga után. Ilyen lett jelen kötetünk is, amire majdnem egy évet kellett várni, hogy végre kezünkbe vehessük, ám a várakozás minden perce megérte.
Berciék kerek, lezárt történetet kaptak, s ebben az új kötetben, ám az előző kaland folytatásában megvan minden ami kell. Okos főhős, humoros kétbalkezes, értetlenül pislogó mellékkarakterek, ádáz főgonosz, leleplezendő titkok, frappáns következtetések, követendő, megfontolandó gondolatok... Ez mind Az elátkozott amulett, ahol a kaland és a humor garantált!

A képi világ ismételten Oravecz Gergely munkája, aki - véleményem szerint - a könyvsorozat legszebb borítóját és legviccesebb gonosz karaktereit most alkotta meg! 

Ha szeretted Berci eddigi kalandjait, a befejező kötetet se hagyd ki! Hiszen te is kíváncsi vagy már Bizsu királyra, nem? S ő most öltött igazi formát... Emellett még három szó - az amulettek titka... ;)


A könyvet köszönöm a Móra kiadónak!

Értékelés: 5/5 amulett

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images