Swift

(Disney Baby) Első ​hercegnős meséim - Hamupipőke - Értékelés



A Disney Baby sorozat idén újabb kategóriával bővült. 
Az Első ​hercegnős meséim alcímet viselő sorozat legelső tagja, a Hamupipőke néhány nappal ezelőtt látott napvilágot a Manó Könyvek gondozásában. 
A kemény kötésű, bájos mesekönyv célja nem más, minthogy megismertesse a legapróbbakkal a Disney hercegnők történetét - egyszerűen, bájos illusztrációkkal, verses formában. Teszi ezt mindeközben úgy, hogy aranyos feladatokat rejt el az oldalon, s közben számolni és megfigyelni is tanítja az apró olvasót.

"A herceg tűvé tette a egész királyságot,
hogy meglelje a lányt, kire szíve vágyott."

A kötet a piciknek érthető nyelven, verses formában mutatja be Hamupipőke kortalan történetét. A mesét és annak megértését a rendkívül aranyos "baby-illusztrációk" kísérik, amik pillanatok alatt mosolyt csalnak az olvasó arcára.
Mivel azonban a kötet tényleg a legkisebbeknek készült, ne várjuk, hogy egyik kedvenc hercegnőnk történetét teljes egészében megkapjuk. A kötet leegyszerűsítve, a gonosz mostohát és mostohanővéreket teljesen kihagyva (egyedül Lucifert szerepeltetve), egyszerűen és gyorsan, ám mégis élvezhetően meséli el a történetet, ami éppen elegendő arra, hogy felkeltse a figyelmet eme nagyszerű mese iránt, de még épp végigbírja csücsülni a mesét a pici.

"Tündöklő új ruhájában álomszépen festett,
Elvarázsolt hintójában, rögvest útra keltek."


Felnőtt szemmel talán túlságosan is rövidnek és megkurtítottnak hathat a kötetben olvasható történet, ám ne feledjük el, hogy nem mi vagyunk a célközönség. A tömör, rövidebb forma egyáltalán nem szentségteleníti meg az eredeti mesét, hovatovább sikerült belőle kihozni egy szépen nyomon követhető, aranyos történetet, amiből - mondjuk ki kerek perec - hiányzik a dráma és a rossz, az áskálódás és a mások bántása, míg megmarad az egyszerű, kedves lány és a herceg bájos története és szerelme. 
Külön öröm volt számomra, hogy a rövid sorok/versikék végre végig rímeltek és felettébb szerethetőek voltak - mosolyt csaltak az arcomra!
Mivel a rövidke mese könnyen memorizálható, egy idő után már csuklóból kirázható például egy gyors esti mesének, s biztos vagyok benne, hogy sok apró hercegnő kedvence lesz majd a bájos tálalás miatt.

Gyorsan, többször olvasós mese - szívből ajánlom a legkisebbek számára! 

A könyvet köszönöm a Manó kiadónak!

Értékelés: 5/5 cipőcske









Idézetek

"Élt egyszer egy leány,
jóságos és szép,
haja aranyszínű
szeme égszínkék."

"Egy szép napon végre, teljesült a vágya,
mindenkit elhívtak a királyi bálba!"

"Tündöklő új ruhájában álomszépen festett,
Elvarázsolt hintójában, rögvest útra keltek."

"Egész este táncoltak és egymás szemét lesték,
azt kívánták, bárcsak mindig ezt tehetnék."

"A herceg tűvé tette a egész királyságot,
hogy meglelje a lányt, kire szíve vágyott."

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images