Swift

Könyvborító Kedd - Noel Streatfeild: Theatre ​Shoes


A múlt heti posztom után folytatom a sort a következő Streatfeild kötettel, mely ismét a "tánc" varázslatos birodalmába kalauzolja el az olvasót - megfűszerezve azt a színház csodálatos világával... ;) Tartsatok ma is velem! :)


Noel Streatfeild: Theatre ​Shoes
(Shoes 4.) 

Every family has its secrets, but it was a huge surprise to the three young Forbeses, fresh from a country vicarage, to discover that their grandmother was a famous actress. Sent to live with her in bombed-out, wartime London, they soon discovered that they were expected to follow in the family footsteps - to the footlights -! 

As an actress herself, Noel Streatfeild was familiar with all the details of the backstage world of the theatre. She has created an authentic, perceptive and vivid picture of theatrical life - from stage school to auditions to performances.


Megszerzésének körülményeit lásd a múlt heti rovatban:
 https://sadaboga.blogspot.com/2019/05/konyvborito-kedd-boritomustra-caledonia.html



Theatre ​Shoes borítója gyönyörű kék színben pompázik, és a Ballet Shoes-hoz hasonlóan csupán háromféle szín árnyalataival dolgozik.

A borítón éppen egy színházi darab megelevenedését, valamint a közönséget láthatjuk, ám a figyelem középpontjában a főszereplő lány áll, aki színpadra lép. A lány jelen esetben is fehér sziluettként jelenik meg, karjai, lábai, testtartása kecses, légies.

Magát a színpadot eltakarja a lila színben pompázó cím, ami egy fehér felhőben került elhelyezésre, ám a világoskék függöny és a márványoszlopok mögött felsejlik a telt házas színház belső tere és a karzat is.

Noel Streatfeild neve szintén a lehető legegyszerűbb módon került feltüntetésre, így a tekintetünknek semmi nem áll útjában, hogy a borító központi elemére, a kecses női alakra koncentráljunk, akinek egész lényéből árad a színház szeretete és érezzük, hogy bizony ez a lány valóban színpadra született...

Egyedül az arcok a tömegben azok, amik picit egysíkúra sikerültek, továbbá feltűnő az is, hogy minden hölgy egyforma kalapot visel a fején - de ennek nyilvánvalóan lesz valamilyen szerepe a kötetben...

Ez a borító számomra a Balettcipők gyönyörű, lágy színű harmóniáját is felülmúlja, rendkívül életerős, figyelemfelkeltő és eredeti. ❤


Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images