Swift

Stéphane Lapuss: Éljen ​a főnök! (Minyonok 3.) - Értékelés

Minyonokkkkk!!!


Egyszer volt, hol nem volt, nagyon régen volt... egy csapat sárga kis fickó bukkant fel a tengerek/óceánok vizéből, akik igazi csapások előidézése végett jöttek erre a világra... ^^ Ők voltak... a MINYONOK
Tündéri kis sárga lények: picit buták, picit kétballábasak, picit naivak, enyhén őrültek, nagyrészt zsenik... 

Stéphane Lapuss  Éljen ​a főnök! c. képregényében a Minyonok immár harmadik alkalommal jelennek meg képregényes formában a magyar olvasóközönség számára. A kötet története tulajdonképpen megegyezik a Minyonok c. film első negyed órájával, mikor is szépen, korokon átívelve haladunk végig a történelem viharos évszázadain, és láthatjuk, hogy Gru előtt kik - agy éppen mik - voltak azok a szerencsétlenek, akiket a minyonok bálványoztak, követtek - végül a vesztüket okozták... ^^

A képregény gyönyörű, részletgazdag, élénk és megannyi humor forrása. Láthatjuk a dínók korát, az ősember térhódítását, az egyiptomi kultúra létrejöttét, de ellátogathatunk a rómaiakhoz és a japánokhoz is... Kincset kereshetünk "Silverrel", és láthatjuk "Drakula" végzetét is... Mindezt őrülten vicces képkockákon keresztül - szöveg nélkül,  csupán a képzeletünkre és a képkockákra hagyatkozva.
Ugyan a kötet első oldala tartalmazza a magyar fordító nevét is, ez a munka jelen esetben nem volt megerőltető, ugyanis egy-két csodálkozó szón kívül a kötet semmiféle párbeszédet nem tartalmaz - ám nincs is rá szükség!

Stéphane Lapuss tökéletesen megfogta a minyonok karakterét és őrültebbnél-őrültebb szituációkba sodorta őket, folyamatos jókedvben részesítve olvasóját.
Minyon és Gru rajongóknak, képregény-őrülteknek kötelező!
Ha úgy érzed, szomorú vagy, vedd a kezedbe ezt a kötetet, és garantálom, hogy minden negatív érzelem el fogja hagyni a lelked, hogy a jóleső meleg érzése és a fergeteges jókedv vegye át a helyét! ;) 

Értékelés: 5/5 minyon

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images