Swift

Alexa Pearl: A ​hercegnői vizsga (Szandi meséi 4.) - Értékelés



A Könyvhéten - nem várt meglepetésként - találtam rá Alexa Pearl sorozatának 4. kötetére, ami a boltokban azóta sem kapható... Azonban - a sorozat rajongójaként - szerencsére jókor voltam, jó helyen, így mindenkinél hamarabb juthatott kezembe a folytatás, aminek rendkívül örültem. *-*

Kedves olvasóim, ha az emlékeitek megkoptak volna, az első három kötet értékelését itt, itt és itt tudjátok elolvasni. ;) 

"– Szandi tollainak különösen nagy ereje van. Ha akár egyet is megszereznek az erdőkoboldok, Szandi sosem uralkodhat a repülő lovak földjén."

Sasha, Vili és Kimani kisebb nehézségek árán, de visszajut Zöldellő-völgybe, ahol Sasha nővére, Klári és Kimani mondhatni örök barátságot köt... - Itt derül ki, hogy Kimani egy kanca... o.O /Az előző részben látva Vili őrült féltékenységét, nem gondoltam volna, hogy nem csődörrel van dolgunk... ^^/ Hőseink azonban nem sokáig élvezhetik a nyugalmat, ugyanis azzal, hogy az erdőkoboldok tudtára jutott, hogy Sasha az elveszett hercegnő és látták őt repülni, megszűnt a varázslat, ami védte a Kristálybarlang lakóit az erőkoboldoktól, akik immár megrészegülve a szabadságtól megindultak a szárnyas lovak földje felé...
Sasha és Kimani őrült iramban szárnyal vissza Zafírhoz, ahol megismerkedhetünk a tanács további tagjaival is... Sasha segíteni szeretne legyőzni az ősi ellenséget, azonban ehhez le kell tennie az "őrülten" nehéz hercegnői vizsgát... Felügyelőjének és tanárának Zafír Bíbort, a piros kancát jelöli ki, aki a tőle telhető legnemesebb módon igyekszik megtanítani a fiatal kancát a helyes etikettre.
Természetesen - kezdetben - Sasha hibát hibára halmoz. Megpróbál úgy gondolkodni mint egy hercegnő, ezért habzsolás helyett finoman eszik, kecses ivás helyett szürcsöl - ám mindent éppen ellenkezőleg csinál, mint ahogy az etikett előírja... Mivel a tanulás soha nem volt az erőssége, és szemernyit sem bízik magában és a képességeiben, megpróbál átszökni régi tanárához, Karcsihoz, akiről szentül hiszi, hogy segíteni fog neki megtanulni a tananyagot... 


A hercegnői vizsga tulajdonképpen a hercegnővé válás folyamatának kezdeti lépéseit mutatja be nekünk, valamint felfed némi információt az erdőkoboldokról és azok aljas szándékáról - természetesen korántsem tudunk meg mindent... Nem kell azonban elkeserednünk, hiszen Az erdőkoboldok címet viselőt 5. kötet már készülőben van!
A tanulás folyamata hosszú, erőt próbáló feladat, és a kötet olvasása közben rendkívül jól szórakozhatunk a kiscsikó ügyetlen próbálkozásain - ami sok helyen bájos, néhány helyen kissé bosszantó. ^^
Noha továbbra is úgy gondolom, hogy ezidáig a 3. kötet a sorozat legkiemelkedőbb darabja, A hercegnői vizsga sem okozott csalódást, sőt!, ahogy haladunk előre a történetben és látnak napvilágot a különböző titkok, láthatjuk, milyen szépen is építette fel az írónő ezt a különös világot.
A sorozat rajongóinak a kötet beszerzése természetesen feltétlenül ajánlott, s ha valaki az értékelések ellenére sem szerezte még be, akkor nyomás a bolt vagy a webáruház! ;) 


Idézetek
"– A pillangók most jelentették – szült közbe a kisebbik zöld ló –, hogy a koboldok meglátták őt a völgy felé repülni."

"– Amikor a koboldok megláttak téged repülni, megszűnt a varázslat, amely az erdőbe és a virágos mezőkre száműzte őket – folytatta a zöld ló. – Már behatolhatnak a Kristálybarlangba!"

Értékelés: 5/5

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images