Swift

Disney ​– Évszakok / Formák - Értékelés



A Manó Könyvek legfrissebb újdonságairól, a Disney lapozók két kötetéről már az alábbi posztomban olvashattatok, most azonban megérkeztem az Évszakok és a Formák címeket viselő kötetek bemutatásával és értékelésével is. 

Az Évszakok sorrendben mutatja be a tavasz, a nyár, az ősz és a tél szépségeit, míg az utolsó oldalon egymás mellett láthatjuk Daisyt, Minniet, Mickeyt és Plutot, amint egy-egy évszakot "testesítenek" meg.

A rövid versikék ebben a kötetben teljes mértékben rímelnek, aranyosak, bájosak és egyáltalán nem erőltetettek. 

A Formák aranyos versikékkel taníttatja meg a gyermekekkel a kör, a négyzet, a háromszög, a csillag és a szív alakzatok definícióját, ám sajnos a kötet kevésbé szeretett karakterekkel illusztrált és található benne egy helyesírási hiba. :( Ami számomra még nem tetszett az a Tündérkeresztanya - Tündérkeresztanyóra való átnevezése. :( Elvégre ő nem egy anyó... :(


A Színek és a Számok c. lapozókkal ellentétben ezek a kötetek csupán a címükben szereplő fogalmakra koncentrálnak, és nem tanítanak plusz információt a gyerekekkel, ami természetesen nem baj, ám ennek fényében a másik két lapozót sokkal hasznosabbnak tartom tanítás szempontjából.
A chibi karakterek természetesen továbbra is rendkívül aranyosak, a színek élettel teliek, és olvasás közben az ember akarva-akaratlanul is jókedvre fakad - és nincs is jobb, mint játssza, mosolygósan új dolgokat megtanulni...
Ennek ellenére úgy érzem, hogy a négyféle lapozó közül a pálmát toronymagasan a Színek és a Számok nyerték, míg a Formák egy picit gyengébbre sikerült.

Évszakok: 5/5*
Formák: 4,5/5*
Illusztrációk: 5/5*

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images