Swift

Könyvborító Kedd - Lindsey Kelk: Mit ​akar egy lány?


Pontosan egy hét múlva itt a Karácsony, s nem is lehetne jobb a mai napnál, hogy még inkább karácsonyi hangulatba kerüljünk egy csodálatos karácsonyi történet és borító szemrevételével. ;)


Lindsey Kelk: Mit ​akar egy lány? 

Ha létezne „ELŐZMÉNYEK TÖRLÉSE” gomb az életben, akkor tuti, hogy Tess Brookes azonnal megnyomná.

Az elmúlt hat hónap őrülete után Tess szíve szerint rögtön lecsapna a váratlan lehetőségre, hogy New Yorkba utazzon Amy-hez, a legjobb barátnőjéhez. Csak az a gáz, hogy Nick is ott él. Márpedig a hapsi nemrégiben alaposan összetörte Tess szívét. Más se hiányzik, minthogy véletlenül összefusson az észbontóan szexis Nickkel. Pláne most, amikor Charlie, akit viszont korábban Tess hagyott faképnél, végre hajlandó szóba állni a lánnyal. Mindezt leszámítva, Tess biztos benne, hogy élete legjobb kalandja vár rá New Yorkban. Kizárt, hogy megbánja. Vagy mégis?

Az Aki mer, az nyer és Az olasz kaland szerzőjének új, vicces, pörgős és nagyon szórakoztató regénye.


A könyvet először a Molyon láttam meg, a hamarosan megjelenő könyvek rovatában, és rögtön repült is a kívánságlistámra. December 12-én, szerdán éppen mentem fel Pestre ügyeket intézni, és úti célom volt a WestEnd Libri, ahol feltett szándékom volt megnézni, vajon van-e a kötetből szép példányuk, mert amennyiben igen, az hazajön velem. Igaz a könyv jól be volt szorítva több kötet mögé, de szerencsére volt miből válogatni, és találtam is egy csodaszép példányt. *-*



A borító élőben elképesztően gyönyörű. ❤

A csodálatos kék szín, ami a kép alapját képezi szinte tündököl, és az egész karácsonyi látkép magába szippant.

A színek gyönyörű élénkek, élettel teliek és egy igazi karácsonyi történetet rejtenek. :)

A kötet a Lettero Kiadó gondozásában jelent meg, és noha a külföldi borító jelen esetben megegyezik a külföldivel, a magyar szöveg és elrendezés Bárdosi Gábor nevéhez köthető.
A kiadó jól döntött, hogy az eredeti borítóval jelentette meg a könyvet, vétek lett volna lecserélni ezt a csodát!

Mint látjuk, a borító több színben pompázik, az alapja azonban a kék és a fehér. A fedél központi helyét két hölgy karaktere foglalja el, akik egy gyönyörű fehér színű kanapán üldögélve, meleg, karácsonyi pulcsijukban és zoknijukban üldögélnek egymással szemben, forró teát/csokit vagy éppen kávét kortyolgatva, de én szeretnék megmaradni abban a hitben, hogy a Karácsonyhoz tökéletesen illő forró csokit iszogatnak. ;)

A két lány arca és viselete egész hasonló, s csupán a ruha színeiben térnek el egymástól. A borító kék színe tulajdonképpen egy ablakot is jelképezhet, hiszen mögöttük, a távolban ott van a nagyváros sötétben kivilágított sziluettje, míg a kanapé és az ablak között a szépen feldíszített karácsonyfa. :)

A borító felső részében girlandok és égősorok lógnak, míg tűzijátékra hajazó szimbólumok is feltűnnek.

A cím élénk sárga színnel, míg az írónő neve és az ajánlás gyönyörű lila színnel íródott, és remek összhatást képez a kék-sárga, fehér-lila kombináció.

A kép egy nyugodt, ünnepi este képét idézi fel bennem, mikor a legjobb barátnők felfedve egymásnak titkaikat, kiöntve szívüket megbeszélik mindazt, ami a szívüket nyomja. :)

Egyszerűen varázslatos! ❤


Lindsey Kelk

1980-ban született, Doncaster-ben. Londonban és New Yorkban is lakott, de jelenleg Los Angelesben, az Angyalok Városában él. :) Újságírással is foglalkozott, valamint gyermekkönyv-szerkesztőként is dolgozott, blogot vezetett. Ma már azonban csak regényírással foglalkozik. Az egyik legnépszerűbb brit író, akinek a regényeit több mint 25 nyelvre fordították le, és amikből több mint 1,2 milliót adtak el világszerte. Imádja a könyveket, és a macskákat, továbbá szeret karaokezni. Legnépszerűbb sorozata az "I Heart...", amiről már kezdetben eldöntötte, hogy a kötetek cselekménye a világ különböző nagyvárosaiban fog játszódni. :)

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images