Swift

John Hughes: Reszkessetek, ​betörők! /A jól ismert történet képeskönyvben/ - Értékelés - Mesevilág-péntek 37.

Sziasztok!

Ma egy igazi karácsonyi mesével érkeztem, amit a televíziónak köszönhetően sajnos manapság már nem sok ember szeret, azonban ez a történet egy igazi klasszikus, és hiába láttam már ezerszer, Karácsonykor kihagyhatatlan az újranézés...
Igen, bevallom, Reszkessetek, betörők!-fan vagyok! ^^ 

A Naphegy Kiadó 2016-ban hozta el Magyarországra a történet képeskönyv változatát, amit John Hughes írt, és az alcím is több helyen hirdeti, hogy ez bizony: "A jól ismert történet képeskönyvben". ;) 


A Reszkessetek, betörők! történetét azt hiszem senki előtt sem kell ismertetnem, hiszen egyszer biztosan látta már mindenki és a Kevint játszó Macaulay Culkin neve is ismerősen csenghet az ember füle számára. :) 

Ez a kötet röviden és nagy vonalakban meséli újra a film cselekményét, de inkább az illusztrációkat helyezi előtérbe. 
Maga a történet az elején pontatlan, hiszen Kevint, édesanyja nem a saját szobájába küldi fel, hanem a tetőtérbe, s a kisfiú ezért marad véletlenül otthon, egyedül. A kötetben erről sajnos szintén nem esik szó, és úgy tűnik, mintha a kisfiú kívánsága valóban valóra vált volna, és ő maga tüntette volna el a szüleit. 
Ezektől függetlenül a kötet gyönyörű, és tökéletes ráhangolódást ad az ünnepekre és magára a film újranézésére is. :) 

Az illusztrációk rendkívül élethűek, a filmbeli színészek arca mondhatom egy az egyben visszaköszön a rajzokban, annyira jól sikerült megalkotnia, illetve papírra vetnie a karaktereket Kim Smith-nek. 

Harry és Marv karaktere szerethető, szenvedéseik és balszerencséjük remekül ábrázolt, ahogy az idős bácsi, Marley alakja is bájos, szívhez szóló és az egyik legerősebb figura a kötetben. 


A kötetet szívből ajánlom Karácsony-bolondoknak és Reszkessetek, betörők! fanoknak egyaránt! *-*

Történet: 5/5 betörő
Illusztráció: 5/5 betörő


Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images