Swift

Merre ​jársz, Kisvakond? - Értékelés



A Merre ​jársz, Kisvakond? /Mágneskönyv - Játékos tanulás 16 mágnessel/ foglalkoztatókönyv a Móra kiadó gondozásában látott napvilágot. A kötet 3+ éves kortól ajánlott, Kisvakond-rajongóknak kötelező darab!

Kisvakondot és színes kompániáját talán senkinek sem kell bemutatni. Kisvakond örök, s megismertetése a mai gyerkőcökkel abból a szempontból is fontos, hogy nem hagyhatunk feledésbe merülni egy ilyen klasszikust! Zdeněk Miler történetei kemény lapos lapozók formájában jelennek meg mind a mai napig újra és újra a Móra gondozásában, s ezeket a meséket olvasva, szélesíthetjük ezt a világot, s használhatjuk akár együtt is a most megjelent mágneskönyvvel, ami négy oldalpáron keresztül mutatja be Kisvakond világát a gyerkőcöknek. 

A kemény, nagyobb alakú lapozó 16 db mágnest tartalmaz, melyet egy lezárható tárolódobozban tudunk biztonságban elhelyezni, amíg épp nincsenek használatban. Kinyitva a kötetet egy tulajdonképpeni ismertető oldal fogad minket, ami bemutatja főhőseinket és a körülüttök élő állatvilágot. Karakterek, tárgyak nevei olvashatók e fehér oldalpáron, akiket/amiket meg is kereshet a célközönség a színes életképeken és mágneseken. Éppen ezen okból kifolyólag a kötet böngészőként is kiválóan alkalmazható - többfunkciós szereppel bír.


A négy oldalpár négy rövid történetet/leírást tartalmaz, melyek alján - hasonlóan egy idővonalhoz -, egy vékony sáv fut, amely kérdéseket, valamint instrukciókat tartalmaz a kicsi kezeknek és a szülőknek. Mivel a hely azonban jóval nagyobb, saját történetek elmesélésére is kiválóan alkalmas - melyre a fülszöveg is buzdítja az olvasót! 

  • Az első helyszín a virágoktól duzzadó nyári rétre kalauzol minket, mely nem is passzolhatna jobban a mostani időjáráshoz. ^^
  • A következő jelenet szintén egy napsütéses szép napot tár elénk, melyen minden állat mással foglalkozik. De vajon ki, milyen időtöltésnek hódol?
  • A következő helyszín az erdő széle, s a központi szerep a játéké és a felhőtlen mókázásé. 
  • Nincs azonban Kisvakond téli jelenet nélkül, ahogy tél sincs Kisvakond nélkül, így az utolsó helyszínünk a hóval fedett táj, amit főhőseink már epekedve vártak! Miket csinálnak vajon szereplőink télen?

A mágnesek könnyen tapadnak és nem esnek le, könnyű őket csúsztatni, könnyedek és jó tapintásúak. Az életképek hűen tükrözik a megszokott Kisvakond-világot, a jól ismert, hőn szeretett szereplők mosolyognak ránk a lapokról, szinte lüktet az egész. 

Kisvakond-rajongóknak, vagy e világgal most ismerkedő gyerkőcöknek szívből ajánlom a mágneskönyvet! Önfeledt szórakozás, tanulás és fejlesztés egyben - kukkantsatok be ti is a kék nadrágos vakond világába! ;)


A könyvet köszönöm a Móra kiadónak! 
/Köszönöm a meglepit, Zsanett!/

Értékelés: 5/5 vakondtúrás

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images