Swift

It's ​a Small World (a Little Golden Book) - Értékelés



A Disney a Little Golden Book könyvcsaládjának egyik legújabb megjelenéséről az Instagramon követett illusztrátortól szereztem tudomást. Az It's ​a Small World illusztrátora Steph Lew - kinek munkásságát régóta nyomon követem -, e tündérien bájos kötettel egy valódi kis álomvilágot teremtett meg az olvasó számára. ❤ 
Illusztrációiba az Instagramon első pillantásra beleszerettem, s mikor megláttam a kötethez készített képeit - tudtam, hogy ennek a gyöngyszemnek bizony a polcomon a helye. :3
A kötet beszerzésében a Prospero volt segítségemre, melyet ez úton is hálásan köszönök, hiszen nem került egy aranyrögömbe a mindössze 24 oldalt számláló kötet - mely egyébiránt minden fillérjét megérte!!! 

"We floated down the Seine in France, past the Eiffel Tower. 
And we rode gondolas in Italy."

Csakúgy, mint a Baseball Baby esetén az It's ​a Small World történetéről (Ez egy pici világ) sem lehet végtelen sorokat írni... Ezt a kötetet látni és forgatni kell, elveszni a gyönyörű illusztrációkban és jó mélyen beszívni a lapok varázslatos illatát! 


A kötet tulajdonképpen egy úti kalauz a legkisebbek számára, ami végtelen bájos módon mutatja be világunk lenyűgöző tájait és népszokásait. 
Anglián, Franciaországon és Olaszországon keresztül elutazhatunk Oroszországba, ahol az oroszok járják a "kalinkát", bekukkanthatunk Mexikóba, ahol láthatjuk a Día de los Muertos csodálatos ünnepén táncoló Miguelt, majd varázsszőnyegünkön átszelhetjük a sivatagot és Indiát. 
Meglátogathatjuk Kínát - ahol Mulan fut végig a Kínai nagy falon -, majd a torii kapu előtt állva gyönyörködhetünk a Fuji hófödte csúcsában. Az egzotikus szigeteket körbeölő tenger habjai között megpillanthatjuk az épp kalandon lévő Arielt, majd utazásunk végén megcsodálhatjuk az észak-amerikai indiánok gyönyörű - sajnos ma már korántsem - érintetlen területeit. 

Európától egészen a Vadnyugatig kalandozhatunk szeretett mesehőseink társaságában, akik mind-mind tiszteletüket teszik a kötetben /ennek okán tehát nem árt, ha jártasak vagyunk a Disney mesékben.../. Hamupipőke, Pinokkió, Pán Péter és még Pegazus (Hercules) is elbújt a gyönyörű illusztrációkon, melyek minden részletét érdemes a lehető legalaposabban szemügyre venni. 


A kötet - csakúgy, mint a könyvcsalád többi tagja - rendkívül minőségi kiadvány. A szöveg nyelvezete egyszerű, hisz a kötet a teljes oldalas illusztrációkra épít, s csupán egy-két mondatban mutatja be az adott ország egy-egy jellegzetességét. Mivel a kötet alapvetően gyermekek számára készült, koncepciója az, hogy az egészen bámulatos részletességű illusztrációk segítségével mutassa meg az olvasó számára az országok jellemzőit. És ilyen illusztrációk mellett bizony nincs is szükségünk a megadottnál több szövegre... 

Nem vitás, a kötet engem menthetetlenül levett a lábamról és egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom, a könyvgyűjteményem egyik leggyönyörűbb tagjává vált. 

Ilyen minőségi kiadványok birtokában és tudatában azonban néha egy picit elszomorodom, ha arra gondolok, mennyi gyöngyszem nem lát napvilágot magyar nyelven... 

A kötet Disney-rajongóknak - úgy vélem - kötelező!!! :3

Értékelés: 5/5 world

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images