Swift

Bookhaul 5/2020 - Május... - 5/2020 - Májusi hónapzárás...



Ismét eltelt egy hónap, búcsúztatjuk a májust, és ezzel együtt a tavaszt is, amit mondhatni az utóbbi napokban igencsak pokolra kívántam az örök sötétséggel, a hideggel, az özönvízzel és a szélrohamokkal együtt... Holnap belépünk a nyárba, és bízom benne most, hogy a karanténnak vége, és újra munkába kell járni, egyrészt Korona-chan is elkerül, másrészt nem ázok ronggyá minden nap...

A hónap legelső könyvét május 2-án kaptam a Páromtól a legújabb Disney Mesék az Aranygyűjteményből személyében, míg a hónap utolsó könyvei május 29-én érkeztek meg belföldről és Japánból egyaránt. 

Májusban 9 db angol és 5 db japán nyelvű könyvvel lettem gazdagabb. :3 


hónap leggyönyörűbb borítója díjának nyertese Jen Calonita: Ne ​érezz, ne kérdezz! c. kötete. 


A hónap legcukibb borítója díját 川野タニシ (Tanishi Kawano): 指先から本気の熱情~チャラ男消防士はまっすぐな目で私を抱いた~ ​(Yubisaki Kara Honki no Netsujo Charao Shoboshi wa Massugu na Me de Watashi wo Daita) 2. c. kötete kapja.


A "Legrondább könyvborító" díját ebben a hónapban szerencsére ismét nem kellett kiosztanom...

A legszebb illusztrációkat készítő alkotó értelemszerűen Kazuya Minekura lett, kinek legendás alkotását végre, 15 év után a kezemben tarthatom. 


Magánkönyvtár 2020 - Május - Új Szerzemények

Összegzés

Ajándék könyvek száma: 17 db ajándék (Szerelmemtől) + 1 db (Szüleimtől)
Saját vásárlások száma: 12 db  

Májusi összesítő: 30 db 📘 

Ha tetszenek a képeim, kövess Instán ;)
https://www.instagram.com/caledoniakonyvvara/


Olvasmánylista

Elolvasott könyvek száma
- 26 db kötet

Statisztika
- 12 db mesekönyv/mesegyűjtemény
- 10 db manga / manhwa / képregény
4 db regény

Magyar nyelvű olvasások száma: 12 db
Angol nyelvű olvasások száma: 14 db  

Elolvasott oldalak száma: 3.428 oldal 

Összesen (2020): 14.284 oldal 

Májusi-Júniusi-Júliusi olvasmánylista tervek eddig: 25% (6/24)
https://moly.hu/listak/majusi-juniusi-juliusi-olvasmanytervek

Május elején egy három hónapos olvasmánytervet állítottam fel önmagam számára, melyet folyamatosan bővítettem mind a mai napig, és jelen pillanatban így 25%-os olvasottságon áll.

Megszerzett Moly-plecsnik száma: 4 db
- 05.05. 5 dolog, amit meg kell tenned tavasszal
- 05.19. Kiera Cass
- 05.26. 100 nap olvasás 2020-ban
- 05.27. Több mint kilenc éve moly

Május 27-én van a Molyszülinapom, így ez a hónap ezen okból kifolyólag is igen becses és jelentőségteljes számomra. Idén 9 éves lettem! ^^

Újévi fogadalmak alakulása májusban

1. Magánkönyvtár olvasási százalékának feltornázása: 37% Sikerült egy teljes százalékot feltornáznom, juhúúúúúúú!!! *-*
2. Több angol nyelvű könyv vásárlása / olvasása: 100% 
3. Kevesebb "mese", több "regény": 80% ^^
4. Megfontoltabb vásárlás: 100%
5. Könyvértékelések frissen, az olvasási élmény után + az oldalam népszerűsítése: 100%
6. Írni, írni, írni: Egyenlőre 0%

Posztok száma: 42 db


Új kedvencek:
- Könyvbe illő szerelem
- A szerelem siklóernyőn érkezik
- Primitive Boyfriend!
- A fiúk hülyék. A lányok is...
https://www.youtube.com/watch?v=cNmzoTmQ_6c
https://www.youtube.com/watch?v=u_ZkmbCj7NY

Ebben a hónapban több kedvenc olvasmányom és szerelmem lett, melyek közül képtelenség választani egyet-egyet. Íme a lista az olvasás sorrendjében - Egyszerűen imádom! 
  • Sweat ​And Soap 2.
  • Saiyuki ​– The Original Series Resurrected Edition 1. (Igaz ez már 15 éve töretlen, hű szerelmem, de a hivatalos angol kiadást most olvastam.)
  • A ​fiúk hülyék. A lányok is…
Molyon megosztott, rövid értékelések

Ebben a hónapban szinte minden olvasmányom megérdemelte a külön bejegyzést, melyek időben el is készültek (most, hogy az ingázás újrakezdődik ennek a csodálatos életnek búcsút is mondhatok... :(), így csupán három rövidke értékelést tudok pluszban megosztani veletek.

Riichiro Inagaki: Dr. Stone 11.

Miután Tsukasa „meghalt”, azaz lefagyasztódott a lelkem, a történet számomra picit ellaposodott. Az igazi főgonosz hiánya pedig ezen a köteten sajnos meglátszódik és hiányzik is a szerelmem. Noha tudjuk, hogy a kötetben történtek egy év – majdnem kettő -történéseit ölelik fel, Senku így is rendkívül gyorsan halad a modern világ felé, ami egy picit hihetetlennek is hat néhol. Mindazonáltal a jövőbeli világ, Why Man felbukkanása és az atmoszféra még mindig magával ragadó, és ennél jobb disztópiát még nem olvastam/láttam. Picit untam a főzőcskézős részeket, a kenyérkészítés és egyebek nekem túl unalmasak voltak, szóval nem bánnám, ha a következő kötetben ismét ugyanúgy felpörögnének az események, mint ahogy az előzőekben…
4,5/5*

Apple Jordan: Hercegnői finomságok

Gyönyörű illusztrációkat tartalmazó, kedves mesék gyűjteménye, melyben láthatjuk, mit készít Ariel Eric herceg születésnapjára, Belle a Szörnyeteg rossz kedvének elűzésére, vagy éppen milyen nehézségeket áll ki Merida az öccsei segítsége nélkül. :) Olvasmányos, aranyos kötet és a fordítás is nagyon jó. :)
5/5*

Melissa Lagonegro: Hercegnők nagy napja

Olvasmányos, aranyos kötet, melyben egy picikét betekinthetünk Ariel, Hófehérke, Csipkerózsika, Hamipipőke, Tiana esküvőjébe, vagy éppen az előkészületeknek lehetünk szemtanúi. Az illusztrációk picit haloványabbak, mint a 3. szintben, és picit gyengébb minőségűek is, a fordítás viszont nagyon jó. Némely hercegnő esetében viszont úgy tűnik, hogy többféle esküvői ceremónia és ruha is létezik rájuk nézve, ugyanis Hófehérke és Csipkerózsika esetén találkoztam már más eredeti, Disney verzióval is. :) Ez a tény viszont
szuper és a maguk a történetek is nagyon szépek, tökéletes kis hercegnők számára. :)
4,5/5*

アシガル丸 (Ashigarumaru): 暗くて狭い深いとこ ​(Kurakute Semai Fukaitoko)

Ashigarumaru debütáló mangája az első szerelem és a szexualitás világába vezeti be az olvasót. A helyszínek váltakoznak (iskola, konditerem…), de az első szerelem és az első testi kapcsolat ábrázolása mindegyik történetben megjelenik. A mangaka stílusa lenyűgöző, gyönyörű és halálcuki képek váltják egymást. Szerelem, szex, egymás felfedezése – mind-mind nagyon szépen ábrázolt, az érzelmek teljes mértékben, hűen megjelennek a lapokon. Sajnos a kötet finoman cenzúrázott, ami levon egy picit az értékéből, de az, hogy ennyire nyíltan beszél, illetve ábrázolja a fiúk testi szerelmét mindenképpen pozitívum, hiszen azon iskolás korabeli srácok, akik most fedezik fel szexuális irányultságukat, bátran kézbe vehetik és talán egy pici bátorságot is gyűjtenek… :)
5/5*

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images