Swift

Könyvborító Kedd - Jen Calonita: Mirror, ​mirror


Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb, földön-égen...


Jen Calonita: Mirror, ​mirror

Mirror, Mirror: A Twisted Tale poses the question, what if the Evil Queen poisoned the prince?

Following her beloved mother's death, the kingdom falls into the hands of Snow White's stepmother, commonly referred to as „the Evil Queen” by those she rules. Snow keeps her head down at the castle, hoping to make the best of her situation.

But when new information about her parents resurfaces and a plot to kill her goes haywire, everything changes for Snow. With the help of a group of wary dwarfs, a kind prince she thought she'd never see again, and a mysterious stranger from her past, Snow embarks on a quest to stop the Evil Queen and take back her kingdom. But can she stop an enemy who knows her every move and will stop at nothing to retain her power… including going after the ones Snow loves?


A kötettel teljesen váratlanul "találkoztam". Ez a találkozás azonban kétségkívül a kellemes meglepetések közé sorolható, tekintve, hogy ha a kiadó könyvei között böngészve nem találok rá, nem tudom meg, hogy a Twisted Tale sorozatnak új kötete érkezik áprilisban... ^^ De még micsoda kötete, hiszen a Disney Villains karakterek sorából a Gonosz Királynő az egyik olyan karakter, aki nem hiányozhat...



A borító a már megszokott, gyönyörű dizájnt követi, ami a Twisted Tale sorozat egyik legnagyobb erősségét adja. 

Az előző kötetek sémája alapján itt is megtalálható minden, a legapróbb motívumig Hófehérke világából. 

A borító középpontjában maga a Gonosz Királynő áll, akinek arca homályba veszik, ám az árnyékolt stílus és az élénk színek tökéletesen érzékeltetik fenyegető jelenlétét. Sárga szeme gonoszul parázslik, és ha erősen nézzük az arcát, szinte látható a meséből oly jól ismert arc...
Közvetlenül mögötte látható elmaradhatatlan társa, a varázstükör, mely jelen esetben arany keretet kapott, amiben lila füst gomolyog, amit fehér, az égen átcikázó villámokkal spékeltek meg.
A tükör mögött a fenyegető, sötét erdő magasodik, mögötte a büszkén az égbe magasodó királyi várral.

A borító alapszíne a sárga és a fekete, mely középen választja ketté a képet. A sárga szín véleményem szerint a királynő irigységét szimbolizálja, ezért alakjának nagy részét ez a szín vonja körbe.
Azonban, ahogy haladunk lejjebb, úgy válik a borító egyre komorabbá és sötétebbé, ami a királynő lelkét szimbolizálja.
A fekete területen megjelenik a már barátságos, zöld erdő képe, a törpék parányi kunyhója, és néhány állat körvonala is, ám a középpontban a mérgezett, ragyogó piros alma foglal helyet.

A "What if the Evil Queen poisoned the prince?" - "Mi történne, ha a királynő megmérgezné a herceget?" c. felirat, ami a történet velejét adja fehér színnel került feltüntetésre, és remekül kiemelkedik a sárga háttérből, elképesztően vonzza a szemet, és azt sugallja, hogy bizony ez sem egy gyenge kötet lesz... *-*



Jen Calonita

1973-ban született, és jelenleg New Yorkban él. 
Mióta az eszét tudja, ír. Nagy álma volt, hogy fiatal olvasóknak szóló könyveket írjon, és ez az álom mára már valósággá is vált. Már általános iskolában is írt, először az iskolaújságban, majd később egy tinédzser-magazinnál dolgozott. 
Jen kommunikáció szakot végzett Bostonban és kezdetben szerkesztőként dolgozott, majd eldöntötte, hogy az írással fog foglalkozni, hiszen miért is ne? Mindig is ez volt az álma, ideje hát megvalósítani!

Szabadidejében szeret tévét nézni. Az egyik kedvenc sorozata a Once Upon a Time (egyáltalán nem meglepő ^^). Szeret fényképezni, scrapbook-okat készíteni és futni.  
Kedvenc szerzői között megtalálható J.K. Rowling, Meg Cabot, Sophie Kinsella, Ally Carter, Kieran Scott, Elizabeth Eulberg, de ez a lista gyakorta bővül, rengeteg... rengeteg... rengeteg... névvel. ^^ :) 

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images