Swift

Könyvborító Kedd - Allison Shaw: Persephone


Ma leereszkedünk Hádész Birodalmába, ahol láthatjuk, hogyan veszítette el az Alvilág Istene a szívét, miként merészkedett fel a földfelszínre, és hogyan találta el Amor nyílvesszeje... ;)


Allison Shaw: Persephone

In ​his ancient hymns, Homer tells us of the unyielding Lord of the Dead who kidnapped the innocent daughter of Demeter. He tells us quite a bit, in fact, for someone who wasn’t there.

Persephone is no tragic victim, but a kind young woman held in place by her overbearing mother. A failed scheme by Apollo leads her to a chance encounter with the humorless Hades, who is struck by love’s arrow. Now he must wrestle with his aching heart before he loses control entirely.

…Not that the infatuated Persephone has any complaints regarding Hades' plight.

As desire blooms between the secluded goddess of the harvest and the ruler of the underworld, the world changes both above and below.

Allison Shaw, creator of comics Far to the North and Tigress Queen, drew on her passion for mythology and ear for modern dialogue to create an updated myth for a mature audience. She wished to offer to her readers a feminist and sensual take on the story, which has grown more and more popular over the years, thanks to its themes of change, rebirth and growth.


A kötetet a Molyon láttam meg tavaly decemberben, mikor a Zeusz bandája után új, görög mitológiáról szóló olvasmányok után kutattam. Hádész és Perszephoné története az egyik legérdekesebb mitológiai történet, és rengeteg alkotót megihletett már, hiszen ezt a nem mindennapi kapcsolatot ezerféleképpen lehet értelmezni és újragondolni. :)
A Persephone borítójára csak rá kell nézni ahhoz, hogy lássuk, egy bűbájos, szerelmes történettel állunk szemben, ami valószínűleg egészen másfelől fogja megközelíteni az eredeti mítoszt...



A borítót az írónő és illusztrátor Allison Shaw gyönyörű rajza díszíti, ahol a történet két főszereplője, Persephone és Hades alakja jelenik meg.

Shaw gyönyörű, vörös hajú, telt idomokkal rendelkező, nőies, bájos lányként ábrázolja Démétér lányát, aki egyáltalán nem undorral tekint a Halál Urára...

Hades jelen esetben egy rendkívül jóképű, fekete hajú, szerelmes férfi, akit szíven talál Amor nyila és menthetetlenül beleszeret az ártatlan lányba.

Hades arcáról nemcsak szenvedést és epekedést olvashatunk le, de ha figyelmesen megnézzük, láthatjuk rajta a pirulás jeleit is, ami véleményem szerint rendkívül romantikus. *-*
Hades lesüti a pillantását, s mivel ő a Halál Ura természetesen teljesen új dolog lehet számára valami nagyszerűt érezni, ám úgy tűnik, a lánynak egyáltalán nincs ellenére a jóképű férfi jelenléte, hiszen Persephone apró mosollyal és halvány pírrel az arcán jelzi Hadesnak, hogy bizony nincs ellene a férfi közelsége... ❤

Míg Hades egyszerű, fekete öltözetet visel, addig Persephone a tisztaság és ártatlanság fehér színét ölti magára, és a kezében lévő virágcsokor sem került sem túl kidolgozottra, se túl cifrára, hiszen a borító a történet két főszereplőjére koncentrál.

Az írónő neve, és a kötet címe, valamint a háttér színe is mind-mind harmonizál Persephone hajával.

A kötetet mangaként, vagy képregényként tudnám leginkább jellemezni, hiszen tulajdonképpen valóban utóbbiról van szó, a rajzstílusa azonban egyáltalán nem amerikaizált, sokkal lágyabb és finomabb stílus. :) 

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images