Swift

Kalauz a Mesék Birodalmába... - Mesevilág-péntek 21.

Sziasztok!

Ma egy rendhagyó Mesevilág-poszttal érkeztem… Most nem értékelés következik, ugyanis mára a frissen megjelent gyönyörű mesés kiadványok bemutatásával készültem nektek. ;) Tartsatok velem a Mesék Birodalmába, ahol bemutatok néhány igazán minőségi gyermekkönyvet a hazai piacról! 


Kristálykaland
Disney – Jégvarázs – Északi fény

Minden troll életében elérkezik egyszer az a nagyon fontos esemény, amit kristályceremóniának hívnak. Az utolsó őszi napon az északi fény alatt az idősebb trollok megjutalmazzák a fiatalabbakat, akik már megszerezték a különböző erényeket – bátorságot, megfigyelőképességet, találékonyságot – jelképező kristályaikat. Egy ifjú trollnak, Kis Sziklának azonban még ki kell érdemelnie a nyomkövető kristályát, Anna, Elza és Kristoff pedig gondolkodás nélkül a segítségére siet. 
Ezzel kezdetét is veszi a kalandos útjuk Arendelle hófödte hegyei között, amelynek végén együtt csodálhatják meg az északi fényt. 
Csatlakozz kedvenc Jégvarázs-szereplőidhez, és segíts Kis Sziklának megszerezni a nyomkövető kristályt, hogy végül te is gyönyörködhess velük a színpompás északi fényben!

A könyvet lapozgatva csodaszép illusztrációkkal találjuk szemközt magunkat, továbbá egy vadonatúj történettel, ami kibővíti a Jégvarázs világát a rajongók előtt! :)

Disney ​– Jégvarázs – Északi fény: Kalandnapló 

Isten hozott Arendelle-ben! Az Arendelle történelme könyvtári iratgyűjtemény egyik darabját tartod a kezedben, amelyben elmeséljük, mi történt velünk a trollok különleges, északi fény alatt megrendezett kristályceremóniáján. 
A kalandunk tele volt meglepetésekkel! 
Minden megvolt benne, ami egy jó kalandhoz kell. Nem igaz, Sven? 
„Így van, Kristoff!” – ért egyet Sven. 
Még Olaf is velünk jött! 
Reméljük, tetszeni fog a történetünk! 
Anna, Elza és Kristoff

Első ránézésre és tapizásra A5 méret nagyságú, elég vaskos kötet, csodaszép illusztrációkkal. 


Daisy Meadows
Matilda ​segít (Varázslatos állatbirodalom) 

Bizsu újra elhívja Lilit és Lucát a Barátság-er
dőbe, mert Katinka, Cincogi testvére bajban van. Egyfolytában tüsszög, és Puhaszárny doktor nem tud segíteni rajta semmilyen orvossággal. A barátnők Matildával, a kis bagollyal együtt elindulnak a Jóságfához, hogy tanácsot kérjenek tőle. Grizelda, a gonosz boszorka azonban közbelép és megsemmisíti a fát. A lányoknak ki kell találniuk, hogyan pótolhatják a negyedik Szívfát, mielőtt végleg eltűnne a jóság a Barátság-erdőből.

A Varázslatos állatbirodalom c. könyvsorozat következő kötete, ahol egy gyönyörű apró hóbagoly a főszereplő. :)


Az ​állatok (Nagy leszek)

Mit mond a cica? Mutasd meg a maci hasát! Hol van az elefánt ormánya? Játékos ismerkedés a nagyvilággal, megfigyelés és megismerés, az első szavak megtanulása látványos képekkel, izgalmas kérdésekkel a legkisebbeknek.

Egy végtelenül bájos könyvecske, gyönyörű illusztrációkkal, ami segít a gyermekeknek az állatok nevének, kinézetének és hangjának elsajátításában. A rajzok aranyosak és mosolyra fakasztják az embert. :) 

Disney ​– Kedvenc esti meséim

Szép álmokat! 
Készülődj a lefekvéshez kedvenc Disney- és Pixar-mesehőseiddel! Segíts Aranyhajnak és Eugénnek egy kis pihenőre bírni Maxot, fedezd fel a Büszke Birtokot éjjel Szimbával és Nalával, úszkálj a tenger mélyén Némóval és Pizsivel, és vegyél részt még több kalandban! Ez az elbűvölő, új történeteket tartalmazó mesekönyv színesebbé teszi az estéket.

Rövid meséket és részletgazdag, szemet gyönyörködtető illusztrációkat tartalmazó mesegyűjtemény, ami egy igazi Disney-rajongó könyvtárából sem hiányozhat! Igényes, minőségi kiadás, amire sok gondot fordított a kiadó... Hiánypótló a hazai piacon a Disney mesék tekintetében. 

Disney ​– Micimackó mesegyűjtemény 

Ez a mesekönyv tizenöt bűbájos történeten keresztül mutatja be a kicsiknek, mit is jelent az igaz barátság. Tarts Micimackóval és társaival, és tanulj te is a gondoskodásról, a segítségnyújtásról, az elválásról, egymás hiányának megéléséről és a tartós barátságok kialakításáról.

Drága Micimacink és barátai jelennek meg ebben az igazán minőségi kötetben, ahol az illusztrációkra egyetlen rossz szó sem lehet! Első belelapozás alkalmával tüstént levett a lábamról, és azt hiszem, hogy egy igazi Micimackó-rajongót ugyanazok az érzések fogják megrohanni, mint engem...

Tom Adams - Emily Hawkins: Discovery ​Expressz

Készen állsz? Lélegzetelállító utazásra indulunk, az úti cél nem más, mint a talányos múlt… Segíts a Discovery Expressz személyzetének kibogozni a rejtélyt, hogy előkerüljön az elveszett professzor! Életed nagy kalandja vár. Teljes gőzzel előre! 
Hajtogasd ki a füleket, járj a nagy feltalálók nyomdokában! Utazz a világ körül és történelmi korokon át vonattal, kocsival, tengeralattjáróval, hőlégballonnal, elképesztő úszó és repülő szerkezetekkel! Elő a jeggyel, beszállás!

Egy csodálatos kiadvány, tele rengeteg színes képpel és érdekes információval, amik kihajtható fülecskék mögé vannak elrejtve. Találhatunk benne vonatjegyet, különböző utazási lehetőségeket, és a történelem folyamán alkotott korszakalkotó találmányokat is... Nemsokára részletes értékeléssel jelentkezem a kötetről...

Remélem, hogy az alábbi kötetek közül felkeltette valamelyik az érdeklődésed Kedves Olvasó, és ha egy könyvesboltban járva belekukkantasz a könyvekbe, a te szíved is rabul ejti az egyik! :) 
Csodaszép hétvégét kívánok! :) 

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images