Swift

Jön!Jön!Jön! - Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.



Ezen a héten, kedden kaptuk az információt, miszerint végre érkezik magyar nyelven a Művelt Nép kiadó gondozásában a Mennyei áldás - azaz a Tian Guan Ci Fu.
Bár a megjelenés beharangozását izgatottan vártam és nagyon várom már, hogy a kötetet kézbe vegyem, a magyar cím és a fülszövegben olvasható leírás - azaz a fordítás miatt - nem vagyok maradéktalanul elégedett, ezért is nem adtam hírt itt a blogomon a kötet érkezéséről már aznap.
A kötet itthon Az égi hivatalnok áldása címen fog megjelenni, ami véleményem szerint ezerszer csúfabbul hangzik, mint az, hogy "mennyei tisztviselő", ám e felett még szemet is hunynék és elfogadom. 
Halkan azért megjegyezném, hogy a "heaven" az a szó szoros értelmében véve "menny", nem ég, de hát örüljünk egyáltalán, hogy mégiscsak a kezünkbe vehetjük majd, igaz...
A fülszövegben olvasható azonban, hogy Hua Chengre démonként utalnak, ami nálam nagyon gyorsan kicsapta a biztosítékot, mert a Szellemkirály folyamatos démonozását azért már nem nézem jó szemmel, főleg azok után, hogy egy rendkívül minőségi fanfordítás is olvasható a neten...
A szellem és a démon között a magyar nyelvben nem kis különbség van, ezért is kiakasztó az, hogy a főhősünkre, mint démon hivatkoznak, ami nálam rontja az összképet. Természetesen el kell fogadnunk, hogy ez van, így jártunk, de örüljünk, hogy egyáltalán érkezik, s bár én magam is valóban örülök ennek, sajnos nem hunyhatom be a szemem és nem mondhatom azt, hogy maradéktalanul elégedett vagyok.
A kötet borítója szerencsére elképesztően gyönyörű és a koreai alapján készült - és nagyon örülök, hogy ezt megtartották. A többi - a fordítás minősége stb. stb. - pedig várhatóan novemberben kiderül...

Fülszöveg

Mo Xiang Tong Xiu : Az égi hivatalnok áldása 1. - A The Untamed sorozat alapjául szolgáló regény szerzőjétől

Nyolc évszázaddal ezelőtt Xie Liant, a Xianle királyság koronahercegét rajongásig szerették az alattvalói, senki sem vetélkedhetett a népszerűségével. A herceg már fiatalon az égbe emelkedett, ám szerencsétlen körülményeknek köszönhetően hamarosan visszakerült a halandók világába. Néhány évvel később újra felemelkedett, de ezúttal csak néhány percet tölthetett odafent, és megint a mélybe zuhant.

Nyolcszáz év elteltével Xie Lian harmadszorra is az égbe emelkedik, hogy az ég császárától kapott első megbízatása során egy a szellemeknek parancsoló titokzatos démonnal hozza össze a sors. A koronaherceg nem is sejti, hogy a démon már milyen régóta szemmel tartja őt.

A Heaven Official's Blessing varázslatos történet a The Untamed szerzőjétől, a halandók és az égiek világáról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images