Swift

Disney Baby - Első kalandok/Micimackó barátokra talál - Dumbó felöltözik - Értékelés



A Manó Könyvek újabb kiadói sorozatot indított a Disney ​Baby kiadványai alatt. Az Első kalandok címet viselő könyvsorozat első két kötete, a Dumbó felöltözik és a Micimackó barátokra talál néhány nappal ezelőtt látott napvilágot piciny hazánkban. 
A pici könyvecskék rendkívül jó minőségben, keménytáblával, masszív lapokkal jelentek meg, amiket öröm kézbe venni. 
A Disney Baby-karakterek gyermekkorunk szeretett hőseinek chibi verziói, akik képesek arra, hogy pillanatok alatt mosolyt varázsoljanak az arcunkra. A két kötet most két édes, szívmelengető mesét tár a hazai olvasóközönség elé, ahol egyrészt a mi csacsi öreg medvénkkel, másrészt a hatalmas fülekkel megáldott kiselefántunkkal kalandozhatunk. :3

"- Milyen vidám, játékos kis fickó! - gondolta Micimackó."

Micimackó barátokra talál


Micimackó egy reggel úgy dönt, meglátogatja Zsebibabát és játszani hívja, ám a kisfiú elfoglalt. Micimaci rendkívül szomorú lesz, mert egyik barátja sem szeretne vele játszani, ezért gondolkodóba esik, hogyan is szerezhetne új barátokat. Micimaci elgondolkodik a barátságról és barátai, Malacka, Tigris, Füles véleményét is kikéri, majd hirtelen
- mint derült égből a villámcsapás -, összehozza a sorsa egy parányi sündisznóval, aki talán Micimackó legújabb barátja lesz... Vajon sikerül Micimackónak összebarátkozni a sünivel? 

Dumbó felöltözik

Egy átlagos nap a cirkuszban... Avagy mégsem? 
Dumbó édesanyja szeretettel költi kicsinyét, majd megkérdezi, mit szeretne felvenni aznap. Bár Dumbó édesanyja számtalan ötletet felsorol, a kiselefánt egyik ruhában sem érzi igazán jól magát. A repertoár ellenben igen széles: tűzoltó, lovag, herceg, cowboy... Mit választ végül vajon Dumbó? Mit szeretne aznap viselni? 

"- Értem! - mondja boldogan a mamája. - Ma 
a kedvenc sapkádat szeretnéd felvenni, és egyszerűen 
csak Dumbó akarsz lenni!"


Mindkét mesét átitatja a kedvesség és a határtalan szeretet. Míg Micimackó története a barátságról szól, addig Dumbó meséjében megmutatkozik az anyai szeretet és a türelem, valamint a picik döntésképtelensége is szépen látható. 
A mesék rövidek, ámde kerek egészet alkotnak és szemet gyönyörködtető illusztrációk teszik teljessé őket. ❤ 
Mindkét történet mosolygásra késztet, ami ebben a vészterhes időszakban elengedhetetlen mind a gyermek, mind a szülő s minden olvasó számára. 
Ezzel a kiadói sorozattal véleményem szerint ismét minőségi kötetek kerülnek a hazai piacra, és izgatottan várom a további kötetek megjelenését. :) A két megjelent kötetet pedig szívből ajánlom minden Disney-rajongó számára! 

Értékelés (Micimackó és Dumbó): 5/5 kiselefánt

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images