Swift

2019. I. félév - Számokban és díjakban...

Sziasztok!

Négy napja 2019 II. félévébe léptünk, így nincs más hátra, mint lezárni és értékelni az első félévet. Jelen posztomban az I. félév olvasmányairól, 2019 legjobb és legrosszabb köteteiről, íróiról és egyéb, könyvekhez köthető szempontok alapján készült pontokról szeretnék mesélni nektek, valamint kiosztani a virtuális díjakat a szerzőknek és történeteiknek. ❤
Szeretném továbbá felsorolni a velem és a bloggal kapcsolatos változásokat is, s bár néhány szó erejéig ki fogok térni a bookhaul témakörére is, mivel az minden hónapban részletekbe menően kitárgyalásra kerül, nem szentelek neki túl nagy részt. :)

Most pedig nézzük is meg közelebbről az első félévem olvasmányait számokban. ;)

Elolvasott könyvek száma (újraolvasások nélkül): 120 db
Félbehagyott könyvek száma: 3 db

Kategóriák szerint
Magyar nyelvű: 105 db
Angol nyelvű: 15 db
Mese: 75 db
Gyermek-és ifjúsági irodalom/regény: 14 db
Regény (felnőtt könyv, romantika, kaland, fantasy stb.stb.): 16 db
Manga: 13 db
Képregény: 2 db

Statisztika

Kristálytisztán látszik, hogy továbbra is töretlen lelkesedéssel olvasom a mesekönyveket és a gyermekeknek szóló történeteket, hiszen az olvasmányaim 62,5%-át ennek a témakörnek a kötetei teszik ki, míg a regények 25% - a manga/manhwa/képregény kategória pedig 12,5%-a a teljes listának. Olvasásaim 87,5%-a magyar nyelven történt.

Elolvasott oldalak száma (újraolvasások nélkül): 10.811 oldal

Elkezdett, de a II. félévre átcsúszott olvasások száma: 10 kötet

Begyűjtött Molyos plecsnik száma: 34 db

Moly szülinap: május 27. Idén 8 éves lettem! ^^


Bookhaul

Bookhaul: 276 kötet
Ebből ajándék: 35 db
Recenzió+kiadói pld.: 41 db
Angol + egyéb idegen nyelvű kötet: 67 db

Statisztika

Beszerzéseim nagy része természetesen magyar nyelvű, ám az idei könyveim 24,27%-a idegen nyelvű kiadvány, hiszen igyekszem fejleszteni az angolomat, ugyanis nem szeretnék már éveket várni egy-egy sorozatrészre... Szeretnék fejlődni, és elolvasni minden olyan angol nyelvű könyvet, ami megtetszik, de nincs magyar fordítása, vagy a folytatásra kellene éveket várni. Látszik, hogy a legtöbb könyvet saját magamnak vásárlom, azonban minden alkalomra könyvet kapok ajándékba, és a kiadóktól is érkeznek szép számmal kiadói és recenziós példányok - ezek 27,53%-át teszik ki az összmennyiségnek.


Könyves díjak

Posztom legfontosabb részéhez érkeztem, ugyanis most kiosztásra kerülnek a könyves díjak, valamint azt is megtudjátok kiket és mely történeteket ítéltem a legjobbnak, legrosszabbnak és készültem mindenféle egyéb nyalánksággal is... ;)
Lássuk is a medvét! :)

Legjobb magyar regény: Király Anikó: Csak barátok?
Legjobb magyar író: Király Anikó 
Legjobb magyar mesekönyv: Farkas Nóra: Apa szeret! 
Legjobb magyar meseíró: Farkas Nóra 

Értékelésem:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/06/farkas-nora-apa-szeret-ertekeles.html

Legjobb külföldi regény: Stefanie Höfler: Velem nem lehet járni

Legjobb manga: Haruichi Furudate: Haikyu!! ​1.

Értékelésem: 
https://sadaboga.blogspot.com/2019/01/haruichi-furudate-haikyu-vol-1-ertekeles.html

Legjobb magyar illusztrátor: Dudás Győző 
Legjobb külföldi illusztrátor: Ivan Bigarella

Ízelítőnek pár kép a munkásságukból :)

Dudás Győző

Ivan Bigarella

Ivan Bigarella munkássága végett nézzetek bele az alábbi posztomba: 
https://sadaboga.blogspot.com/2019/03/top5-szerda-20190327-top5-kedvenc.html

Források: http://doudache.hu/
https://ivanbigarella.myportfolio.com/

Legrosszabb külföldi regény: Chloe Seager: Randikatasztrófák

Értékelésem: 
https://sadaboga.blogspot.com/2019/04/chloe-seager-randikatasztrofak-emma.html

Legrosszabb magyar regény: - 

Legrosszabb magyar mese: Finy Petra: A ​tesó-ügy 
Legrosszabb külföldi mese: -

Legújabb könyves álompasi: Botond (Király Anikó: Csak barátok?)



639 látogatóval (Ezt még mindig nem tudom hova tenni - miért a 2. évadról szóló posztom szárnyal ennyire az egekben. ^^)

Kedvenc borítóm: Sarah J. Maas: A ​Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara (Tüskék és rózsák udvara 3.) 

A magyar borító elképesztően gyönyörű és egyedi lett. *-*



↝↝↝

2019 első felében egyre több kiadó tisztelt meg recenziós példánnyal a legfrissebb kiadványaikból, melyeket ez úton is nagyon szépen köszönök! A II. félévben is igyekezni fogok rászolgálni erre a bizalomra, és töretlen lelkesedéssel hozni az értékeléseket a könyvekről.
A kiadók mellett Rácz-Stefán Tibor is megtisztelt a bizalmával. Tibi privát üzenet formájában keresett fel a Molyon, és felajánlotta számomra a könyvei recenziós példányát, mert tetszenek neki a bejegyzéseim, és úgy gondolta, hogy írhatnék az ő könyveiről is. *-* Ettől az üzenettől gondolom sejtitek mennyire boldog lettem, és az Élni akarok! c. kötet mellett döntöttem, melynek értékelése nemsokára felkerül a blogra. :) Tibinek ez úton is köszönöm még egyszer a bizalmat! Remélem nem fogok csalódást okozni! :)
Mintha mindezek nem adnának elég okot a boldogságra, történt még egy hatalmas dolog az életemben, mégpedig egy felkérés formájában, amit június közepén a Moly oldalon keresztül @meseanyu intézett felém. Meseanyu felkért a Merítés Ifjúsági kategóriájának zsűrijébe, amire azonnal igent mondtam, rá két nappal lehetőségem adódott a Gyermekirodalom zsűrijébe is belépni! A felkérést hatalmas megtiszteltetésnek érzem, és külön öröm számomra, hogy az eddigi munkám, bejegyzéseim, értékeléseim alapján a csapat úgy döntött, közéjük való vagyok! *-* Igyekszem rászolgálni erre a bizalomra, és minél több könyvet elolvasva és értékelve megismertetni titeket a mai magyar, kortárs irodalom gyöngyszemeivel! 

Most pedig, nincs más hátra, mint előre tekinteni 2019. II. félévére, élvezni a nyarat és a nyári szabadságot, és azt csinálni, ami a legnagyobb boldogságot jelenti az életemben: olvasni, olvasni, olvasni!

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images