Swift

Poldark - 5. évad - Érdekességek...

Sziasztok!

Mint bizonyára tudjátok - de ha nem, itt vagyok én, és figyelmeztetlek titeket :) -, július 15-én visszatért a képernyőre a Poldark, méghozzá a befejező, 5. évaddal! :) A premier pontosan július 14-én volt, azonban mi, magyar rajongók leghamarabb vasárnap éjfél és hétfő hajnal között láthatjuk a részeket, már ha valakinek nincs valami speckó szolgáltatója, ahol már a megjelenés időpontjában a kedvenceivel tarthat. :) 

Mivel az első négy évadról szóló posztsorozatom kiemelkedő sikerességnek örvend, természetesen az ötödik évadról szóló beszámolók sem maradhatnak el az oldalról. :) Jelen pillanatban két részt vetítettek le, és elöljáróban szeretnék annyit mondani nektek, hogy ez az új évad sem okozott még számomra csalódást! :) Az események pörögnek, a történet ígéretesen épül, és a legújabb szereplők között is mindenki megtalálhatja a legújabb kedvencét vagy éppen utálata tárgyát. :) 

Első körben néhány érdekességet és fotót szeretnék veletek megosztani, melyekhez talán még nem volt szerencsétek. Mivel az évad értékelésével nem szeretnék az utolsó rész végéig várni, valószínűleg kettesével fogok hozni számotokra egy-egy "rövid" véleményt/beszámolót, és mindennek a végén jelentkezem a végső értékeléssel. Ennek fényében nemsokára meg is osztom veletek az első két rész eseményeit. :) Remélem, hogy sokan velem tartotok majd kedvenc sorozatunk, a Poldark 5. évadának kanyargós és izgalmas ösvényein! :) 

A Poldark 5. évadának hivatalos promóképe *-*

Visszaszámlálás július 14-e előtt! :) *-*


Mi vár szereplőinkre az 5. évadban? 

Leggyönyörűbb Morwenna

Morwenna a 4. évad végén feleségül ment szerelméhez, Drakehez, azonban a lány lelke még mindig törött. Igyekszik elfeledni mindazt a rosszat, ami vele történt, s amit kegyetlen férje mellett átélt, azonban ez korántsem olyan egyszerű, mint hinnénk. Az 5. évadban Morwenna megpróbálja megtalálni rég elveszett önmagát... 

Ellise Chappell (Morwenna megszemélyesítője) a karakteréről

"So to be able to have a real purpose is an incredible thing for her"

"Morwenna ismét kívülállónak érzi magát, a falusiak nem fogadják el őt, hiszen nem is szegény, ámde már nem is úrikisasszony. Szeretne tenni valamit, s mivel nevelőnőként volt a legboldogabb, szeretne újra tanítani és adni valamit a közösség számára, ami vele is elfeledtetné az átélt szörnyűségeket. Szeretne létrehozni egy iskolát, ahol a szegények gyermekei tanulhatnak..."


Legnemesebb Drake

Most, hogy Drake végre feleségül vehette élete szerelmét, egyetlen célja van: összeforrasztani a Morwenna lelkén keletkezett sebeket. ❤ Drake azzal, hogy feleségül vette a lányt, minden hátsó szándék nélkül, megmutatta igazi, tiszta és nemes jellemét.

Harry Richardson (Drake megszemélyesítője) a karakteréről

"Drake has to constantly have an open heart with Morwenna"

"A legnagyobb kihívás nekem és Drakenek is ebben az évben a türelem volt. Drakenek folyamatosan nyílt szívvel kell Morwenna felé fordulnia, megértőnek és türelmesnek kell lennie, hiszen egy trauma, egy vérző szív begyógyulása nagyon hosszú folyamat. Apró lépésekkel kell közelítenünk, hogy Morwenna szíve újra megnyíljon." 


A lenyugvó Ross Poldark

Ross titkon remélte, hogy nyüzsgő londoni életének vége, ám régi ezredese Ned Despard az évad legelején a segítségét kéri, így kénytelen újra Londonba utazni. Amint Ross régi bajtársa mellé áll, új szövetségekkel és régi ellenségekkel kénytelen szembenézni. A fenyegetés élete részévé válik, és nem csupán szeretteit, de a nemzetet is veszély fenyegeti... Mindezen események soha nem tapasztalt módon tesztelni fogják hősünk jellemét,... 

Aidan Turner (Ross megszemélyesítője) a karakteréről

"It has been incredible taking Ross on this journey"

"Hihetetlen, hogy már az 5. évadot forgatjuk. Végignézve az évadokon látom, mennyit fejlődött Ross karaktere, mennyit tanult a férfi, és vele együtt én magam is. Különösen vicces látni, miként cselekedett volna az ifjonti, forrófejű Ross a korábbi évadok során, és mennyire másképp gondolkodik most, az 5. évadban. Ross lobbanékony és komolytalan "fiatal" volt, azonban most láthatjuk Rosst felnőni, felelősséget vállalni, a helyes úton maradni és jobb emberré válni..." 


A még mindig naiv Demelza

Cornwall szeretett vidékének védelmezőjeként Demelza továbbra is vigyáz a szegényebb sorban élő emberekre, hiszen egykoron ő maga is közéjük tartozott. Ned Despard felbukkanásával Demelza tapasztalni fogja, hogy sokkal nagyobb szüksége van a saját erejére és bátorságára mint valaha, hiszen új, gonosz erők fenyegetnek...

Eleanor Tomlinson (Demelza megszemélyesítője) a karakteréről

"Ross and Demelza’s relationship is a very modern one"

"Ross és Demelza sem tökéletes. Ross megcsalta a nőt, ahogyan Demelza is becstelen volt ebben a kapcsolatban, ám ott van bennük a szeretet és a szenvedély egymás iránt.
Szeretem Aidant. Bár nagyon különbözően dolgozunk, a képernyőn mégis hihetetlen kémia dolgozik kettőnk között. Rettenetesen hiányozni fog, hiszen az életem egy jelentős részét képezte és nagyszerű barát volt."


A mélyen vallásos Sam Carne

Sam rátalál önmagára, miközben a közösségért dolgozik. A férfi szeretné megváltani Tess Tregidden bűnös lelkét, és mindenben húga segítségére lesz a nehéz időkben. 

Tom York (Sam megszemélyesítője) a karakteréről

"Sam is very earnest and sincere"

"Sam egy nagyon komoly és őszinte férfi, s bár nem mindig van igaza, igyekszik a szívére hallgatni, ami mindig megmondja, miként cselekedjen helyesen. Sam megtanított arra, hogy bízzak, s bár nem mindig hozzuk meg a helyes döntést életünk során, mindig törekednünk kell arra, hogy a legjobbat nyújtsuk. Sam egy jó ember, aki engem is jobbá tett! :) De most már igazán mókás volna egy sötétebb karaktert játszani. ^^" 


A mindig megújuló Geoffrey Charles Poldark

Az anyja halála után Geoffrey Charles úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi sorsát, és csatlakozik a hadsereghez. Végzete Londonba sodorja, ahol találkozik egy lánnyal, s bár vonzalmuk kölcsönös, szerelmük mégis tiltott...

Freddie Wise (Geoffrey Charles megszemélyesítője) a karakteréről

"He has always wanted to see himself as this kind of alpha male type"

"A sorozat elején Geoffrey Charles különösen elveszettnek érzi magát az édesanyja nélkül. Mivel felnéz Rossra, és olyan alfa-hím szeretne lenni, mint ő, csatlakozik a hadsereghez., és a saját kezébe veszi a sorsát, hogy bizonyítson önmagának és a világnak..." 


A hallucináló George Warleggan

A férfit Elizabeth elvesztése kísérti, s bár az élete a megszokott mederben folyik tovább, és folyamatosan szövi a galádságait, elveszett a szeretett nő nélkül. George szövetségre lép egy kereskedővel, aki azt ígéri neki, hogy az egész világon megismerik a George Warleggan nevet...

Jack Farthing (George megszemélyesítője) a karakteréről

"George is suffering inwardly and apocalyptically"

"A sorozat néhány hónappal Elizabeth halála után veszi fel a fonalat. George az utóbbi időben átélt trauma súlya terhét nyögi. Az íróasztala mögött ugyanaz a hűvös, kemény döntéshozó férfi, azonban végtelenül hiányzik neki Elizabeth, akinek hiányáról nem akar tudomást venni. Látszólag nyugodt, ám lélekben apokaliptikusan szenved..."


A megváltozott Dwight Enys (Leírása spoileres az 5. évadra nézve!!!)

A jövő nagy meglepetéseket tartogat a férfi számára, ám Ned felbukkanása éket ver a Rosshoz fűződő barátsága és a Carolinehoz fűződő szerelme közé...

Luke Norris (Dwight megszemélyesítője) a karakteréről

"Dwight follows Kitty on her mission for social justice"

"Caroline és Dwight végre kialakított egy nyugtalan egyensúlyt a gyermekük halála után, ám az új szereplők közül kiemelkedő bomlasztó karakterek ismét éket vernek közéjük. Dwight mélyen csodálni fogja Kittyt, és Caroline természetesen féltékeny lesz a nőre. A férfi követi Kittyt a küldetésében a társadalmi igazságosságért, és magára hagyja Carolinet. :(" 


A magányos Caroline Enys

Caroline nem szimpatizál Despardékkal, de természetesen csatlakozik barátaihoz a harcban, mégis egyedül érzi magát, és újra meg kell harcolnia a saját démonaival. :(

Gabriella Wilde (Caroline megszemélyesítője) a karakteréről

"Dwight and Caroline are trying to reconnect"

"Caroline még mindig nem heverte ki kislánya, Sarah elvesztését, bár lélekben már sokkal jobban van. Bár egyikük sem heverte még ki teljesen gyermekük elvesztését, Caroline és Dwight megpróbálják újjáépíteni a kapcsolatukat. Caroline bizonytalan és fél, de úgy döntetnek, megpróbálnak újra boldogok lenni együtt. Kitty Despard felbukkanása azonban törést hoz a kapcsolatukba..."


Prudie Paynter

Prudie jelenléte állandó a Poldark családban, azonban az 5. évadban ő maga is új ellenségekkel kénytelen szembenézni. Prudie karaktere Nampara őrzőjének szerepében sokkal fontosabbá válik, mint valaha, és a nőnek minden ravaszságára szüksége lesz ahhoz, hogy megóvja a Poldark család világát...  

A régi barát Ned Despard

A hadseregben szolgáló volt ezredes Ross és Dwight bajtársa és rangidős felettese volt az amerikai háborúban. Ned a brit Honduras kormányzójává vált, és feleségül vette felszabadított, sötét bőrű rabszolgáját. Olyan politikát szeretett volna megvalósítani, ami megelőzte a korát, ezért igazságtalanul börtönbe zárták, tárgyalás nélkül, s most bosszúra szomjazik...

Vincent Regan (Ned megszemélyesítője) a karakteréről

"He had a real, poignant story"

"Edward Despard tökéletesen beleillik a Poldark világába. Ő egy lenyűgöző személy volt. Érdekes volt játszani egy valaha élő személyt a fikcionális karakterek közepette. A tény, hogy az ő története valódi volt, szívbemarkolóan hatott rám."


Az állóvizet felkavaró Kitty Despard

Kitty korábban Ned rabszolgája volt, ám ma már a felesége. A nő mindenben szövetségese a férjének, és maximálisan mellette áll. Igyekszik helytállni az erkölcsi korrupció közepette is, ami körülveszi őket. 

Kerri McLean (Kitty megszemélyesítője) a karakteréről

"Kitty is strategic and knows how to play the long game"

"Kitty egy félelmetes nő. Eltökélt és értelmes, igazi stratéga, aki tudja, hogyan lehet a hosszú játékot játszani... Kitty - Ned bebörtönzése után - egyedül él Londonban, ám ott segít és kampányol a férje ügyében, ahol tud. Utolsó reménye Ross Poldark lesz, akivel férje még Amerikában harcolt együtt sok-sok évvel ezelőtt. Kitty felismeri Ross nemes jellemét, de egy kicsit gyanakvó is vele szemben, hiszen nem ismeri őt..."


Az áskálódó és gerinctelen Tess Tregidden

Trenwith egy korábbi alkalmazottja, egy szegény lány, aki bosszút forral a gazdagok ellen. Egy vad, tüzes és kellemetlenül hangját visszafojtani kényszerülő cselédlány, aki folyamatosan áskálódik a méregtüske miatt, ami benne növekszik...

"Demelza úgy gondolja, hogy segíteni tud Tessnek és meg tudja változtatni a lányt. Alkalmazza őt Namparában, és felismeri, hogy van Tessben valami a korábbi önmagából... Mindazonáltal Tess mérhetetlenül keserű a nála jobb sorban élő emberek kényelme miatt, s bár Demelza segíteni akar a lánynak, az mégis gyűlöli őt." 


A furcsa Cecily Hanson

Ralph Hanson lánya. Cecily a rabszolgaság eltörléséért küzdő mozgalom aktív támogatója. Művelt és független, kora előtt járó értelmiségi nő. Szerencsétlenségére egy olyan emberbe szeret bele, aki az apja ellenségei és versenytársai közé tartozik...

Lily Dodsworth-Evans (Cecily megszemélyesítője) a karakteréről

"Cecily yearns for some sort of relationship with her father"

"Cecily Hanson olyan kisasszony, aki utolsó nyolc évét azzal töltötte, hogy "kiemelkedjen nőtársai közül". Oktatta magát, értelmes, önálló nővé érett, és rendkívül modern gondolkodásúvá vált. Apjával szinte idegenek egymás számára, hiszen nem igazán ismerte őt fiatalkorában. Mélyen legbelül azonban vágyódik az apjával való jó kapcsolat után, különösen most, hogy az édesanyja már nem él." 


A könyörtelen Ralph Hanson

Cecily apja, egy gazdag mahagóni kereskedő, aki új támogatót keres, hogy külföldön is finanszírozza a vállalkozását. Ebből a célból lép szövetségre Georgegal, és válik hőseink ellenségévé... 


Forrás: https://www.bbc.co.uk/programmes/b07pn8mz

További képek az 5. évadból

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images