Swift

Kate Petty: Samu ​napraforgója - Értékelés



Kate Petty Samu ​napraforgója c. lapozója a Móra kiadó egyik legújabb kötete. 
Az Axel Scheffler által illusztrált kötet egy nyúlfarknyi, ámde sok pozitív gondolattal teli, bájos történetet rejt magában, mely egy pici betekintést enged a kertészkedés alapjaiba is...

Történetünk főhőse Samu, a cica, aki egy nap napraforgómagokat ültet el a kertjében, majd minden nap lelkiismeretesen gondozza őket, s várja a fejlődésüket. 
A napraforgómagok azonban eleinte - nem véletlenül - nem "akarnak" növekedni, s Samun úrrá lesz a kétségbeesés és megjelenik a türelmetlenség is, ami bizony rossz irányadó...
Samunak meg kell tanulnia türelmesnek lenni, s megérteni, mi megy végben a földben...

"Lehet, hogy soha nem lesznek nagy, sárga napraforgóim."


A Samu napraforgója egy érdekes, informatív kötet a legkisebbek számára, akik egy pici bepillantást nyerhetnek a napraforgómagok nagy "munkájába", s az élet körforgásába. Emellett pedig megtanulhatják azt is, hogy a türelem nagy erény, s hogy a felelősségteljes gondozásból sarjad a gyönyörű, új élet.

Kate Petty kihajtható füles lapozója a csodaszép napraforgóvirágon kívül több kukucskálós fület is tartalmaz, melyek segítségével bekukkanthatunk a föld alá, s láthatjuk a magocskák növekedését és sarjadását. A képi világ nagyszerűségét a leginkább a Julia Donaldson-kötetek illusztrátoraként ismert Schefflernek köszönhetjük, aki jelen kötetben is hozza a tőle elvárt színvonalat.

A lapozó leginkább a pici kertészeknek és a napraforgót kedvelőknek ajánlott, de érdemes kisebb és már egy picikét nagyobb korban is kézbe venni és tanárként vagy szülőként bemutatni a segítségével a kertészkedést. 


Értékelés: 5/5 napraforgó

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images