Swift

Marék Veronika: Boribon ​a játszótéren (Boribon és Annipanni 18.) - Értékelés



Marék Veronika népszerű Boribon és Annipanni c. könyvsorozatának 18. kötete látott napvilágot néhány nappal ezelőtt a Pagony kiadó gondozásában. 
A Boribon ​a játszótéren az írónőtől és a Boribon-könyvektől már megszokott magas színvonalat képviselő kötet, mely ismét egy végtelenül aranyos történetet rejt magában.
Boribon, a mackó sokak kedvence, s mivel az első kötet eredeti megjelenési éve 1970, kijelenthető, hogy nem csupán a mai gyerekek, de az ezeken a meséken felnövő ma már felnőttek egyik legnagyobb kedvence is, akik továbbadják ezt a szeretetet a csemetéjüknek, ahogy ők kapták azt a szüleiktől.

"- Inkább hintázzunk! - javasolta Annipanni. Jól meglökte a hintát. 
Boribon szállt a magasba. 
Lekiáltotta Annipanninak:
- Te vagy a hinta, én vagyok a palinta!"

A Boribon a játszótéren pontosan az, aminek a címe is mondja. Egy nap Boribon és Annipanni a játszótérre megy, ahová Boribon kék színű, pöttöm játékmaciját is magával viszi. :3
Boribon előbb hintázni szeretne, ám nagyon gyorsan kiderül, hogy a kék játékmacinak a hinta túlságosan nagy és veszélyes. Boribon újabb és újabb játékokat szeretne játszani, de valahogy egyik sem biztonságos apró barátjának, ezért hőseink végül a homokozóban kötnek ki, ám hirtelen elered az eső.
Annipanni és Boribon gyorsan hazaszalad, ahol azonban Boribon elkeseredésében váratlanul  pityeregni kezd - a kék játékmackó eltűnt! A nagy sietségben biztosan a homokban maradt... 
Mi lesz most?

"- Kész! Kismackónak kis játszótér..."

A Boribon a játszótéren ismét egy kedves, szeretettel teli, aranyos történet, nosztalgikus képi világgal, melyet Marék Veronika több mint 50 éve álmodott meg, s amivel most sem okoz csalódást.


Igazság szerint nem igazán találom a szavakat. Mit is mondhatnék a kötetről? A történet aranyos és bájos, az illusztrációk úgyszintén. Az én szívemnek is oly kedves írónő most sem okozott csalódást, s ezekkel a történeteivel újra és újra felszínre hozza a boldog gyermekkoromat, ami az ő könyveinek lapozgatásában és olvasásában gazdag volt. 
Imádom az írónőt, imádom a meséit, az illusztrációit és Boribont! Éljen Marék Veronika!  
Ha ki kellene emelnem egy igazán különleges dolgot, valamit, ami rendkívül tetszik ezekben a kötetekben, akkor a végig teljes színes oldalak sokszínűségét és harmóniáját választanám, ami nem csupán egyedi, de öröm ránézni is, hisz pillanatok alatt jókedvre deríti az embert. Elég belepörgetni a lapokba és máris olyan szivárvány tárul a szemünk elé, ami rögtön képes felváltani ezeknek a borús-esős napoknak a szomorúságát.

S kiknek ajánlom? 
Boribon- és Marék Veronika-rajongóknak kihagyhatatlan darab, s ha van még olyan ember, aki nem ismeri Boribon mackó kalandjait, az gyorsan fusson egy Pagony boltba és fedezze fel az írónő csodálatos világát! 


A könyvet köszönöm a Pagony kiadónak!

Értékelés: 5/5 kékmackó

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images