Swift

Jessica Ennis-Hill: Az ​aranyhomok kincse (A varázslatos karkötő 7.) - Értékelés



Jessica Ennis-Hill A varázslatos karkötő c. könyvsorozatának hetedik - s egyben befejező - kötete, Az ​aranyhomok kincse néhány nappal ezelőtt látott napvilágot piciny hazánkban a Digitanart kiadó jóvoltából. A Digitanart 2018-ban kezdte el Evie csodálatos kalandjainak kiadását, s mint az egyik olyan hazai kiadó, aki végig is viszi az elkezdett sorozatokat, most, három és fél évvel később pontot tett a történet végére s én ez úton is hálásan köszönöm, hogy a sorozat teljessé válhatott magyar nyelven is! 
A varázslatos karkötő első, második és harmadik kötetének értékelését a megadott linkeken olvashatjátok - ha még nem tettétek, melyekből megismerhetitek a történet alapját, melybe most már nem mennék részletesebben bele.
Az aranyhomok kincse mindazonáltal - a könyvsorozat előző köteteihez hasonlóan - önállóan is olvasható, ám befejező kötet révén nem árt, ha az ember mégsem ezzel kezdi Evie meséjét... 

"- Tartsátok magatokat távol tőle, értitek? Lehet, 
hogy a homok arany, de bajt okoz..."

Történetünk főhőse, Evie - ahogy azt már megszokhattuk - a történet elején ismételten egy újabb, varázslatos karkötőt kap a nagymamájától. A nagyi által küldött karkötők segítségével Evie képes a varázslatra, ám a karkötők minden egyes alkalommal más és más képességek birtokába juttatják a lányt és egy-egy karkötő mindössze három napig használható! 
Jelen kötetben Evie és családja, valamint a lány legjobb barátai, Isabella és Ryan nyaralni megy a tengerpartra, ahol egy őrületes kalózkaland részesei lesznek, mely kalanddal örökre lezárul a történet.
A kötet bővelkedik izgalmakban és váratlan fordulatokban, míg a kaland ígéretét egy Silver nevet viselő papagáj locsogása adja főhőseink számára. Van itt minden, ami kell: kalózok, elásott kincs, arany homok, titokzatos öböl, palló és titkos barlang - de vajon tényleg minden az, aminek látszik? 


"- ...Nem a karkötők tesznek téged különlegessé. Te 
magad vagy különleges!" 

Az aranyhomok kincse egy egyszerű nyaralás történeteként indul, ám a könyvsorozatot jól ismerő olvasó pontosan tudja, hogy itt bizony semmi sem az, aminek látszik és nemsokára kezdetét veszi a nagybetűs kaland. Záró kötet lévén azonban az írónő a már "mindent látott" olvasót is képes ámulatba ejteni és egy olyan fergeteges csavart hozni a történetbe, ami hangos kacagásra késztet... ^^

A kötet bővelkedik a humorban és a nem várt, megoldandó problémákban, míg a kaland végén az írónő még egy nem várt, óriási meglepetést is tartogat az olvasó számára, mely húzással a mese végére valóban pont kerül. A búcsú kissé szomorú és kicsit keserédes, ámde rendkívül szívet melengető és bájos is. Tökéletes lezárás!

Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a kalandos, varázslatokkal és titkokkal teli történeteket (és a kalózokat!!! ;))! 

Értékelés: 5/5 papagáj














Idézetek

"Evie Hall a bőröndjén ült, és úgy ugrált rajta, mint egy nyuszi tavasszal." 

"Varázsütésre dolgok mozdulnak, 
Míg a földön szilárdan megveted lábadat
A levegőben lesznek, meglásd,
Mielőtt illanna, használd a varázst!"

"- Azta! - kiáltotta Ryan. - Telekinézis!
- Ki néz és hova? - értetlenkedett Isabelle." 

"- Új szárazföldi patkányok érkeztek, hogy beálljanak a galerimbe?"

"Isabellenek nem akadt párja, ha arról volt szó, hogyan lássuk meg az élet napos oldalát."

"- A saját csőröddel törődj! - szólt neki a papagáj..."

"- Tartsátok magatokat távol tőle, értitek? Lehet, hogy a homok arany, de bajt okoz..."

"- Csak úgy kell gondolkodnunk, mint egy kalóz - közölte. - Hinnye, szárazföldi cimboráim! Hol vó'nának jó helyen az aranyaim ezen a parton, he?"

"- A vak is láthatta, hogy jön a dagály. Csak idő kérdése volt, hogy az egész part a halacskák játszóterévé váljon."

"Evie nevetni kezdett... Lehet, hogy teljesen átáztak és kicsit fáztak is, de igazi kalandban volt részük - és mindezt pusztán azért, mert egy papagáj kedveli a sült krumplit!"

"- ...Nem a karkötők tesznek téged különlegessé. Te magad vagy különleges!" 

"Úgy érezte, semmi sem lehetetlen. Ma nem."

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images