Swift

Katie Daynes: Nézd ​meg, miért jó fogat mosni! - Értékelés



A Central Könyvek idén sem hagy minket Katie Daynes könyvek nélkül. A Nézd meg! c. kiadói sorozat rendkívüli népszerűségnek örvend külföldön, és a kiadónak hála mi is szépen sorban olvashatjuk az írónő bájos, rengeteg hasznos információt tartalmazó minőségi köteteit. A Nézd ​meg, miért jó fogat mosni! a sorozat legújabb tagja, mely idén áprilisban jelent meg, azonban Korona-chan és a belőle adódó anyagi nehézségeim miatt a kötet csupán most, júniusban került a birtokomba.

Ebben a kötetben a a fogakat és a fogmosás témakörét járhatjuk körbe. Láthatjuk az első piciny fogacskák megjelenését, a tejfogak elvesztését, a csontfogak kinövését, azt, hogy mit is csinál egy fogorvos, továbbá láthatjuk, hogyan is kell helyesen fogat mosni. A kötet egyaránt kitér a kisgyermekekre, serdülőkre és idősekre is, ám mindezeken túl az állatvilág érdekességeibe is bepillanthatunk. 
A Nézd meg! sorozat elmaradhatatlan szereplői a cuki állatkák, és itt nem csupán az emberi fogakról, de a különböző élőlények fogazatáról is olvashatunk érdekességeket, melyeket a gyönyörű illusztrációkon meg is szemlélhetünk. 


Tudod, hogy ápolja a fogait a mókus? Na és mi a helyzet a cápa fogsorával? Hogy marad egészséges a szájüregünk? Mire jó a fogszabályzó? Tudod hány éves egy juh? Na és azt, hogy milyen gyakran kell fogorvoshoz járnod? Ezekre és még számtalan kérdésre  ad választ Katie Daynes kötete, mely a sorozat előző köteteihez hasonlóan nem okoz csalódást.
Az írónő továbbra is remekül fenn tudja tartani az olvasó figyelmét azzal, hogy hasznos, érdekes és különleges információkat gyűjt a köteteibe, melyből gyermek és felnőtt egyaránt tanulhat. 
A kötetet - és magát a sorozatot is - Marta Álvarez Miguéns illusztrálta, kinek bűbájos rajzai itt is visszaköszönnek a lapozó masszív, kemény lapjain. Nem mondom, a teljes fogsorral vigyorgó gyerkőcök és felnőttek egy picit azért ijesztőre sikerültek, és első pillantásra ki is rázott a hideg, de ha figyelmesen megnézzük a rajzokat, megértjük, miért is kerültek ilyen részletes ábrázolásra a fogsorok... ^^

A sorozat előző köteteihez hasonlóan a Nézd meg, miért jó fogat mosni! részt is szívből ajánlom a gyerkőcök számára, hiszen számtalan érdekes és hasznos információt sajátíthatnak el a fogápolás témakörével kapcsolatban, ami egy életen át elkíséri majd őket! :) 

Értékelés: 5/5 fogacska
Illusztrációk: 4,5/5 fogacska

A sorozat előző köteteiről szóló értékelésemet az alábbi linkeken olvashatjátok:

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images