Swift

Jessica Ennis-Hill: Az ​ezüst unikornis (A varázslatos karkötő 1.) - Értékelés - Mesevilág-péntek 35.

Sziasztok!

Jessica Ennis-Hill első, magyarul megjelenő mesés kötetével, amit a Digitanart Stúdió hozott ki október közepén, a Líra weboldalán találkoztam. :) Az ​ezüst unikornis, A varázslatos karkötő sorozat első kötete, mely tulajdonképpen egy illusztrált meseregény.

Történetünk főhőse Evie éppen most költözött Sheffield városába, és az első iskolai napjára készül. A lány természetesen nagyon ideges, fél a tömegtől és az emberektől, és attól, hogy nem fogják elfogadni őt az új osztályában. Az indulás előtt azonban váratlanul egy csomagot kap Iris mamájától, aki mérföldekre lakik... Evie izgatottan áll neki a csomag kibontásának, amiben egy csodálatos szépségű, kézzel készített karkötő lapul. Evie felveszi a karkötőt és pulóvere alá rejti, ugyanis az anyukája nem akarja, hogy ékszert viseljen az iskolában.
Ezt követően Evie, az édesanyja és öt éves kishúga, Lily útnak indul új iskolájuk felé, ahová a lány bátortalanul lép be és ahol az első útbaigazítást idegességének köszönhetően elfelejti. A lány ekkor ütközik bele - szó szerint - a folyosón szaladó Isabelle-be, aki arra kéri, hogy futva kövesse végig a 6. osztály terméig, hiszen ő is odajár.
A terembe éréskor az osztályfőnök óva inti Eviet, Isabelle társaságától, mert a lány rengeteg kalamajka okozója és elég szabad szellemű teremtés. Mivel Isabelle barátjához, Ryan-hez csatlakozik, Evie az első szünetig ismét magára marad.
A szünetben azonban ők hárman beszélgetésbe elegyednek, majd Evie szórakozottan babrál a karkötőjével, és háromszor körbe tekeri a csuklóján, majd különös hangokra lesz figyelmes...
Hirtelen, mintha hallani vélné a sirályok perlekedését, amit - természetesen - lehetetlennek tart. Hazaérkezvén azonban döbbenten tapasztalja, hogy érti cicája, és a kutyája, Mayla "beszédét" is. Mindezt pedig a nagymamájától kapott, varázslatos karkötőnek köszönhet, amihez egy versebe szedett talányt is küldött az idős hölgy...
Ha mindez még nem lenne elég, Evie az állatkertben megszabadítja Ryan kedvenc lovát a belé költözött lidércektől, akik tűhegyes karmaikkal bántják szegény lovat, s mivel Ryan egy varázslatos kalandban vesz részt, Isabelle féltékeny lesz.
Az iskolai futóversenyen azonban a történet nem várt fordulatot vesz... Mikor Isabelle tanácsára Ryan az erdőbe menekült lidércek búvóhelye felé fut, olyan kalandban lesz részük, ami egész életre szól...

A történet nagyon aranyos, és egyáltalán nem bugyuta! Érdekes és izgalmas, s bár az ember olvasás közben sokáig nem érti, miért "Az ezüst unikornis" címet viseli a kötet, a végére minden tökéletesen összeáll. A könyv gyönyörű illusztrációkat rejt magában, amik Erica-Jane Waters keze munkáját dicsérik, és tökéletesen kiegészítik a történetet. A rajzok sok-sok apró részletet felfedve segítenek a gyerekeknek elképzelni mindazt, amit az írópáros gondolataiban megszületett.
Igen, írópáros, ugyanis ez a regény nem csak Jessica Ennis-Hillnek köszönhető, hiszen az olimpiai bajnokból lett írónőnek az írás közben társa is akadt Elen Caldecott személyében.
Jessica Ennis-Hill maga is a történet helyszínén, a valóságos Sheffieldben nőtt fel és ma is ott él a családjával, és már korán megismerkedett az atletikával, ami az élete részévé vált. A Digitanart stúdió pedig rögtön két kötetet is elhozott nekünk az írónő tollából, s ha minden igaz, úton van a harmadik rész is. ;)

A könyvet ajánlom mindazoknak, akik szeretnek elmerülni egy varázslatos történetben, akik hisznek a mágiában, szeretik a gyönyörű illusztrációkat, továbbá azoknak a gyerekeknek akik épp iskolakezdés vagy iskolaváltás előtt állnak! :)

További képek: https://www.instagram.com/p/Bqz7R3uFF3y/

Értékelés: 5/5*
Illusztrációk: 5/5*

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images