Swift

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep - Mesevilág-péntek 11.


Pici csúszással ugyan, de most jó kislány révén meghoztam a Mesevilág-péntek következő részét, ami jelen esetben a Könyvhetes fáradtság miatt csúszott meg. :) 

Tamás Zsuzsa Mimi sorozatának 5. kötete az idei Könyvhétre jelent meg, s visszatérnek benne a már jól ismert szereplők. Mimi, pici testvére, Bori, mama nyuszi és papa nyuszi, és a kislány ovis barátai is.

A kötet - az előzőekhez hasonlóan - szintén két rövidebb mesét tartalmaz, amik fontos és lényeges témákat járnak körbe.

Az első történetben Mimi a névnapjára készülődik, és egy szörny nyuszit, egy "vérnyulat" akar, aminek véres a szája, és aminek a mama nagyon nem örül. Mimi gyermeki ártatlansággal málnásnak gondolja a nyuszi száját, és a papa - a mama morcossága ellenére - óvatlanul már megígérte, hogy megkapja ezt a mocsárbanit. Végül a kisnyuszi egy fagyigépet kap ajándékba, amivel megvendégeli barátait. A csattanót nem lövöm le, mindenesetre elég humoros történéssel zárul az ünnep. 

A második mesében Mimi a nagycsoportos oviból "általános iskolába" készül, és az édesanyjával járja végig a különböző lehetőségeket. Ezek hol pozitív, hol pedig negatív, már-már "félelmetes" tapasztalatokkal zárulnak. Ezt minden kisgyermek átéli, és a mese az én emlékképeimet is visszahozta az óvodából, és az általános iskolai látogatásról is. 

Bízom benne, hogy az írónő végigkísér minket még egy darabon kicsi Mimi életének folyamán, aki újabb és újabb izgalmas kalandokat él majd át, melyek segítségével a gyermekek is megbarátkozhatnak a változással. :) 

Történet: 5 nyuszi
Illusztrációk: 5 nyuszi  

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images