Swift

Ciara Gavin: Ne ​félj, Menyét! - Értékelés



Ciara Gavin Ne ​félj, Menyét! c. könyvét már nagyon régóta vágytam elolvasni, s most végre sikerült a kezembe kaparintanom a kötetet, amire megérte várni! Minden egyes eltelt nap megérte...
Az idei olvasmányaim közül az egyik kedvenc kötetem már meg is van! Menyét és Vakond története szívet melengető, bájos és tanulságos mese kicsinek és felnőttnek egyaránt.

"- ...A leves mindig sokkal finomabb, 
ha előtte elkapott az eső."


Főhősünk, a félős Menyét rettenetesen megijed a hatalmas esőzéstől és a vihartól, ezért egy olyan védett kuckót épít magának, ami áthatolhatatlan falaival biztosan megvédi majd őt mindentől. Ám a házban egyszeriben megjelenik Vakond, aki az élet napos oldalát szemléli, újra és újra félreérti Menyét szavait, aki csupán egy kis egyedüllétre vágyik. Vajon melyikük szemléli jól az életet? A mindentől elmenekülni vágyó Menyét, vagy az okos, a legnagyobb csúfságban is a szépet meglátó Vakond?

A Ne félj, Menyét! egy nem mindennapi barátság kialakulását, valamint belső félelmeink leküzdésének korántsem lehetetlen mivoltát mutatja be nekünk. Menyét, a mindentől rettegő főhős karakterével éppúgy azonosulhat az olvasó, mint Vakonddal, akinek mindig félig tele a pohár, s a legnagyobb fellegek között is tud vidám lenni. A pozitív és jókedvű személyiségnek végül sikerül felnyitnia Menyét szemét, aki egy örök, igaz barátot szerez a viharnak és a félelmeinek köszönhetően.

A mesét átitatja a humor, a báj, a gyönyörű látványvilág pedig elkápráztat. Az író nyúlfarknyi, ám annál tartalmasabb történetével igyekszik nekünk bemutatni, mennyire másképpen láthatjuk az életet és a mindennapok történéseit, s igyekszik rávezetni minket arra, hogy a legnagyobb viharban is lássuk meg a jót, mert sokkal jobb nevetve, széles mosollyal üdvözölni a rosszt, mint padlóra kerülni miatta...

Értékelés: 5/5 menyét
Kedvenc kötet

Ha tetszett, olvasd el ezeket is...

0 comments

Flickr Images